Reppujen huolto-ohjeet eri materiaaleille

Ensimmäinen askel reppujen hoidossa on säännöllinen puhdistus. Useimmille nahkarepuille riittää pehmeä, hieman kostea liina, lian ja pölyn poistamiseen. Käytä aika ajoin erityisesti nahalle suunniteltua puhdistusainetta. Levitä se puhtaalla liinalla kevyesti pyörivin liikkein. Levitä nahkavoidetta tai -voidetta ravitsemaan materiaalia ja pitämään sen joustavana. Tämä estää nahkaa kuivumasta ja halkeilemasta.

Hieman ylimääräistä vegaanin nahka- ja keinonahkalaukuille: käytä näihin materiaaleihin mukautettua nahan hoitoainetta ravitsemaan materiaalia.

Kangasreppuihin suosittelemme harjaamista pehmeällä harjalla tai liinalla pölyn ja lian poistamiseksi. Jos reppu on pestävä, pese se käsin haalealla vedellä ja miedolla saippualla. Muista poistaa kaikki hihnat ja irrotettavat osat ennen pesua. Anna repun kuivua ilmassa varjossa värjäytymisen välttämiseksi.

Reppujen säännölinen huolto pidentää niiden käyttöikää.

Suojaa vedeltä ja sateelta tarvittaessa

Vesi voi olla reppusi ykkösvihollinen, ja erityisesti nahkareput. Suojaamaan niitä sateelta, mikä olisikaan parempi kuin erityisesti nahalle suunniteltu vedenpitävä eristysaine.

Vedeneristystuotteet ovat tehokkaita, mutta vain rajoitetun ajan. Ne ovat myös haitallisia planeetalle. Joten päällystetty kangas voi tulla apuusi (ja se on kaikkien laukkujemme etu). Tekstiili, joka on käsitelty suojapinnoitteella, joka on yleensä suunniteltu tekemään siitä veden- tai säänkestävä.

Vältä ylipakkaamista

Selkärasituksen poistamisen lisäksi, uskollisen matkakumppanisi eli repun ylikuormittaminen lisää ennenaikaista kulumista tai muodonmuutoksia.

Laadukkaat reput matkallesi löydät täältä!

Säilytä reppua oikein

Reppua tulee säilyttää viileässä, kuivassa ilmastoidussa paikassa valolta suojattuna. Voit myös täyttää sen pehmopaperilla, voimapaperilla tai kankaalla, kun se ei ole käytössä, jotta se säilyttää paremmin muotonsa.

Vältä raahaamista tai vetämistä karkeilla pinnoilla

Vältä asettamasta reppua karkealle tai likaiselle alustalle, joka voi naarmuttaa, likaa tai vahingoittaa repun pintaa. Tässäkin päällystetyt kangasreput likaantuvat vähemmän todennäköisesti. Vaikka sinulla ei aina olisi repulle naulakkoa käsillä, voit käyttää sen sijaan tuolia tai vaateripustimia.

Huomioi vetoketjujen oikea käyttö

Vetoketjut ovat reppusi avainkomponentteja. Vältä hiekkaa ja suolavettä näille osille niin paljon kuin mahdollista. Vetoketjut on pidettävä puhtaina: mitä hellävaraisemmin avaat ja suljet ne, sitä pidempään ne kestävät.

Koska reppuihin- ja laukkuihin liittyvät ongelmat ovat kuin elämän ongelmia: mitä nopeammin ne ratkaistaan, sitä pienempiä niistä tulee. Heti kun huomaat repussasi tai laukussasi kulumisen merkkejä, kuten reikiä, repeämiä tai löysät saumat, korjaa ne nopeasti estääksesi ongelman pahenemisen.

VOIKO REPPUA KORJATA JA MITEN, MISSÄ? LUE KORJAUS OPAS.

Päävalikko