Automatkalle 11 ohjetta suksiboksin, kattolaatikon pakkaamiseen

Yksi suurimmista huolenaiheista kattolaatikon, suksiboksin pakkaamisessa on ylikuormitus, joten ensimmäinen asia jonka haluat tehdä, on tarkistaa mikä kattolaatikon, suksiboksin painoraja on. Sekä ajoneuvossasi että suksiboksissa, kattolaatikossa on erilliset painorajat, ja vaikka ne ovat yleensä riittävän korkeita, jotta niiden ylittämisestä ei ole huolta, on hyvä tietää, mitkä maksimi painorajat ovat. (Suksiboksin maksimikuorma voi olla esimerkiksi 75 kiloa ja auton suurin sallittu kattokuorma saman verran. Jos siis boksi painaa 20 kiloa ja taakkatelineet viitisen kiloa, saa boksiin pakata korkeintaan noin
50 kiloa tavaraa.)


Jos seuraat kaikkia seuraavia pakkausohjeita, sinun ei pitäisi olla ongelmaa pakata kuljetuslaatikkosi, suksiboksisi turvallisesti ja tehokkaasti.

 1. Pakkaa ensin raskaimmat tavarat autoon. Jos matkustat autolla lomalle, sinulla on rajallinen määrä tavaratilaa, sinun pitäisi aloittaa täyttämään ensin tavaratila. Kun olet ladannut tavarat autoon kohtuulliselle korkeudelle, yleensä istuimen korkeudelle, jotta takanäkyvyys ei esty, sen jälkeen voit alkaa laittaa loput kattotelineeseesi. Aloita auton tavaratilan pakkaaminen raskaimmista tai laatikkomaisimmista tavaroista, koska tavaratilan painoraja on korkeampi kuin katolla.
 2. Jos matkustat ilman urheiluvälineitä, aseta matkalaukkusi suksiboksin, kattolaatikon säilytystilaan. Useimmat suksiboksit on suunniteltu tavalla, joka tekee niistä täydelliset matkalaukkujen säilytykseen. Sinulla ei pitäisi olla ongelmaa asettaa esim lentolaukkuja ja pienempiä laukkuja vierekkäin kattolaatikkoon. Aseta ja pakkaa suksiboksiin ne viereikkäin, niin ne kaikki sopivat mukavasti, mutta riittävän tiukasti, jotta ne eivät liu’u kaikkialle ajon aikana.
 3. Aseta urheiluvälineet sekä matkatarvikkeet autosi kattolaatikkoon. Jos matkustat hiihtolomalle, urheilulomalle ja haluat ottaa urheiluvälineesi mukaan lomalle, nämä asiat ovat usein parempi pakata auton katolla sijaitsevaan suksiboksiiin tai kattokuljetuslaatikkoon. Erityisesti sukset tai lumilaudat, kuten sukset tai lumilaudat kuuluvat suksiboksiin. Kattolaatikot ovat usein tarkoitettu vain lisätavaratilaksi. Pitkät, hankalat esineet pakattuna kattolaatikkoon tai suksiboksiin, tarkoittavat, että ne eivät ole kenenkään tiellä auton sisällä, täten antaa mukavasti tilaa matkustamoon. Tilaa suksiboksi tai kattolaatikko automatkalle. (https://triptek.eu/tuote/twinny-loadkattolaatikko-
  suksiboksi-rst-530-litraa-matta-antrasiitti-201-x-90-x-40-cm/
  )
 4. Jaa pakkauspaino tasaisesti. Painojakauma on avainasemassa tietäessä, miten kattolaatikko kannattaa pakata. Jos säilytyslaatikkosi on painotettu
  voimakkaasti toiselle puolelle, se voi olla ongelma ja johtaa paljon tavaroiden liukumiseen sekä liikkumiseen kattolaatikon sisällä. Jos joudut asettamaan raskaita esineitä kattolaatikkoon, haluat jakaa painon mahdollisimman tasaisesti. On yleensä parempi, jos saat painavimmat ja raskaimmat tavarat keskellä sijoitettu ja pakattua.
 5. Hyödynnä kaikki kuormahihnat, pakkausremmit ja pidikkeet. Monissa säilytyslaatikoissa on useita hihnoja tai pidikkeitä sisäpuolella, ja voit käyttää niitä tiettyjen esineiden kiinnittämiseen. Näin varmistat, että voit estää tavaroiden turhan liikkumisen kattolaatikossa ja minimoida melun matkoillasi. Jos säilytyslaatikossasi on suksitelineet, voit käyttää niitä jopa lokeronjakajina ja erottaa tavarat, samalla kun pakkaat ne turvallisemmin.
 6. Kääri tavarat kuristekalvoon tai pakkausmuoviin tarvittaessa. Kattotelineelläsi, suksiboksillasi ei pitäisi olla ongelmia pitää tavarat kuivina sateessa, koska kansi suljettu lukoilla. Lisätoimenpiteenä kannattaa kuitenkin harkita tiettyjen arvokkaampien esineiden käärimistä muovipusseihin, kuristemuoviin tms.
 7. Pidä lukitusjärjestelmä puhtaana ja toiminnassa. Kattolaatikkosi, suksiboksisi lukitusjärjestelmä pitää tavarat turvassa. Jos estät esim ylipakkaamalla kannen lukitsemisen, kuljetuslaatikko saattaa kallistua ja avautua ajon aikana. Joissakin kattolaatikoissa on useampi kuin yksi lukko, joten tarkista vain ja varmista, että ne kaikki on lukittu kunnolla aina lähtöä. Muista huoltaa ja rasvata lukot säännöllisesti.
 8. Kiinnitä tarvittaessa laatikko kuormahihnoilla, pakkaushihnoilla. Lisä varotoimena voit sitoa kattolaatikkosi hihnoilla tai benji-naruilla yksinkertaisesti antaaksesi itsellesi mielenrauhaa ajomatkalle. Itse laatikko on kiinnitettävä luotettavasti kattotelineisiin, mutta jos haluat lisävarmuutta, älä epäröi heittää kuormahihnoja sen yli, kun olet saanut kaiken pakattua.
 9. Hanki joku auttamaan sinua pakkamaan suksiboksi (https://triptek.eu/tuote/twinny-load-kattolaatikko-suksiboksi-nxt-530-litraakiiltava-musta-201-x-90-x-40-cm-molemminpuolinen/). Auton katolla sijaitsevia kattolaatikoita, suksibokseja voi olla vaikea ladata yksin seisaaltaan maasta käsin, joten parhaan pakkaustuloksen saavuttamiseksi on viisasta saada joku auttamaan sinua. Yksi henkilö voi olla maassa ja ojentaa sinulle matkatavarasi, kun esim lataat tikapuilta. Kaveriapu antaa sinulle paremman kuormanhallinnan ja saat enemmän aikaa säilytyslaatikon tavaroiden järjestämisessä parhaan kuormituksen saavuttamiseksi.
 10. Tunne kattolaatikon painorajat ja maksimimäärät. Tyypillisten auton
  kattotelineiden painoraja on 75–250 kiloa, mukaan lukien itse säilytyslaatikon paino, joka voi olla noin 50 kiloa. On tärkeää varmistaa, ettet ylikuormita kattoasi, jotta et vahingoita mitään tai ketään liikkellä ollessa ja pysähdyksissä. Tarkista kattolaatikon, ja suksiboksin paino- ja mitta rajat ennen hankintaa. (https://triptek.eu/tuote/twinny-load-kattolaatikko-suksiboksirst-
  330-litraa-matta-antrasiitti-138-x-78-x-36-cm/
  )
 11. Sälitys kotona matkojen välissä. Helpottaaksesi kuljetuslaatikon,
  kattolaatikon sekä suksiboksin säiltystä, voita hankkia mm seinäkoukut, seinätelineen autotalliisi tai varastoosi.
  Autoosi laadukkaat Twinnyload kattolaatikot, suksiboksit Triptek.eu verkkokaupasta:

  Myös Twinnyload polkupyörätelineet autoosi, tilaa heti. Pyörätelineiden ilmaisen valinta-oppaan voit lukea täältä. Oletko menossa camping tai caravan matkalle kesälomalle? Triptek.eu verkkokaupasta yli 1200 tuotetta camping ja karvaani lomalle, tutustu tuotteisiin täällä.

Päävalikko