Finnair sallitut käsimatkatavaramäärät, käsimatkatavarat

Matkustaminen kevyesti on usein helpompaa ja nopeuttaa siirtymisiä lentokentillä. Monet ihmiset vastustavat ajatusta matkustamisesta pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Matkalaukun koon pienentäminen ja matkatavaroiden vähentäminen saattaa tuntua uhraukselta, mutta se voi tehdä matkastasi paljon miellyttävämmän. Kevyellä matkustamisella, pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustavilla on monia etuja.

Cabin Max Metz käsimatkatavarareppu sarja on yksi parhaimmista matkailijalle, sillä se sopii Ryanairista Finnairiin matkatavarassäntöihin, yhdessä tai erikseen. TILAA CABIN MAX METZ REPPUSARJA MATKALLESI TÄÄLTÄ.

Sen lisäksi, että voit säästää rahaa matkatavaroiden lähtöselvitysmaksuissa, laukkusi, reppusi ei todennäköisesti katoa tai varasteta, koska se on mukanasi koko ajan, silmiesi tarkkailun alla. Käsimatkatavaroiden kanssa matkustaminen lentokoneessa on ekologisempaa, kuin isojen matkalaukkujen kanssa. Lisäksi, kun saavut määränpäähäsi, voit ohittaa matkalaukkuja odottavan turistijoukon ja suunnata suoraan lähimpään uloskäyntiin, helppoa ja nopeaa matkustamista.

Käsimatkatavaroiden huolellinen pakkaaminen säästää aikaa ja nopeuttaa matkustamista.

Käsimatkatavaroiden pakkaaminen huolellisesti sekä tiiviisti kannattaa, sillä mitä vähemmän tilaa matkatavarat vievät matkustamossa, sitä mukavammin matka sujuu. Ota siis vain välttämättömimmät matkatavarat mukaan lentokoneen matkustamoon. Erityisesti talvikaudella, kun monilla on mukana talvitakki ja muutenkin tavallista enemmän matkatavaroita, käsimatkatavaroille varattu rajallinen tila lentokoneissa täyttyy helposti.

Ekologinen nahkainen Osmo sarjan käsimatkatavarareput ovat mitoitettu useiden IATA lentoyhtiön matkatavaramittoihin, eli se sopii ns toiseksi matkustamo repuksi etuistuimen alle. TILAA OSMO NAHKAREPPU TÄÄLTÄ.

HUOM! Finnair käsimatkatavarat, matkatavarasäännöt muuttuvat 1.6.2023 alkaen lippuluokittain: Superlight-lippu korvaa Economy Light -lipun Euroopan sisäisillä matkoilla. Tämä koskee uusia 1.6. alkaen tehtyjä varauksia.

Superlight-lippu sisältää yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun (40cm x 30cm x 15cm), eikä muuta. Voit ostaa isomman käsimatkatavaran (55cm x 40cm x 23cm) lisäpalveluna.

Sallitun matkatavaran määrä businessluokassa matkustaville pienenee sekä Euroopan- että kaukolennoilla. Business Light -lippu sisältää yhden pienen laukun ja yhden isomman käsimatkatavaran, ja Business Classic- ja Flex-lippuihin sisältyy myös yksi ruumaan menevä laukku.

Superlight-lippu korvaa Economy Light -lipun Euroopan sisäisillä matkoilla. Tämä koskee uusia lippuja, jotka on ostettu 1.6.2023 tai sen jälkeen. Superlight-lippu sisältää yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun (40cm x 30cm x 15cm), eikä muuta. Voit ostaa suuremman käsimatkatavaran (55cm x 40cm x 23cm) lisäpalveluna, kun matkustat Superlight-lipulla.

Finnair Plus Silver-, Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenet saavat tämän suuremman käsimatkatavaran tasoetuna matkustaessaan Superlight-lipulla. Light-lippu, joka sisältää pienen laukun ja käsimatkatavaran, on edelleen saatavilla kaukolennoille ja Euroopan-matkojen businessluokkaan.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että kun Euroopan-lentosi yhdistyy kaukolentoon, matkasi katsotaan kaukolentomat Kaikki erikoismatkatavarat, kuten golflaukut, sukset tai raskaat laukut, on ostettava lisäpalveluna. Tämä tarkoittaa, että sinulla voi olla vain standardikokoisia ja -painoisia laukkuja osana matkatavarakiintiötäsi. Samalla Finnair Plus -tasojäsenten matkavaraetuihin tulee joitakin muutoksia.

Huomaa, että lentoyhtiön henkilökunta siirtää ylimääräiset käsimatkatavarat ruumaan ennen lähtöä, ja se voi jopa myöhästyttää lentoa. Erityisesti silloin, kun kone on täynnä, käsimatkatavaroiden siirtäminen ruumaan on tavallista. Sallitun käsimatkatavaran määrä riippuu matkustusluokasta ja lentolipun tyypistä. Matkatavarat Finnairin lennoilla, arkista sallitun käsimatkatavaran määrät alta:

Käsimatkatavara lisämaksusta

 • enimmäismitat (pituus x leveys x korkeus) 55 cm x 40 cm x 23 cm
 • yhteispaino pienen laukun kanssa enintään 8/10 kg

Pieni käsimatkatavara laukku/reppu etuistuimen alle ilmaiseksi

 • pieni laukku, kuten pieni käsilaukku, pieni tietokonelaukku tai pieni reppu
 • enimmäismitat (pituus x leveys x korkeus) 40 cm x 30 cm x 15 cm
 • yhteispaino käsimatkatavaran kanssa enintään 8/10 kg
 • sijoitettava edessä olevan istuimen alle

Voit ottaa lentokoneeseen mukaasi kävelyä helpottavan apuvälineen, kuten kävelykepin tai kyynärsauvat.

Lapset saavat ottaa matkustamoon saman verran käsimatkatavaraa kuin samassa matkustusluokassa matkustavat aikuiset. Ilman omaa istumapaikkaa matkustavien lasten matkaan ei sisälly käsimatkatavaroita. Voit lukea lisää turvaistuinten ja rattaiden kuljettamisesta täältä.

Finnair Plus Silver-, Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenet saavat ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran (55 cm x 40 cm x 23 cm) Euroopan-lennoille matkustaessaan Economy Superlight -lipulla, johon muuten kuuluu ainoastaan pieni laukku.

Huomaathan, että tuotteet, jotka ostat lentokentältä (mukaan lukien tax free -ostokset), lasketaan mukaan sallitun matkatavaran määrääsi.

Varmistathan, että käsimatkatavarasi eivät ylitä sallitun matkatavaran määrää, sillä liialliset matkatavarat saatetaan joutua siirtämään ruumaan lisämaksusta.

Finnair yhteensopiva reppu matkustamoon tilaa ja katso täältä.

Tarkista aina ennen lentoa lentoyhtiösi käsimatkatavara mitat.

Lentokoneeseen saa ottaa mukaan kävelyä helpottavan apuvälineen, kävelykepin tai kyynärsauvat. Lapset saavat tuoda matkustamoon saman määrän käsimatkatavaraa kuin samassa matkustusluokassa matkustavat aikuiset. Ilman omaa istumapaikkaa matkustavat lapset; ei sisälly käsimatkatavaroita.

Lasten matkalippuun sisältyy sama sallittu määrä ruumaan meneviä matkatavaroita kuin aikuiselle, jolla on sama lipputyyppi. Ilman omaa istuinpaikkaa matkustavalle sylilapselle (0–2-vuotias) ei kuulu käsimatkatavaroita, mutta Classic- tai Flex-lipputyypillä matkustettaessa mukaan voi ottaa yhden ruumaan menevän matkatavaran. Huomaathan, että Superlight ja Light-lipputyypit eivät sisällä ruumaan meneviä matkatavaroita. Sylilapsen matkatavara saa painaa enintään 23 kg matkustusluokasta riippumatta. Edellä mainittujen matkatavaroiden lisäksi lasten ja sylilasten matkalippuun sisältyy aina kokoontaitettavat lastenrattaat ja turvaistuin, myös Economy Superlight ja Light -lipulla matkustettaessa.

Suuremmat, ei-kokoontaitettavat lastenrattaat ja -vaunut kuljetetaan ruumassa veloituksetta. Jos lastenrattaat voi purkaa osiin, sinun kannattaa irrottaa ne kahteen osaan. Suosittelemme lastenrattaiden tai niiden osien pakkaamista muovipusseihin tai suojaamista jollain muulla tavalla. Helsinki-Vantaan lentoasemalla saat lähtöselvitystiskiltä ohuita muovipusseja, joilla voit suojata lastenrattaasi.

Lapsille sallittu käsimatkatavaramäärä on sama kuin aikuisilla samassa matkustusluokassa. Sylilapselle ei kuulu käsimatkatavaroita, mutta kokoontaitettavat lastenrattaat tai -vaunut sekä turvaistuimen saa ottaa mukaan. Voit myös ottaa matkustamoon mukaan riittävästi lastenruokaa koko matkan ajaksi.

Kokoontaitettavat lastenrattaat voidaan ottaa matkustamoon, jos ne eivät ylitä käsimatkatavaroiden koko- ja painorajoituksia. Tällöin rattaat tai vaunut lasketaan yhdeksi käsimatkatavaraksi, jonka lisäksi voit ottaa mukaan matkustamoon pienen laukun (käsilaukku tai pieni kannettavan tietokoneen laukku), joka tulee sijoittaa edessä olevan istuimen alle. Jos matkustat Superlight-lipulla, sinun tulee ostaa käsimatkatavara rattaita varten. Sylilapselle voit kuitenkin tuoda rattaat maksutta lipputyypistä riippumatta.

Puhdistathan rattaiden tai vaunujen renkaat liasta ennen niiden tuomista matkustamoon. Lasten rattaiden suojapussi lennolle täältä.

Helsinki Vantaa Airport Duty Free shop.

Huomaathan, että tuotteet, tuliaiset, lahjatavarat jne, jotka ostat lentokentältä (mukaan lukien tax free -ostokset), lasketaan mukaan sallitun matkatavaran määrääsi. Varmistathan, että käsimatkatavarasi eivät ylitä sallitun matkatavaran määrää, rajat ylittävät
matkatavarat saatetaan siirtää ruumaan lisämaksusta. Tarkista aina ennen lentoa, lentoyhtiösi sivuilta käsimatkatavaroiden rajoitukset, koska saattavat muuttua. lentolaukun, lentorepun pakkausvinkit lue täältä ilmaiseksi.

ATTENTION! Finnair handluggage rules changes on 1 June 2023:
The Superlight ticket replaces Economy Light on journeys within Europe. This applies to new tickets purchased as of 1 June. The Superlight ticket includes one small bag (40cm x 30cm x 15cm) that is placed under the seat and nothing extra. You can purchase a bigger carry-on bag (55cm x 40cm x 23cm) as a travel extra.

The baggage allowance for Business Class travellers for both European and long-haul journeys decreases. The Business Light ticket includes one small bag and one carry-on bag, while Business Classic and Flex tickets also include one checked bag.

All special baggage, such as golf bags, skis, or heavy bags, are to be purchased as travel extras. This means that you can have only standard-size and -weight bags as part of your checked baggage allowance.  

To make the flight as smooth and comfortable as possible for you and all on board, it pays off to pack the carry-on baggage light and tight and bring only the most necessary items with you into the cabin. Especially during the winter season when many are travelling with winter coats and with more baggage in general, the limited space for carry-on baggage on board our aircraft tends to fill up or even run out entirely.

Please note that our ground crew needs to remove excess baggage to the cargo hold before departure and it may even delay the flight. Especially when the flights are full, removing carry-on baggage is very common.

The number of carry-on baggage items allowed depends on the travel class and ticket booked. Check your allowance below.

Finnair new baggage allowance from 1. June 2023.

Carry-on bag

 • maximum dimensions (length x width x height) 55cm x 40cm x 23cm (22in x 16in x 9in)
 • maximum combined weight with a small bag 8/10kg (17.5/22lb.) 

Small bag free of charge

 • a small bag such as a small handbag, a small laptop bag or a small backpack
 • maximum dimensions (length x width x height) 40cm x 30cm x 15cm (16in x 12in x 6in)
 • maximum combined weight with a carry-on bag 8/10kg (17.5/22lb.)
 • needs to be placed under the seat 

You can bring a necessary mobility aid such as a cane or elbow crutches with you into the plane.

Children have the same baggage allowance as adults in the same ticket type. Infants without a reserved seat do not have their own carry-on baggage allowance, but you can read about pushchairs and car seats here.

Finnair Plus Silver, Gold, Platinum and Platinum Lumo members can carry one complimentary carry-on bag (55cm x 40cm x 23cm) on European flights when travelling with a Superlight ticket, which otherwise includes a small bag only. 

Please note that any items you purchase at the airport, including tax-free products, are counted as part of your carry-on baggage allowance.

Please make sure your baggage is within the size and weight limits described above – if you exceed your allowance, you may have to check in your extra bags and pay for the applicable charges.

Muiden lentoyhtiöiden matkatavararajoitukset löydät täältä.

Matkalaukun pakkausopas, lista lue ilmaiseksi täältä. Parhaat carry-on reput matkalle, lue lisää blogistamme.

Käyttäydy oikein lennona aikana, lue ohjeet täältä ilmaiseksi.

Päävalikko