Karavaanarin muistilista, Karavaanarin pakkauslista! Asuntovaunun / matkailuauton tärkeimmät varusteet matkalle

Asuntovaunu, matkailuauto valmiina, on aika suunnata ansaitulle karavaanilomalle. Olitpa sitten matkalla lyhyelle viikonloppulomalle ystävän kanssa, kahden viikon tauolle perheen kanssa tai kuuden kuukauden Espanjan lomalle talvehtimaan. Sinulla on silti pakollinen tehtävä ennen matkaasi,
asuntovaunun / matkailuauton pakkaaminen ennen lähtöäsi.

Camping ja caravan lomalle on syytä pakata ja tarkistaa huolellisesti, että kaikki tarpeellinen tulee mukaan.

Tätä silmällä pitäen olemme koonneet sinulle hyödyllisen asuntovaunun / karvaanarin / matkailuauton ilmaisen tarkistus- ja muistilistan, joka sisältää kaikki ne olennaiset matkatavarat, jotka mielestämme saattaa olla hyödyllisiä karavaanari ja retkeilyauto lomaasi varten! Siellä on myös linkkejä camping- ja caravan suosituimpiin tuotteisiin, joista matkailijat ja karavaanarit tykkäävät.

Muistilistalla, pakkauslistalla on oltava tiettyjä asioita, joita tarvitset karavanaari- ja asuntovaunu lomasta nauttimiseen. Tämä tarkistus- ja muistilista
on erityisen hyödyllinen, jos olet ensimmäistä kertaa asuntovaunun tai matkailuauton kanssa matkalla.

Tarpeelliset ja välttämättömimmät matkatarvikkeet


Kaasupullo – Nälkäisten karavaanareiden on syötävä, joten tarvitset kaasupullon, jotta saat aloitettua ruoanlaiton kaasuliedelläsi tai mahdollisesti kaasugrillillä.

Vesisäiliöt – Puhdas, makea vesi on välttämätöntä jokapäiväisessä asuntovaunu asumisessa. Valitse suuri vesisäiliö, joka on helppo täyttää ja käsitellä.

Suuri jätevesisäiliö ja jäteletku – Varmista, että jätevesi on helppo siirtää ja tyhjentää. Vie jätevesi asuntovaunustasi jätesäiliöön poistoletkun kautta.

Vesivaaka/tasausilmaisin – Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on viettää lomasi kallistuvassa asuntovaunussa (Höyryävä kahvikuppi näyttää vaarallisen läheltä liukua pöydältä)!

Markiisi antaa suojaa auringolta matkoilla.

Sähköjohdot – Jos haluat liittää useita sähkölaitteitasi, sinun on pakattava jatkojohtoja riittävästi.

Yleismittari, jännitemittari – Voit testata jännitteen, auttaa tarvittaessa myös vikatilanteissa matkoilla.

Lisäakku – Jos aiot retkeillä ulkona erämaassa tai paikassa, jossa ei ole sähköä, kannattaa ottaa mukaan asuntovaunun, matkailuauton lisäakku. Myös lisäakku puhelintasi varten.

Kulmatuet – Suuret asuntovaunut, matkailuautot ovat mukavia ja tilavia, mutta ne ovat myös painavia ja voivat upota pehmeään maahan.

Portaat – Jos et halua hyppiä asuntovaunun ovesta sisään ja ulos, tarvitset asuntovaunuaskelman kiivetäksesi turvallisesti ylös ja alas.

Markiisi / Etuteltta / Kylkiteltta / Pop-up lisäteltta – Jos tarvitset ulkotilaa asuntovaunusi viereen, yksi näistä on suositeltavaa. Katso markiisit, teltat ja pakettiautoteltat täältä.

Vesipumppu – Tarkista se nopeasti ennen lähtöä varmistaaksesi, että se toimii.

Turvallisuustuotteet karvaanimatkalle

Vetopeilit, asuntovaunupeilit – Tarvitset näitä asuntovaunusi vetämiseen turvallisesti. Laajakulmapeilit löydät matkallesi täältä.

Laajakulmapeilit antavat lisäturvaa liikenteeseen.

Vararengas ja jalkapumppu – Saat korjattua rengasrikon helposti, jos asuntovaunun, matkailuauton rengas puhekaa matkalla.

Työkalusarja, yleistyökalusarja – Et halua viettää asuntovaunulomaasi tekemällä tee-se-itse-asuntovaunua, mutta haluat kuitenkin olla valmis hätäkorjauksien tekemiseen.

Varapolttimot, sulakkeet ja akut – Älä jää pimeään yöllä asuntovaunuusi, vaan ota mukaan muutama varapolttimot ja sulakkeet. Lisäakut ovat myös aina hyödyllisiä.

Ensiapulaukku – Kukaan ei halua sairastua tai loukkaantua lomallaan, mutta vaikka olet tietoinen turvallisuudesta, onnettomuuksia tapahtuu asuntovaunuissa, matkailuautollakin lomaillessa, ensiapulaukku on tarpeellinen matkallesi.

Laadukkaat ja kompaktit Nexa ensiapulaukut on hyvä pitää aina käden ulottuvilla karvaanimatkoilla.

Hyönteiskarkotetta, hyönteisverkot, moskiittoverkot ja aurinkosuojaa – Hyönteiset voivat olla ärsyttäviä tiettyinä vuodenaikoina, joten kannattaa myös pitää karkotetta käden ulottuvilla ja sytyttää sitronellakynttilä käytettäväksi asuntovaunun sisällä / pihalla. Hyönteis-, hyttys-, ja moskiittoverkot ikkunoihin ja vuoteiden ylle tarvittaessa. Vuoteen ylle asennettava hyönteisverkko sopii niin vuoteen päälle kuin esim lisätelttaan.

Jauhesammutin ja sammutinpeite – Katso asuntovaunusi, matkailuautosi vakuutus, jossa todennäköisesti kysytään, että onko asuntovaunussasi, retkeilyautossasi sammutuspeite ja sammutin.

Taskulamppu, aurinkolamput, sytytin ja tulitikkuja – Ulkovalaistus saattaa olla paikallaan (riippuen siitä, mihin päätät pysäköidä asuntovaunusi).
Aurinkokennovalaisimet ovat kuitenkin hyödyllisiä valaisemaan pihalla. Valaisimet ja taskulamput ovat tärkeitä ja tarpeellisia matkalla.

Vetokoukun lukko ja peite – Etsimme aina tapoja säästää rahaa asuntovaunu vakuutuksissa, ja voit alentaa vakuutusmaksuja sijoittamalla
vetokoukkuun turvalukon, tarkista omasta vakuutusyhtiöstäsi. Vetokoukun ja pyörtätelineen peitteet suojaavat lialta ja kuralta.

Suojapeitteet ovat tarpeellisia matkoillakin

Rengaslukko – Pyörän lukko – Älykäs pyörän lukko, joka antaa parhaan suojan autosi, asuntovaunusi tai perävaunusi varkauksia vastaan. Helppo ja nopea asennus. Karkoittaa varkaita. Yleisriippulukko vaijerilukko on myös hyödillinen matkalla.

Ruokailu, ruoanlaitto, ateriointi

Yksi jokaisen karavaanariloman tärkeimmistä osista on maukkaiden ruokien ja juomien nauttiminen. Varmista, että otat osan näistä asuntovaunun ja karavaanarin muistilistasta mukaasi.

Kokoontaittuvat, silikoonista valmistetut kannelliset astiat, mukit ovat käytännöllisiä.

Mukit, kupit, lasit – asuntovaunussasi, matkailuautossasi tarvitset kestäviä ja kolhujen kestäviä mukeja ja kuppeja. Investoi kunnollisiin matkamukeihin, jotka pitävät juomasi lämpiminä ja joissa on kätevät kannet, jotka vähentävät roiskeita / pitävät ilkeät hyönteiset loitolla. Muoviset iskunkestävät ja joustavat mukit ja lasit ovat hyödyllisiä lapsille. Vaikka muovilasi ei ehkä ole viinille kaikkein loistavin, se säästää sinua särkyneen viinilasin siivoukselta asuntovaunuissa.

Muoviset lautaset, kulhot ja ruokailuvälineet – Minimoi vauriot asuntovaunun sisällä valitsemalla muoviset astiat – muoviset lautaset ja kulhot ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa.

Eurotrail Eco sarjan astiastot ovat luotu karavaanareita varten.

Ulkopöytä ja -tuolit – Olennainen osa asuntovaunulomaa sisältää paljon ulkona oloilua. Ota mukaasi kokoontaittuvat pöytä ja tuolit ja ota kaikki irti
ulkoilmasta ja lomasta.

Ruokapussit ja säilytysrasiat, folio ja elintarvikekalvo – Ateriointia ja ruoan säilytystä varten on hyvä ottaa muovikalvot, foliot sekä muovirasiat aina
mukaan.

Grilli– Sijoita karavaanilomasi kaasugrilliin, syö makkarat ja hampurilaiset ja grillaten. Jos et halua grillin siivoamisen tai mukanasi kantamisen vaivaa,
valitse sen sijaan kertakäyttöinen grilli.

Myös grillit ovat asianmukaista suojata käytön jälkeen.

Keittiökoneet – Jos et voi ottaa kaikkia keittiön kodinkoneita mukaan asuntovaunu ja karavaanilomallesi, joten ota mukassi vain välttämättömimmät, kuten vedenkeitin ja leivänpaahdin.

Ruoanlaitto- ja keittiövälineet – Ellet aio syödä ulkona joka päivä, sinun on tehtävä vähän ruokaa asuntovaunussasi tai matkailuautossasi. Tarvitset karvaani matkallesi kattilat ja pannut sekä kaikki tavanomaiset ruokailuvälineet – esim puukauha, paistinlasta jne. Älä unohda välttämättömiä keittiötarvikkeita, kuten pannunlaput, leikkuulauta, purkinavaaja, keittiösakset, korkkiruuvi ja pullonavaaja!

Käytännölliset keittiön apuvälineet on aina syytä pitää matkassa.

Ruoka ja juoma – Tee yksinkertainen ostoslista ennen jokaista matkaa, suunnittele mitä aiot syödä/juoda? Joudut ostamaan tuoreita tuotteita, kuten leipää ja maitoa, matkasi aikana. Mutta voit säilyttää muutamia välttämättömiä kuivamuonatuotteita asuntovaunussa/matkailuautossasi, kuten mausteita, kaurapuurot, keittopurkkeja, kuivahedelmiä, keksejä ja perunalastuja kaapeissa.

Mukavuutta lisäämään matkallesi matkailuautolla tai
asuntovaunulla, mukavuustarvikkeet

Koti on siellä missä sydän on, tai tässä tapauksessa – asuntovaunusi, matkailuautosi on siellä missä sydämesi on! Tee paikastasi mahdollisimman
vieraanvarainen pakkaamalla mukavuudet, käytännölliset lisävarusteet ja muutamia mukavia yksityiskohtia mukavuustuotteiden tarkistuslistaltamme.

Tuulisuoja / aurinkokatos – Tee asuntovaunusi ulkotilasta mahdollisimman käyttäjäystävällinen asettamalla tuulisuoja / aurinkokatos / markiisi suojaamaan sääolosuhteilta.

Eurotrail tuulisuojat suojaavat sään eri vaihteluilta matkoilla ja caravan parkissa.

Ovimatto – Tee asuntovaunustasi vieraanvaraisempi laittamalla ovimatto – paikka, jossa voit pyyhkiä jalkojasi ja johon jättää kengät valmiiksi.

Vuodevaatteet – nuku hyvät yöunet – sijoita laadukkaisiin vuodevaatteisiin, kuten mukavaan peittoon ja tyynyihin. Tarvitset myös pussilakanat ja tyynyliinat. Ota mukaasi myös pari mukavaa peittoa – jonka alle sopii mainiosti käpertyä viileänä iltana.

Pyyhkeet – Tarvitset pari käsipyyhkettä ja kylpypyyhkeitä kuivattamiseen. Jos aiot uida tai vierailla rannalla, pakkaa myös rantapyyhkeet sekä aurinkovarjo.

Nopeasti kuivuva Travelonin Quickdry pyyhe on paras valinta matkoille.

Pyykkinaru – Kuivaa vaatteesi, tuulettaa pyyhkeesi, ripusta hiekkainen uimaasusi! Pyykkinarulla voit kuivattaa märät vaatteesi ja pyyhkeesi – älä unohda pyykkipoikia (ellet välitä hakea tuulen viemiä housuja ja sukkia naapurin tontilta)!

Siisteys on tärkeää myös asuntovaunun kanssa lomaillessa!

Roskakori – Sinulla on luultavasti jo asuntovaunussa, matkailuautossa integroitu roskasäiliö keittiössä, mutta saattaa olla hyödyllistä pitää toinen kylpyhuoneessa tai ulkopuolella markiisin alla (jos tila sallii). Pakkaa runsaasti kierrätys roskapusseja mukaan.

Kompaktit matkaroskikset sopivat niin henkilöautoon kuin asuntovaunuun.

Sadesään varusteet – Ok, saatat olla onnekas ja nauttia upeasta auringonpaisteesta aina välillä, mutta yhtä todennäköistä on, että kun lähdet ulos astut sateeseen! Ota mukaan kalustepeitot, polkupyörien suojapussit ja ota myös mukaan itsellesi sadevaatteet, kumpparit ja sateenvarjo.

Aurinkovoide – Euroopan ja kotimaan sää on arvaamaton.

Hygieniatuotteet – Pakkaa hygieniatarvikkeet matkaa varten wc tiloihin asuntovaunuusi, matkailuautoosi, niin sinun ei tarvitse muistaa pakata kaikkia tärkeitä hygieniatuotteita aina, kun lähdet matkalle. Hanki saippuaa, suihkugeeliä, shampoota ja hoitoainetta, deodoranttia, parranajokonetta ja
parranajogeeliä, hammasharjoja ja -tahnaa, hiustuotteita, kuten hiuslakkaa, hajuvettä/partavettä ja muita hygieniatuotteita.

Korona on opettanut meidät kaikki käsidesin käyttöön, hyvää pitää aina käden ulottuvilla matkailuautossa tai asuntovaunussa.

Hygieniapyyhkeet, nenäliinat ja wc-paperit – Älä unohda ottaa vessapaperia, et halua unohtaa sitä! Pyyhkeitä tarvitaan räkäiseen nenään, ja kosteuspyyhkeet ovat myös erittäin käteviä – erinomaiset tahmeille sormille ja mm lasten käsien puhdistamiseen! Korona ajalta olemme jo oppineet ilmeisesti, että desinfiointi pyyhkeet ja käsigeeli on aina hyvä olla mukana. Kattava valikoima hygienia- ja terveystuotteita täältä. Myös apuvälineitä liikuntarajoitteisille, senioreille mukaan matkalle.

Mukavat avokkaat, kengät, sandaalit, varvastossut – Täten sinun ei tarvitse pukea kenkiä jalkaan joka kerta, kun haluat vierailla ulkona, mutta paljain jaloin liikkuminen ei myöskään ole suositeltavaa. Pidä jalat mukavina ottamalla mukaasi mukavat avokkaat, sandaalit.

Korvatulpat ja unimaski, silmämaski – Asuntovaunun, retkeilyauton, matkailuauton seinät ovat melko ohuet, ja saatat joutua pysäköimään lähelle naapureitasi. Hiljaisuus antaa paremmat unet. Suosittelemme kasvomaskia, silmäsuojaa, ja korvatulppia matkalle mukaan.

Laadukkaat silmämaskit ja korvatulpat antavat syvemmät unet.

Kello – Älä etsi matkapuhelintasi saadaksesi selville, onko kello jo viittä aamulla! Laita normaali pöytä- tai seinäkello asuntovaunuusi, jotta voit tarkistaa ajan milloin haluat helposti.

Lisäsähkölämmitin – Varasuunnitelma on aina hyvä olla, ja extra sähkölämmitin voisi olla juuri oikea asia, viileiden klien varalle.

Vaatteet ja kengät – Ota mukaan vaatekaappiisi vaateripustimet, jotta voit ripustaa vaatteesi. Illat voivat olla kylmiä, joten suosittelemme lämmintä fleeceä tai kunnollista villatakkia.

Viihdettä ja vapaa-ajan aktiviteetti matkatavarat

Unohda siivoaminen ja pölyttäminen, sano hyvästit paperityölle ja lukitse ruohonleikkuri talliin ja lähde matkalle. Lähdet rentotutumaan asuntovaunu- tai matkailuautosi kanssa, ota muutama viihde- ja vapaa-ajan tuote mukaan ja nauti:

Hauskaa liikunnallista ulkoilua – Tarkista, onko pallopeleissä rajoituksia leirintäpaikallasi, jos haluat pelata esim hauskaa krikettijalkapalloa. Muita ideoita ovat ystävällinen frisbeen heittäminen toisilleen ja leijan lentäminen. Voit ottaa pyörän mukaan ja nauttia matkakohteetasi enemmän, ja jos aiot vierailla rannalla, älä unohda aurinkovarjoa, hiekkaämpäriäsi ja lapioasi!

Pelejä sisätiloissa – Värityskirjat, ristisanat, lautapelit, korttipelit, dominopelit tms.

TV & DVD pelit – Tiedämme, että asuntovaunuloman ydin on viettää aikaa puolison, perheen tai ystävien kanssa. Televisio ja tietokone pelit voivat osoittautua hyödylliseksi, jos sää on huono ulkosalla

Musiikki – Liitä puhelimesi tai tablettisi kaiuttimiin ja nauti esim karaokesta suosikkikappaleidesi mukana tai tanssi ystävien kanssa etuteltassasi!

Vaikkakin elämmekin digi aikaa, on joskus hyvä pitää mukana myös riittävän kattava sanakirja.

Kirjat ja lehdet – Ei ole parempaa aikaa lukea kuin lomalla. Ota nippu kiinnostavia kirjoja ja aikakauslehtiä ja lue niitä sydämesi kyllyydestä
lomallasi, kun on aikaa kerrankin! Myös sanakirjat ovat tarpeen etenkin ulkomaan matkoilla.

Siisteys ja hygienia tuotteet

Pidä pieni asuntovaunu tai matkailuauto kotisi siistinä, siistinä ja liattomana ottamalla mukaan muutamia tärkeitä asioita tästä tarkistuslistasta.

WC-kemikaalit – Pitävät wc-istuimen raikkaana ja puhtaana – ihannetapauksessa vältä voimakkaasti tuoksuvia aineita, jotka saattavat aiheuttaa allergisen reaktion

Astianpesu – Ota mukaan pesuvati, jos ei ole tiskiallasta sekä astianpesuaine, tiskiharja ja liina/sieni, äläkä unohda käsineitä! Tarvitset keittiöpyyhkeitä kuivaukseen, toki kuivausteline ajaa myös asian.

Kertakäyttökäsineitä on hyvä pitää siivouksen kannalta mukana, toimivat myös koronan ehkäisyssä.

Puhtaanapito – Ota mukaasi antibakteerinen suihke pitääksesi pinnat puhtaina, ja talouspaperi on korvaamaton arvo roiskeiden jne. pyyhimiseen. Perinteinen vesiämpäri ja liina tai sieni ovat myös hyödyllisiä ulkokalusteiden yms pyyhkimiseen

Minipölynimuri/pölyhuiska tai harja – Pidä asuntovaunusi puhtaana ja muruttomana! Pieni minipölynimuri voi olla paras ystäväsi matkoilla.

Kertakäyttökäsineet – Aina tarpeelliset siivoukseen kertakäyttökäsineet. Jonkun on siivottava aina se kemikaalivessa!

Pakettiautoteltat karavaanimatkailun tulevaisuus, katso ja lue lisää blogistamme.

Suomen parhaat leirintä-alueet, lue vertailu ja katso, lue täältä.

Parhaat retkikalusteet carvan ja camping lomalle, mitä ja minkälaiset ? Lue lisää täältä.

Päävalikko