Matkalaukun pakkaaminen – pakkausvinkit matkalaukun ja lentolaukun/-repun pakkaamiseen oikein!

Voit saada hyviä halpoja lentotarjouksia nykyään, mutta varmaa on, että useimmat halpalentoyhtiöt veloittavat usein matkatavararajoitusten ylittämisestä, täten kannattaa erittäin tarkkaan miettiä mitä ja miten pakkaat lentolaukun, lentorepun tai matkalaukun. Jos haluat matkustaa halvalla ja vaivattomasti, käsimatkatavaroilla matkustaminen on järkevää, koska se säästää rahaa ja aikaa, koska sinun ei tarvitse saapua lentokentälle aikaisin ja tarkistuttaa matkatavarasi check innissä ja odottaa sitten matkalaukkuasi matkakohteen lentokentällä tai murehtia sen katoamisesta.

Joten ei ole yllättävää, että monet ihmiset päättävät matkustaa vain käsimatkatavaroiden kera pelkällä lentolaukulla tai lentorepulla. Pelkän lentolaukun, lentorepun kanssa matkustamisessa ainoa haittapuoli on, että sinulla on oltava erittäin hyvin tehokkaasti organisoitu pakkaaminen ja erittäin valikoiva pitämään matkatavarasi minimissä, lentoyhtiöiden niille määräämien käsimatkatavaroiden sallituissa koko ja paino rajoissa.


On myös tärkeää valita oikeanlainen matkalaukku tai -reppu, joka on juuri oikean kokoinen ja painoinen tarpeeseen nähden. Lue valintaoppaamme laukun tai repun valitsemiseen tästä.

Cabin Max – lentolaukut – lentoreput – matkalaukut ovat pelkästään käsimatkatavaroiden kanssa matkustajien ylivoimainen suosikki lentolaukku/reppumerkki.

Cabin Max on laadukas Englantilainen laukku ja reppu tuotemerkki, joka on erikoistunut kevyiden ja laadukkaiden käsimatkatavara hyväksyttyjen lentolaukkujen, lentoreppujen sekä matkalaukkujen valmistamiseen. Cabin Max lentolaukkujen suosituimmat mallit ovat Cabin max Metz, Cabin Max lyon, Cabin Max Manhattan jne.

Cabin Max valmistaa lentolaukkuja, lentoreppuja tilavuudeltaan välillä 20l ja 44 litraa. Cabin Max valmistaa myös erikoislaukut, eli ns Under seat lentolaukut ja reput, jotka mahtuvat matkustamon istuimen alle, tarkalla ja maksimi mitoituksella. Ne ovat kaikki kevyitä, mutta valmistettu vahvasta, kestävästä vettähylkivästä 600D materiaalista ja niillä on myös valmistusvirhetakuu.

8 Pakkausvinkkiä lento-/matkalaukun pakkaamiseen

Kevyesti matkustamisella on kaikenlaisia etuja, mutta miten saat kaiken tarvitsemasi otettua mukaan matkalle ja pakattua tehokkaasti, mutta kevyesti lentolaukkuun (varsinkin jos olet matkoilla kauemmin kuin viikonlopun)? Se on hyvä kysymys, mutta meillä on ilo kertoa, että tehokas pakkaaminen on helpompaa kuin luuletkaan, kun sinulla on siihen oikea taito ja tieto.


Tässä artikkelissa annamme parhaat pakkausvinkkimme – Kuinka pakata lentolaukku eli matkustamolaukku? Minkä tyyppinen lentolaukku on paras? Kuinka maksimoida lentolaukun pakkaustila, sekä minimoida epämiellyttävä yllätys lentokentällä – mahdollinen riski matkatavaroiden lisämaksuista?

1. Valitse vaatemallit ja värit, jotka kaikki toimivat yhdessä tyylikkäästi

Asujen loppuminen on keskeinen pelko kaikille matkustajille matkoilla, jotka aikovat matkustaa vain kevyesti lentolaukun kanssa. Helpoin tapa torjua tätä ongelmaa on olla älykäs pukeutumisvaihtoehtojen suhteen. Jos valitset esimerkiksi kolme toppiä tai T-paitoja, kolme paria housuja tai shortseja ja kaksi ulkovaatetta, kuten neulepuserot tai ulkotakit, jotka kaikki voivat toimia tyylikkäästi yhdessä, sinulla on tällöin yhteensä 18 mahdollista asuvaihtoehtoa matkallesi.

Ja muista, että voit käyttää itsepalvelupesulan palveluita matkakohteessasi, tai sinulla voi olla mahdollisuus käyttää hotellisi pesulapalveluita, joten voit aina pestä ja sekä muista myös vaatteiden kierrätys vaihtoehto, sekin onnistuu matkakohteesi kirppareilla, ja esim kirkkojen tai avustusjärjestöjen avustus- ja kierrätyspisteissä.

2. Rullaa vaatteesi pakatessasi lentolaukkua – matkalaukkua, se lisää tilaa.

Vaatteiden ja tekstiilien rullaaminen säästää tilaa lentolaukussa, repussa ja auttaa myös minimoimaan rypistymisen, mikä tekee siitä vaivattoman pakkausvinkin käsimatkatavaroille. Rullaamalla voit varmistaa, että repun jokainen nurkka on täynnä, joten arvokasta pakkaustilaa ei hukata. Voit halutessasi käyttää myös vaatteiden ja tekstiilien pakkaamiseen kompressiopusseja, pakkauspusseja tai pakkauskuutioita lisäämään pakkaustehokkuutta. 

3. Tarvitaan ”mahdollisesti” mukaan matkalle tavarat

Olemme kaikki tehneet sen, tiedämme kokemuksesta matkalle lähtiessä. Matkatavaroiden pakkaaminen lentolaukkuun vain siinä tapauksessa, että ”mahdollisesti” tarvitset niitä matkakohteessasi, on helppo ansa pudota ja se jos mikä estää täydellisen pakkaamisen, ”mahdolliset” tarvittavat matkatavarat lisäävät painoa, etkä kumminkaan niitä käytä matkallasi. Jos yrität pakata matkalaukkua/lentolaukkua mahdollsimman täydellisesti ja ahtaamalla kaikki mitä haluat matkallesi, mene takaisin alkuun, ja käy läpi tarvittavat matkatavarasi ja ole armoton itsellesi, poistamalla kaiken, joka ei kuulu mukaan matkalle, pärjäät vähemmälläkin. Jos aiot käyttää vaatekappaletta sitä mukamas säännöllisesti, et todennäköisesti tarvitse sitä, älä pakkaa. Ja jos sattuu tilanne, jossa tarvitset jotain ylimääräistä, voit todennäköisesti ostaa sen matkakohteestasi. Käytä pakkamisen apuna ilmaista Triptek.eu matkailijan pakkauslistaa, tulosta se ilmaiseksi täältä: https://triptek.eu/matkailijan-pakkauslista/

4. Pue yllesi suurimmat vaatekappaleet

Suuret vaatteet, kuten takit, saappaat tai paksu tennarit, voivat viedä lentolaukusta arvokkaan pakkaustilan, joten niiden pukeminen ja käyttö matkalla on täydellinen tapa poistaa tämä ongelma. Lisäksi lämpötilat lentokentillä ja lentokoneissa voivat vaihdella rajusti ilmastoinnin ansiosta, joten muutaman ylimääräisen kerroksen yllepukeminen ei ole silloin huono asia.

5. Käytä tyhjää tilaa maksimoidusti

On yllätys kaikille, kuinka paljon lentolaukun pakkaustilaa menee hukkaan, etenkin tyhjät pakkaustilat kenkien sisällä ja mahdolliset pienet raot lentolaukun sisälaidoilla. Kokeile sijoittaa mm kenkiin särkyviä esineitä, kuten aurinkolasit tai korut, se on tyhjän pakkaustilan maksimointia, tehokasta ja ekologista.

6. Hygieniatuotteiden pakkaaminen

Pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen aiheuttaa hygieniatuotteisiin liittyvän hidasteen, koska 100 ml: n ylittäviä nesteitä ei saa viedä lentokoneen matkustamoon. Toki kiinteitä kylpytuotteita, kuten saippuapaloja, shampoopatukoita ja pieniä hajusteenäytteitä, jotka ovat sallittuja, jollain lentoyhtiöillä. Paras on ostaa pienikokoisia nestepulloja jopa 100 ml: n tärkeimpien hygieniatuotteiden säilyttämiseen. 

7. Pidä olennaiset matkatavarat ja tärkeät matkadokumentit erillään

Matkatavarat ja matkadokumentit, kuten passi, puhelin, raha ja maihinnousukortit, säilytetään parhaiten omassa, mielellään Rfid suojatussa kaulapussissa, vyölaukussa tms tai asetat tärkeät digi tuotteet ja matkakdokumentit lentolaukun tai lentorepun sivutaskuihin, toki tämä ehkä ei ole turvallisin vaihtoehto ellet lukitse vetoketjun vetimiä, esim nippusiteillä tai Tsa lukolla. Tämä säästää sinua siitä, että sinun ei tarvitse avata lentolaukkuasi joka kerta, kun tarvitset matkustusasiakirjoja tai rahaa, mikä ei ole kovin mukava kun ympärillä on joukko kanssamatkustajia tuijottamassa.

8. Siirry digiaikaan

Lue e-kirjoja tai kuuntele e-kirjoja, kuunnelmia sen sijaan että pakkaat kirjat lentolaukkuusi. Aina kun mahdollista, siirtyminen digitaalisiin laitteisiin voi auttaa säästämään paljon pakkaustilaa lentolaukussa. Esimerkiksi matkalippujen lataaminen puhelimeesi säästää lentolaukun taskutilaa, tarvitsematta tulostaa ja säilyttää matkustusasiakirjojasi koko ajan lentolaukussa, eikä tarvitse huolehtia niistä matkan aikana. Vältä matkastressiä!

Päävalikko