Kuinka valita matkalle reppu, lentolaukku? Tarpeelliset ominaisuudet?

Oikean matkarepun, lentolaukun valitseminen on tärkeä osa matkan suunnittelua. Liian iso reppu tai lentolaukku ja sinulla on matkalla liikaa ylimääräistä painoa kantaaksesi, huonoimmassa tapauksessa maksat lisämaksuja lentokentillä. Tai et ehkä saa laukkuasi lentokoneeseen ollenkaan! Repun, lentolaukun ollessa liian pieni, etkä saa pakattua kaikkia matkatavaroitasi! Valitse väärä materiaali ja tavarasi kastuu sateessa. Triptek.eu verkkokaupassa on niin paljon reppuja, että se voi olla hyvin hämmentävää, mutta helppoa kun tiedät kuinka valita oikea.

Kuinka valita paras matkareppu, hybridi monitoimi reppu trolley tai lentolaukku?

Kerromme kaikki hyvät ominaisuudet, joita repulla, lentolaukulla pitäisi olla.

Vettähylkivä 600D materiaali on tärkeä ominaisuus matkailijalle.

1. Vettähylkivä materiaali

Vaikka reppusi, lentolaukkusi ei tarvitse olla 100% vesitiivis (Ellet ole menossa pitkälle monipäiväiselle aktiivilomalle tai esim.vaellukselle), varmista, että laukkusi on valmistettu vettähylkivästä ja kestävästä vähintään 600D materiaalista, jotta kaikki ei kastu tihkussateella (Joissakin reppuissa on integroitu sadesuoja esim. Cabin Max Equator tai voit ostaa erillisen sadesuojan, jotka voit laittaa niiden päälle, jos kova sadevirta). Etsi materiaalia, joka on luja, mutta kevyt. Käsitelty nylonkuitu on todella hyvä. Sinun pitäisi pystyä kaatamaan kuppi vettä sen päälle ilman, että sisäpinnat kastuvat. Toki on yleensä niin, että sateen yllättessä, matkailijat hakeustuvat sateensuojaan, katokseen tai käyttävät sateenvarjoa, mutta vettähylkivä materiaali pitää kevyeltä perussateelta vaatteesi kuivina.

Vetoketjun vetimet, sekä TSA lukitus mahdollisuudella olevat vetoketjun vetimet ovat turvallisuustekijä matkoilla.

2. Lukituksen mahdollistavat vetoketjut, vetimet

Varmista, että jokaisessa repun vetoketjullisessa isommissa pakkauslokeroissa on kaksi vetoketjua, jotta voit lukita ne toisiinsa Tsa lukolla, kiinnittää ne esim vetoketjun sulkijoilla. Vaikka yleensä matkailijat eivät ole huolissaan siitä, että ihmiset tunkeutuvat lentolaukkuun ja varastavat likaiset vaatteeni hotellissa, risteilyllä, lentokoneessa, saan kumminkin nukutuksi paremmin esim lentokoneessa kun cabin reppuni, lentolaukkuni on lukittu. Lukkoja ostaessasi varmista, että pakkauksessa ilmoitetaan olevan TSA-ystävällisiä lukkoja – näissä lukoissa on erityinen Tsa lukitus, jonka avulla lentokentän turvatarkastajat voi avata lukon rikkomatta sitä, jotta he voivat tarkistaa laukkusi.

Pienmatkatavaroille ja matkadokumenteille omat taskunsa helpottavat matkustamista.

3. Useita eri pakkausosastoja

Hyvässä lentolaukussa, repussa on oltava useita pakkausosastoja. Tällä tavalla voit hajottaa matkatavarasi pienempiin osiin, jotta tarvitsemasi tavaraa on helpompaa käyttää ja aina käden ulottuvilla matkasi aikana. Esimerkiksi vaatteeni ovat laukkuni päälokerossa, sateenvarjo ja yläosat ylhäällä, ja kengät erotetussa sivutasossa (tällä tavalla eivät likaa vaatteitta tai muita matkatarvikkeita).

4. Pehmustetut olkahihnat, kantohihna

Ne tekevät matkatavaroiden kuljettamisesta mukavampaa, sillä pakkauksesi paino myös painaa alaspäin hartioillesi. Pehmustetut olkahihna, kantohihnat aiheuttavat vähemmän paineita hartioillesi ja auttavat myös vähentämään painetta alaselästäsi. Varmista, että pehmuste ommeltu osiin ja koostuu yhdestä kappaleesta, kuten esim Cabin Max Metz reput.

Selkäosa hikoilua ehkäisevää mesh kangasta, sekä selän muotoa myötäilevät tukipehmusteet ovat tärkeät ominaisuudet matkailijalle.

5. Muotoon ommeltu pehmustettu takaosa, selkäosa

Muotoon ommeltu selkäosa repussa tekee sen kuljettamisen mukavammaksi, koska se auttaa jakamaan painon tasaisemmin – sama periaate pätee kuin muotoilluissa tuoleissa. Se mahdollistaa luonnollisemman kaaren, joka ehkäisee selän kuormittumista. Lisäksi tämäntyyppiset pehmusteut selkäosat luovat pienen tilan selkän ja laukun väliin, jolloin ilma pääsee liikkumaan ja auttaa pitämään sinut hieman viileänä, ehkäisten hikoilua.

6. Pakkauslokero avattava edessä, päällä

Edestä, päältä pakattava reppu, lentolaukku avaa vetkoketjullisen ison pakkausosaston, kuten matkalaukussa, on helpoin tapa aloittaa pakkaaminen ja perillä lentolaukun, repun purkaminen. Iso avattava pakkausosasto, antaa sinun käyttää myös matkatavaroitasi vain ylähäältä, hiukan raottaen vetoketjua. Hanki aina sellainen reppu, joka “lataa etuosaan”, jotta pääset helposti kaikkiin varusteisiisi.


Kaikki reput ja matkalaukut: https://triptek.eu/

Ajankohtaista infoa matkatarvikkeista, matkatavaroista ja matkalaukuista, repuista myös facebook sivullamme. www.facebook.com/triptek.eu

Tulosta ja lataa matkallesi myös ilmainen matkailijan pakkauslista, helpottaa pakaamistasi matkalle lähdettäessä. Tulosta ja lataa täältä.

Päävalikko