10 hyvää syytä, miksi Viron pitäisi olla seuraava matkakohteesi

Viro on pieni Baltian maa, jossa on tuhansia saaria, loputtomia metsiä ja maailman edistyksellisin digitaalinen yhteiskunta. Mutta kannattaako sinne
matkustaa? Vastaus on kyllä! Tässä on 10 syytä, miksi sinun kannattaa vierailla Virossa, kun suunnittelet seuraavaa matkaasi.

Telttailu-, camping ja caravan alueet – Jos olet ulkoilun ystävä, saatat haluta tietää, että Virossa ei ole vain huollettuja ja yritysten pyörittämiä leirintäalueita, vaan myös ilmaisia leirintäalueita, joissa on usein vain grillaus mahdollisuus tarjolla ja joskus jopa pieni katos ja valurautainen pannu. Villi/vapaa telttailu on Virossa sallittu, mutta tiettyjä kohteliaisuus ja käytännön sääntöjä tulee noudattaa, luontoa kuormittamatta. Lisätietoja saa Eesti kämpingute liit – Viron leirintäalueyhdistys. Camping tarvikkeet sekä caravantarvikkeet matkallesi löydät täältä!

Karvaanialueita löytyy Virossa nykyään useita.

Suomen läheisyys – Lautta-, laivamatka Helsingistä – Tallinnaan kestää vain n kaksi tuntia nopeimmillaan, joten miksi et suunnittele pidempää lomaa.

Autolla tai matkailuautolla lomalle Viroon, hyvä ajatus!. Hyvät tiet – Virossa on hyvä ja turvallinen tieverkosto suurten kaupunkien välillä. Nämä ovat
enimmäkseen suoria, ja molemmilla puolilla on runsaasti tilaa ja näkyvyyttä, joten jos aiot matkustaa Viroon matkailuautolla tai autolla, se on loistava paikka lomailla. Lisäksi et löydä hullun kapeita teitä, joissa on paljon mutkia, kuten esim Italiassa. Automatkalle autotarvikkeet löydät täältä.

Viron ja koko Baltian tieverkosto on hyvässä kunnossa, ja opastukset ovat riittävän hyvät nykyään.

Helppo matkailua ja tutkia nähtävyyksiä – Viro on pieni maa, joten sen kokonsa ja muodon ansiosta on helppo matksutella ympäri koko maan suhteellisen lyhyessä ajassa. Voit matkailla käyttämällä omaa autoa, vuokra-autoa tai julkista liikennettä (bussit pääkaupunkien välillä kulkevat useita kertoja päivässä ja lippuja voi ostaa netistä, liput edullisia).

Erikoisia ja outoja majoituksia tarjolla matkailijoille

Ainutlaatuista ja erikoisia majoituksia – Olipa kyseessä pieni talo keskellä maaseutua, ylellinen hotellihuone, jossa on oma sauna tai vaikka puumaja,
kelluva lauttamajoitus tai perinteinen vanha tuulimylly, Viro varmasti osaa houkutella turisteja majoituksillaan. Visit Estonia – virallisilla verkkosivuilla on kaikki tiedot majoituksista maakunnittain, joten kannattaa käydä kurkkaamassa, jos Viroon matkustat!

Majoitus onnistuu myös Iglu taloissa Virossa.

Aktiiviloma – Jos haluat kokeilla jotain erilaista, valitse suokävely, lintujen tarkkailu, moottoriurheilu, veneily tai yksinkertaisesti pyöräily, joka on erittäin suosittua Virossa. Pyörän vuokraus onnistuu useimmissa kaupungeissa helposti. Jotkut Viron yritykset tarjoavat pyöräretkiä, jotka kattavat myös Liettuan ja Latvian! Ja hieno asia näissä matkoissa on se, että tiet ovat suoria ja tasaisia, eikä niissä ole kovin jyrkkiä mäkiä.

Tartossa sijaitseva ylösalaisin oleva talo kummastuttaa ja hämmästyttää matkailijaa.

Viron oudot ja hämmästyttävät matkakohteet yllättävät

Hauskoja ja outoja nähtävyyksiä – Oletko koskaan käynyt ylösalaisin olevassa talossa? Et? Tämä ihme talo sijaitsee Tartossa – Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa. Mikset ottaisi siellä muutamia hauskoja selfieitä matkaltasi juuri siellä? Ja kun vierailet Tarton kaupungissa, nauti lounasta kuuluisassa Ruutikellari -ravintolassa (Püssirohukelder). Erikoinen Rummun vankila ja sen ranta. Tämä ranta on osa hylättyä vankilaa, joka oli suljettu kauan sitten Neuvostoliiton hajotessa. Maanalaiset vedet tulvivat sen sisään ja sitä pidetään nykyään yhtenä maailman epätavallisimmista rannoista. Viron saaristossa, Hiidenmaalla sijatisee puinen Eiffelin torni. Tämän vaikuttavan puisen kopion Eiffel-tornista on tehnyt 17-vuotias nuori suunnittelija. Leikimme useimmat vielä tuossa iässä Legoilla.

Tallinnan kuuluisat ja perinteiset Joulumarkkinat ovat jokaisen matkailjan nähtävä.

Perinteiset Joulumarkkinat. Jos satut Joulun aikohin Viron pääkaupunkiin, niin Tallinnan joulumarkkinat on paras paikka vierailla. Epäilemättä se on yksi Euroopan parhaista joulumarkkinoista! Virossa voi talvella olla aika kylmä merellisen tuulen vuoksi, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Ja glögi pitää sinut lämpimänä torillakin.

Viron ruokaperinne on tunnettua

Ruoka perinteet Virossa – Perinteiseen virolaiseen keittiöön kuuluu todennäköisemmin perunaa, hapankaalia, verimakkaraa tai lihaa. Nämä ovat yksinkertaisia, mutta täyttäviä maalaismaisia aterioita. Sitten löydät ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteisiä ruokia modernilla otteella, ja ravintoloita, jotka tarjoavat uusia eloisia ruokia täynnä värejä ja rohkeita makuja. Laaja valikoima antaa ruokailijoille mahdollisuuden valita, mistä he pitävät
eniten, mutta samalla he voivat myös maistaa jotain, mitä heillä ei todennäköisesti ole ennen maistaneetkaan kuten esim villisikaa, eri kalalajit
tomaattikastikkeessa jne. Virolaisten perinteiset omat erikoisuudet ovat säilykesilakat tomaattikastikkeessa, raakamaito, pehmeiksi keitetyt makaronit ja kilu- eli kilohailivoileivät. Hyvän ruoan ystäville riittää nähtävää ja koettavaa Virossa, ja jos perinteiset virolaiset maut alkavat kyllästyttää, Tallinnassa, Tartossa, Pärnussa ja useissa muissakin kaupungeissa on erittäin tasokkaita venäläisen, kiinalaisen, japanilaisen, intialaisen, italialaisen, ranskalaisen ja muiden maiden keittiöiden herkkuja tarjoavia ravintoloita!

Virolainen perinneruoka on maittavaa, verimakkara on yksi Viron perinneruoista.

Viron kuuluisat saunat ja kylpylät. Virosta löytyy kattava valikoima kylpylöitä, Tallinna, Pärnu, Rakvere, Narva-Jöesuu, Tartto. Kylpylät usein tarjoavat perinteisiä hoitoja, mutakylvystä hierontoihin. Yleiset saunat Virossa ovat osa kaupunkikulttruuria, joka on syntynyt Virossa maaltamuuton tuloksena.
Niitä ei lämmitetä ainoastaan matkailijoille, vaan ensisijaisesti paikallisille asukkaille, mutta kaikki ovat yleensä tervetulleita saunomaan. Viron tunnetuin yleinen sauna on Tallinnassa, vuonna 1929 avattu Kalma saun, joka sijaitsee Tallinnan Kalamajan kaupunginsosssa. Se on avoinna joka päivä aamupäivästä pitkälle iltaan, joten sinne on helppo poiketa vaikka päiväristeilyltä. Saunakulttuuri Virossa vaihtelee. Võrumaalla ainoa oikea sauna on savusauna, suitsusaun. Võrumaan maakunnan tunnetuimman savusauna sijiaitsee, Mooskan maalaistalossa, sitä emännöi Eda Veeroja.

Matkalaukut, reput ja muut matkatarvikkeet myös Viron matkalle löydät Triptek.eu verkkokaupasta edullisin hinnoin. Tutustu ja tilaa!

Päävalikko