Matkalaukkujen TSA -lukkojen käyttö-ohje

Useimmissa matkalaukuissamme on kiinteä TSA-yhdistelmä numerolukko tai muunlainen TSA-turvalukko, esim riippulukko. TSA-lukon, jossa yhdistelmä numerolukko, saa ohjelmoitua itse niin, että se aukeaa omalla koodilla. Muista aina säilyttää koodisi! TSA riippulukot avataan usein avaimella.

Aiempia juttujamme liittyen matkalaukkuihin ja matkalaukkujen turvallisuuteen:

Laukut, reput ja turvallisuusominaisuudet
Kuinka valita matkalle reppu, lentolaukku? Tarpeelliset ominaisuudet?

Mikä on TSA-lukko?

TSA on lyhenne sanoista Transportation Security Administration. Se on Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriön virasto, jolla on valta valvoa matkustavien ihmisten turvallisuutta Yhdysvalloissa. Pääasiassa lentomatkustamisesta huolehtiva TSA työllistää mm. turvatarkastushenkilökuntaa lentokentillä. Heillä on tiukat vaatimukset matkatavaroiden tarkastuksista turvallisuussyistä, ja siksi henkilökunnalla on erityinen ja turvallinen työkalu TSA hyväksyttyjen lukkojen avaamiseen tarpeen mukaan lentokenttien turvatarkastuksissa; työkalu, jota ei ole saatavana suurelle matkustavalle yleisölle.

TSA-lukon ansiosta lentokentän tulli ja turvatarkastus voi helposti tarkistaa matkalaukun sisällön, rikkomatta itse matkalaukkua. He käyttävät universaalia avainta, työkalua, joka sopii kaikkiin TSA-lukkoihin. TSA-lukolla voit olla varma, että voit matkustaa turvallisesti matkatavaroiden kanssa Pohjois-Amerikassa!

Vaikka jokaisella lukko tuotemerkillä voi olla hieman erilainen TSA-lukon muoto, useimmat noudattavat samaa perusmenetelmää lukituksen avaamiseksi ja numerokoodin asettamiseksi. TSA lukkoja on eri tyyppisiä, mm. riippulukkoja, vaijerilukkoja, integroituja matkalaukkujen lukkoja sekä matkalaukkuvöitä tai -remmejä, joissa on integoritu TSA lukko. Tarkemmat ohjeet TSA-lukkojen asettamiseen ja käyttöön löydät TSA lukon myyntipakkauksista, tai lue ilmaiseksi alla oleva TSA lukkojen käyttö-ohje.

Opas TSA-lukkojen käyttöön

MATKALAUKUN LUKKO

Huomaa: Jos sinulla on matkalaukkusi, katso matkalukun mukana tulevia ohjeita. Se on tarkin ohje matkalaukkusi käyttöön. Matkalaukun valmistajasta riippuen, TSA-lukkoja on useita erilaisia, mutta toimintaperiaate yleensä sama.

Alkuperäinen tehdasasetus numero on 0-0-0. Asettaaksesi henkilökohtaisen yhdistelmänumeron TSA lukkoosi, toimi seuraavasti:

  1. Aseta valitsimet alkuperäisiin numeroihinsa 0-0-0. Niiden tulisi pysyä aina 0-0-0: ssa, kun tavarat lähetetään tehtaalta, mutta joskus niitä voitu siirtää vahingossa kuljetusten aikana. Eli aloitus asetukset aina 0-0-0 numeroilla.
  2. Paina nollauspainiketta työkalulla (jossa on terävä pääosa, esim kynällä), kunnes kuulet napsahduksen. Palautuspainikkeen sijainti vaihtelee lukkotyypin mukaan. Katso lukon molempia puolia läheltä. Painike on yleensä pieni eikä sitä ole helppo havaita.
  3. Aseta oma, haluamasi numeroyhdistelmä kääntämällä valitsimia,
    esimerkiksi 4-4-4.
  4. Paina sivupainiketta. Nollauspainike palaa takaisin, kun kuulet napsahduksen.

Nyt olet määrittänyt henkilökohtaiset yhdistelmät. Jos unohdat TSA lukkosi numeroyhdistelmän, toista yllä olevat vaiheet.

TSA RIIPPULUKON KÄYTTÖ-OHJE

Uusi TSA yhdistelmälukko on esiasetettu avautumaan 0-0-0 (vaikka valitsimet saattavat sijaita muilla numeroilla).

Käännä valitsimia ja kohdista lukon numerot arvoon 0-0-0, jotta ne näkyvät selvästi “ikkunoiden” sisällä.
Vedä riippulukon ”lenkki” ylös ja käännä sitä 90° vastapäivään. Kohdista lenkkikahva lukkorungon kyljessä olevan loven kohdalle.
Nollaa sitten yhdistelmä painamalla kahva kokonaan alas, pitämällä sitä kiinni ja kääntämällä valitsimia. Valitse oma numeroyhdistelmäsi, muista se ja kirjoita tarvittaessa ylös muistilapulle.
Palauta lukon lenkki/kahva takaisin alkuperäiseen asentoon.
Henkilökohtainen yhdistelmäsi on nyt käyttövalmis.

TSA -lukot valikoimassamme

Päävalikko