Suomalaisten suosituimmat matkakohteet: Missä suomalaiset lomailijat viihtyvät?

Suomalaiset ovat matkustavaista kansaa, ja heitä kiinnostaa sekä kotimaan että ulkomaiden monipuoliset kohteet. Vaikka jokaisella on omat suosikkinsa, tiettyjä kohteita toistuu vuodesta toiseen suomalaisten matkasuunnitelmissa. Tässä blogissa käymme läpi sekä suomalaisten suosituimpia ulkomaan kohteita että kotimaan helmiä.

Suosituimmat ulkomaan kohteet:

Espanja – Aurinkorannikolta Kanarialle

Espanja on jo pitkään ollut suomalaisten suosituimpia matkakohteita. Aurinkorannikko houkuttelee erityisesti pitkiä talvilomia kaipaavia matkailijoita, kun taas Kanariansaaret, kuten Teneriffa ja Gran Canaria, ovat suosittuja niin perhelomailijoiden kuin eläkeläistenkin keskuudessa. Maan ilmasto, rennot lomakohteet ja hyvä hintataso tekevät siitä helposti lähestyttävän vaihtoehdon.

Espanja on Suomalaisten ikisuosikki.

Thaimaa – Aasian eksoottinen helmi

Thaimaa on monen suomalaisen unelmakohde, etenkin talviaikaan, kun Pohjolan pimeys ja kylmyys alkavat painaa. Suosituimpia kohteita ovat Bangkok, Phuket ja Koh Samui. Thaimaa tarjoaa upeita rantoja, herkullista ruokaa ja edullisia elämyksiä.

Wat Arun Bangkok.

Viro – Tallinnan houkutus

Viro ja erityisesti Tallinna on monelle suomalaiselle tuttu viikonloppumatkakohde. Vain parin tunnin laivamatkan päässä sijaitseva Tallinna tarjoaa mahdollisuuden rentoutua kylpylöissä, nauttia herkullisesta ruuasta ja tehdä edullisia ostoksia.

Tallinna ja Pärnu ovat suosittuja vuodesta toiseen.

Italia – Kulttuuria ja kulinarismia

Italia on monipuolinen matkakohde, jonne suomalaiset suuntaavat erityisesti keväisin ja kesäisin. Rooman historialliset nähtävyydet, Toscanan viinitilat ja Amalfin rannikon upeat maisemat houkuttelevat sekä kaupunkilomailijoita että luontomatkailijoita.

Kreikka – Saaria ja aurinkoa

Kreikan saaret, kuten Kreeta, Santorini ja Rodos, ovat suomalaisten lomaklassikkoja. Kreikka tarjoaa yhdistelmän kulttuuria, historiaa, upeita rantoja ja herkullista ruokaa, mikä tekee siitä täydellisen lomakohteen.

Kotimaan helmiä:

Vaikka ulkomaanmatkat houkuttelevat, myös kotimaan matkailu on vahvassa nousussa. Suomalaiset ovat viime vuosina löytäneet kotimaansa monipuoliset matkailukohteet uudella innolla.

  1. Lappi – Taianomainen talvi

Lappi on yksi suosituimmista kotimaan lomakohteista, erityisesti talvella. Revontulet, tunturit, lumiset metsät ja rauha houkuttelevat niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin matkailijoita. Rovaniemi, Levi ja Saariselkä ovat suosittuja kohteita lasketteluun, hiihtämiseen ja lumikenkäilyyn.

  1. Turun saaristo – Kesän paratiisi

Kesäisin suomalaiset suuntaavat saaristoon. Turun saaristo on suosittu veneilijöiden ja luonnon rauhasta nauttivien keskuudessa. Upeat merimaisemat, idylliset saaristokylät ja lukuisat aktiviteetit tekevät siitä täydellisen kesälomakohteen.

Turun saaristo on kesällä matkailijan paratiisi
  1. Kuusamo – Luontomatkailijan keidas

Kuusamo ja sen tunnetuin kohde, Ruka, ovat ympärivuotisia suosikkeja. Kesäisin alue houkuttelee vaeltajia Karhunkierrokselle, kun taas talvella alueella lasketellaan ja hiihdetään. Kuusamon monipuolinen luonto tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja elämyksiin.

  1. Helsinki – Eläväinen pääkaupunki

Suomen pääkaupunki Helsinki on suosittu kohde niin kotimaan kuin ulkomaankin matkailijoille. Helsingin vetovoima perustuu sen monipuoliseen kulttuuritarjontaan, vilkkaaseen ravintolaelämään ja kauniisiin merellisiin maisemiin. Esimerkiksi Suomenlinna ja Seurasaari tarjoavat erinomaisia päiväretkikohteita.

  1. Saimaa – Järvimaisemien kauneus

Suomen tuhansien järvien alue, erityisesti Saimaa, on monen suomalaisen suosikkikohde kesäisin. Upea järviluonto, mökkeilymahdollisuudet ja rauhallinen ympäristö houkuttelevat lomailijoita ympäri Suomea. Myös veneily ja kalastus ovat suosittuja aktiviteetteja alueella.

Yhteenveto lopuksi

Olipa haaveena kaukomatka tai lyhyempi lomaretki, suomalaisilla on runsaasti vaihtoehtoja niin ulkomailla kuin kotimaassa. Oikean kohteen valinta riippuu matkailijan omista toiveista: haluaako hän rentoutua rannoilla, kokea luontoelämyksiä vai uppoutua kulttuuriin ja historiaan. Olipa valinta mikä tahansa, maailma – ja Suomi – ovat täynnä upeita paikkoja, jotka odottavat tutkijaansa!

Päävalikko