Auton pyörätelineen valintaopas.

Tavoite on yksinkertainen; Haluat kuljettaa polkupyörääsi, maastopyörääsi tai sähköpyörääsi mukana autossasi kun lähdet polkupyörämatkalle tai maastopyöräretkelle. Mutta tarjolla on näennäisesti huimaava valikoima pyörätelineitä ja laaja valikoima eri hintaluokkia joista valita. Löytääksesi
oikean polkupyörätelineen tarpeisiisi, sinun tulee tehdä ensin tutkimusta ja verrata eri merkkejä ja malleja. Oikean pyörätelineen tulee sopia ajoneuvoon kunnolla, sekä kuljettaa polkupyörät turvallisesti ja olla tietysti budjettisi rajoissa. Väärä auton pyöräteline voi olla turvallisuusriski, naarmuttaa ajoneuvoasi tai pahimmassa tapauksessa polkupyöräsi, maastopyöräsi varastetaan tai se vahingoittuu kuljetuksen aikana.

Muista, että pyöräteline, jopa ilman polkupyöriä, vaikuttaa suuresti ajoneuvosi polttoaineen kulutukseen.


Mieti ja harkitse mitä tarpeita vaadit polkupyörätelineeltäsi:


Avain oikean pyörätelineen valitsemiseen on tarkasti määritellä tarpeesi ja arvioida nykyinen ajoneuvosi kantokyky ja sen tekniset ominaisuudet. Harkitse seuraavaa, kun valitset pyörätelineen:


Kuinka usein käytät sitä?
Kuinka monta polkupyörää on kuljetettava?
Pitäisikö sinun vaihtaa ajoneuvoa?
Onko autosi vuokrattu vai leasing? (Huomio; vakuutukset!)
Kuinka paljon olet valmis käyttämään rahallisesti?
Kuinka tärkeä turvallisuus on?
Kuinka korkealle voit nostaa polkupyörän itse? Jaksatko nostaa sitä
paikallaan yhdellä kädellä?
Onko sinulla erityistä polkupyörää, kuten tandemi tms erikoisrunko?
Onko ajoneuvossasi jo vetokoukku vai kattoon asennettava tavarateline? Jos
on, mikä on kantavuus? Tarkista autosi tekniset ominaisuudet ennen hankintaa.
Onko ajoneuvossasi takana asennettu vararengas, joka häiritsee
tietyntyyppisiä kiinnikkeitä?
Harjoitteletko muita urheilulajeja tai aktiviteetteja, jotka voivat tehdä
yhdestä telineestä hyödyllisemmän tai kustannustehokkaamman kuin toinen? Kysy myös vakutuusyhtiöstäsi, miten kattavat vakuutukset arvokkaimmille pyörille on tarjolla mm kuljetuksia varten?


Pyöräteline tyypit:


Pyörätelineet jakautuvat yleensä kolmeen luokkaan: kiinnitettävät/integroidut tavaratelineet, vetokoukkutelineet ja kattotelineet. Kaikilla kolmella tyypillä on hyviä ja huonoja puolia, mutta kaikkia ei ole saatavana jokaiselle ajoneuvolle. Hihnakäyttöinen ns kokoontaittuva V-malli vetokoukkuun on halvin, mutta vähiten turvallisin; kattoteline on monipuolisin, mutta vaikein käyttää; ja vetokoukku pyöräteline on kallein, mutta helpoin käyttää ja niitä saatavilla usealle polkupyörälle. On myös erikoishyllyjä/telineitä, jotka on suunniteltu erityisesti käytettäviksi lava-autojen, maastoautojen tai pakettiautojen kanssa.


Tässä on tarkempi tarkastelu kahden erityyppisen auton pyörätelineen vahvuuksista ja heikkouksista:


Vetokoukkuun kiinnitettävät pyörätelineet:


Vetokoukkuun asennettavia telineitä on erikokoisia vastaamaan ajoneuvon vetokoukun kokoa. Valintasi riippuu kuljetettavien polkupyörien lukumäärästä. Vetokoukkujen pyörätelineissä on harvoin enemmän kuin kolme polkupyörää. Tavallisesti ja suosituimmat ovat yhden tai kahden polkupyörän telineet. Tarkista autosi painorajat sekä muut tekniset ominaisuudet jne. Jotkut vetokoukkuun kiinnitettävät telineet kiinnittävät polkupyörät ns ”lokeroihin” remmeillä, aivan kuten kattoasennettavissa malleissa. Toiset pyörätelineet vaativat, että kiinnität polkupyörät tukevasti alustaan; kuten tavaratilaan asennetun telineen kohdalla, mutta sinun on huolehdittava siitä, että polkupyörät eivät naarmuta toisiaan, eli älä pakkaa polkupyöriäsi liian lähekkäin, käytä tarvittaessa pehmusteita.


Edut;
Helppo asentaa – työnnä se vain vetokoukkuun -kiristä tarvittaessa. Tyypillisesti etupyöriä ei tarvitse irrottaa polkupyörien asentamiseksi.
Polkupyörien nostaminen ja kiinnittäminen on helpompaa, teline matalalla. Pienentää riskiä naarmuttaa ajoneuvon maalia polkupyöriä asennettaessa.


Haitat;
Joudut ostamaan vetokoukun asennuksineen, jos ajoneuvolla ei ole sellaista.
Jotkut vetokoukut edellyttävät reikien poraamista ajoneuvon alustaan tai
takalevyn/pohjapanssarin leikkaamista.
Joitakin pieniä autoja ei ole luokiteltu hinaukseen, ja vetokoukun
asentaminen voi vaikuttaa takuuseen, vakuutukseen tai aiheuttaa ongelmia
ajoneuvon huollon yhteydessä.
Asennettu teline saattaa estää pääsyn auton tavaratilaan, estää takaluukun
aukeamisen käytössä ollessa; helpoimmat lastata ovat ns kääntyvät mallit, mutta ovat kalliimpia.
Polkupyörien väliin on ehkä lisättävä pehmuste, jotta ne eivät hankaa
toisiinsa ja aiheuttaisi naarmuja.
Polkupyörät voivat vahingoittua peräänajosta tapahtuvista kolareista.
Teline voi peittää rekisterikilven tai takavalot, mikä on lipunvaraista
rikkomusta joillakin alueilla, osta teline jossa rekisterikivelle paikka.
Ei suositella tandem-polkupyörille tms erikoispyörille.
Voi estää kuljettajan näkymän takalasista.
Voi olla vaikea lukita polkupyöriä telineeseen, eli mahdollisesti erillinen
ketjulukko tms hankittava.


Katolle asennettavat polkupyörätelineet, taakkatelineet:


Jotkut katolle asennetut kannattimet kiinnittyvät ajoneuvon olemassa olevaan kattotelineeseen ja poikittaisiin taakkatelineisiin, kun taas toiset käyttävät kiinnitysjalkoja ja pidikkeitä, jotka kiinnittyvät ajoneuvon ylempään ovikehykseen tai katon sadevesikouruihin. Kokonaiskustannukset pienenevät, jos ajoneuvossasi on jo kattoteline tai poikkipalkit, jotka tukevat pyörän kiinnitystä. Jos valitset kattotelineen, sinun on päätettävä polkupyörien kiinnitystavasta. Jotkut telineet käyttävät haarukkakiinnikettä, joka kiinnittyy pyörän etupyörän haarukkaan. Haittapuoli on, että etupyörä on irrotettava ja säilytettävä muualla, mutta ylhäältä päin on, että pyörää on helpompi hallita katolla ja erikoislaatuiset runkomuodot voidaan asentaa myös. Pystysuorat kiinnikkeet pitävät pyörää paikallaan rungosta tai polkimista. Sinun ei tarvitse irrottaa etupyörää, mutta sinun on kurotettava korkeammalle pyörän asettamiseksi käyttämällä tikkaita jne, ja jotkut pyöränrungon erikoismuodot eivät sovi katolle kiinnitettäviin pyörätelineisiin.


Edut;
Modulaarinen asennus mahdollistaa lastin lisäsäilytyksen
lisävarustekotelolla, kattoboksilla, suksiboksilla.
Lisävarusteiden avulla taakkatelinettä voidaan käyttää erilaisiin muihin
aktiviteetteihin, kuten hiihtoon, melontaan ja muiden suurten esineiden
kuljettamiseen. Saatavana lukittava kiinnitys.
Kattotelineiden avulla sedanit voivat pitää jopa neljä polkupyörää, kun taas
iso pakettiauto voi kuljettaa jopa seitsemää.


Haitat;
Voi olla monimutkainen ja hankala asentaa. Ajoneuvo ei voi mennä pysäköintihalleihin tai mihinkään missä matala kattorakenne, jossa on pieni välys, mukaan lukien pikaruokaravintolat, parkkihallit tms. Kova tuuli lisää polttoaineen kulutusta sekä tuottaa myös enemmän tuulesta aiheutuvaa melua.
Pyörän nostaminen korkealle auton katolle voi olla vaikeaa, ja väärinkäsittely voi aiheuttaa naarmuja auton katolle tai kylkiin.
Ei välttämättä sovi kunnolla kaarevan katon ajoneuvoihin tms erikoisautoihin. On huolehdittava siitä, että ajoneuvon tai telineen valmistajan kattopainoraja ei ylity, tarkista vakuutukset aina kattaako pyörien kuljettamiset. Ei suositella raskaiden kattokuormien kuljettamista maastoautossa, koska korkeampi painopiste voi vaarantaa auton käsittelyä ja johtaa kolari, ojaanajo tms onnettomuuteen.


Polkupyörien kuljettaminen autollasi on helppoa ja mukavaa, kun sinulla on oikea ratkaisu, mutta jos et ole koskaan katsonut pyörätelineitä ennen pyörätelineen hankintaa, on sen valinta haastavaa. Triptek.eu verkkokaupassa tarjoamme sinulle parhaat tuotemerkit ja että niiden hinta vs laatu suhde on parhain mahdollinen. Saamme sinut ja polkupyöräsi poluille sekä reiteille nopeasti, turvallisesti ja tyylikkäästi. Voimme auttaa sinua parhaissa valinnoissa, koska koko henkilökuntamme on myös aktiivisia pyöräilijöitä ja meillä on takana vuosien kokemus pyörätelineiden ja suksiboksien käytöstä ja käsittelystä. Tiedämme, mitkä tuotteet on rakennettu pitkäaikaiseen käyttöön, mitkä tuotteet sopivat tiettyihin pyörätyyleihin ja mitkä tuotteet edustavat parasta laatua. Triptek.eu verkkokaupassa meillä on vaihtoehtoja pyörätelineille, kattobokseille, suksibokseille sekä peräkoukkupyörätelinelle / vetokoukun pyörätelineille ja vetokoukkuun asennettaville pyörätelineille. Voit tilata verkkokaupastamme mukavasti kotoa, nopealla toimituksella.


Tilaa pyörätelineet tästä.
Tilaa suksiboksit, kattolaatikot tästä.

Verkkokaupastamme myös camping ja karavaani matkkale yli 1200 tuotetta, tutustu tuotteisiin täältä.

Päävalikko