10 tärkeää Google Maps ominaisuutta matkailijalle


Google Maps on yksi kätevimmistä Googlen koskaan tarjoamista tuotteista matkailijoille. Se on sijainnin hakutyökalu ja ilmainen online-kartta, joka vie sinut pisteestä A paikkaan B täsmällisesti matkoilla. Se palvelee kokonaista alustaa, jossa ihmiset voivat auttaa toisiaan kirjoittamalla mm arvosteluja, merkitsemällä tiesulkuja ja lisäämällä uusia mielenkiintoisia nähtävyyksiä lähellesi. Kuitenkin niin monitoiminen kuin Google Mapsikin on, monia sen olennaisista ominaisuuksista, saatat nyt vasta tietää.

Tässä artikkelissa käydään läpi 10 parasta Google Maps -ominaisuutta, joita sinun tulisi käyttää parhaan Maps-kokemuksen saavuttamiseksi matkoilla, lomalla ollessa. Jotkut näistä työkaluista ja toiminnoista ovat melko piilossa, kun taas toiset ovat helposti löydettävissä, mutta ne jäävät silti suurelle yleisölle huomaamatta. Nyt katsotaan nämä hyvödylliset ominaisuudet ja miten voit hyötyä niistä parhaalla mahdollisella tavalla matkoillasi.

Matkalaukut ja reput matkallesi triptek.eu verkkokaupasta! Katso lisää täältä!

Google Mapsin suosikit-osio


Listan ykkösenä on Google Mapsin ”Suosikit”-ominaisuus. Se on osio, jonka avulla voit luoda luettelon kaikista esim matkakohdekaupunkisi parahimmista paikoista, nähtävyyksistä, joissa haluat vierailla, jotta voit aina viitata niihin välittömästi reittiohjeiden ja muiden tietojen, kuten ruuhka-aikojen, suhteen. Pääset käyttämään tätä ominaisuutta napsauttamalla Google Maps -käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa olevaa hampurilaiskuvaketta ja valitsemalla sitten ”Omat paikat”. Sinulle avautuu uusi ponnahdusikkuna, joka sisältää useita erilaisia muita ”luettelo”- vaihtoehtoja, kuten ”Suosikit”, ”Matkasuunnitelmat”, ”Minne haluan mennä” ja ”Tähdellä merkityt paikat”.

Voit jopa luoda luettelon ja antaa sille oman haluamasi nimen. Jos ”Suosikit” -luettelosi on tyhjä, älä epäröi täyttää sitä. Napsauta mitä tahansa sijaintia Mapsissa ja valitse sitten Tallenna-vaihtoehto, kun erillinen valikko avautuu. Valitse sen jälkeen ”Suosikit” -vaihtoehto tallentaaksesi paikan suoraan kyseiseen osioon. On kätevää pitää luetteloa esim suosikki nähtävyykisistäsi, suosikki ravintoloistasi, voit myös jakaa sen muiden kanssa, jotta he voivat myös pitää hauskaa, jos sattuvat samaan matkakohteeseen.

Eniten vierailijoita/turisteja suosituissa kohteissa, milloin ja mikä kellonaika?


Meillä on usein vaikeuksia käydä jossakin suositussa mm museossa, näyttelyssä tai ravintolassa tiettynä ajankohtana. On mahdollista, että joutuu odottamaan tai jopa jonottamaan huomattavan kauan ennen kuin on oma vuoro päästä sisään. Suositut/vierailuimmat ajat -ominaisuuden tullessa Mapsiin jälkimmäinen eli jonottaminen voi kuitenkin jäädä historiaan. Napauta tiettyä sijaintia ja vieritä valikkoa alaspäin, kun se avautuu myöhemmin. Tulet pian kohtaamaan ”Suositut ajat” -osiossa, jossa graafinen esitys paikan ruuhka-ajoista näytetään. Täten voit välttää ruuhka-aikoja kyseisessä kohteessa.

Jaa sijaintisi

Google mapsin sijainnin- ja reittijakotiedot on myös turvallisuusominaisuus matkailijalle.


Google Mapsin sijainninjako ominaisuus on noussut suureen suosioon. Sen avulla ihmiset pääsevät pisteestä A paikkaan B, jos he vierailevat esim toistensa luona ulkomailla ensimmäistä kertaa, eivätkä tiedä määränpää osoitetta. Muuten, jos olet matkustamassa ja haluat varmistaa, että läheisesi tietävät reitistäsi, voit myös jakaa sijaintisi kyseisessä osiossa, jossa sijaintisi päivitetään reaaliajassa matkan aikana. Tämä on erittäin turvallinen ominaisuus matkailijalle. Kun seuraavan kerran olet alkanut seurata reittiohjeita matkapuhelimestasi, kun olet kirjoittanut määränpääsi, pyyhkäise alareunasta ylöspäin nähdäksesi lisää vaihtoehtoja. Tällä tavalla näkyviin tulee ”Jaa matkan edistyminen” ”Matkankulku” -ominaisuus, jonka avulla voit ilmoittaa muille saapumis aikataulusi tarkasti. Tämä työkalu ei ole vain kätevä muille, vaan myös turvallinen sinulle, varsinkin jos matkustat yksin.

matkaturvallisuustuotteet triptek.eu verkkokaupasta edullisesti. katso lisää!

Luo mukautettu oma kartta


Oman mukautetun kartan luominen Google Maps -sovelluksessa on erittäin tärkeä ominaisuus. Tämä toiminto on tarkoitettu niille, jotka haluavat pysyä järjestyksessä matkan aikana ja jotka matkustavat usein. Mukautetut kartat luodaan kuitenkin pöytätietokoneen selaimella, eikä niitä voida muotoilla mobiilikäyttöjärjestelmissä. Jos haluat luoda sellaisen, siirry Google Mapsiin Chrome-selaimella ja napsauta hampurilaiskuvaketta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet valmis, napauta ”Omat paikat” ja napsauta ”Kartat”. Mahdollisuus luoda uusi mukautettu kartta tulee näkyviin.

Voit lähettää myös reittiohjeet omaan puhelimeesi, kätevää.

Lähetä reittiohjeet puhelimeesi selaimen kautta


Tämä näppärä ominaisuus, joka voi auttaa sinua työskentelemään yhdessä Google Mapsin kanssa, on ”Lähetä puhelimeen” -toiminto. Jos suunnittelet matkaasi Maps- sovelluksen selainversiossa ohjelman laajemman mittakaavan vuoksi, voit myös jatkaa reittiohjeiden lähettämistä puhelimeesi, jotta pääset helposti käsiksi reitti ja kohdetietoon myöhemmin. Napauta mitä tahansa paikkaa ja valitse ”Lähetä puhelimeen” -vaihtoehto suorittaaksesi sen. Huomaa kuitenkin, että jotta tämä ominaisuus toimisi, sinun on oltava kirjautuneena sisään samalla Gmail-tilillä pöytätietokoneellasi ja matkapuhelimellasi. Muuten et voi nähdä ”Lähetä puhelimeen” -vaihtoehtoa.

Hyödynnä ”Tutki” ”Explore” -ominaisuutta

Google Mapsin Explore eli tutki toiminta on matkailijalle erittäin tärkeä.


Mielestämme ”Explore” eli ”Tutki” on yksi parhaista Google Mapsin ominaisuuksista, joita sinun pitäisi käyttää. Se on suunnattu niille, jotka eivät tiedä tietystä paikasta mitään ja haluavat tietää siitä kaiken. Lisäksi voit jopa käyttää ”Tutki”-painiketta asuinalueellasi saadaksesi vaivattomasti selville, mitä ympärilläsi tapahtuu, mukaan lukien uutiset tapahtumista, konserteista ja muista tilaisuuksista. ”Tutki”-painikkeen avulla voit tavoittaa uusimmat trendit ympäri kohdekaupunkia. Jotkin ”Tutki”-osion kattamat alueet sisältävät perusteellisen kuvauksen ympärilläsi olevista ikonisista paikoista, lähellä sijaitsevista hotelleista ja niiden hinnoista, kuvia, joita muut ihmiset ovat ottaneet kaupungissasi ja jakaneet kokemuksiaan, lähistöllä sijaitsevista ravintoloista.

Vaihda kuvaketta


Jos et tiennyt, yksinkertaisen nuolikuvakkeen vaihtaminen ajaessasi paikasta toiseen on mahdollista Google Mapsissa. Sinun tarvitsee vain napauttaa nuolikuvaketta, kun alat seurata ohjeitasi kartalla, ja näytölle tulee kolme muuta kuvake vaihtoehtoa. Valitse mikä tahansa kuvake, niin olet valmis. Tämä ei ole Mapsin hyödyllisin ominaisuus, ulkoasun muutos toki virkistää matkoillakin.

Google Mapsin käyttö onnistuu myös Incognito-tilassa.

Käytä incognito-tilaa


Google Maps näyttää lainaavan ominaisuutta Chrome-selaimestaan, koska kaikki Googlen tuotteet toimivat tässä vaiheessa kuin perhe, kun otetaan huomioon kommunikointi niiden välillä. Olemme melko varmoja, että tiedät incognito-tilan käyttämisestä Google Chromessa, mutta tiesitkö, että samat toiminnot ovat käytettävissä myös Google Mapsissa? Tämän ominaisuuden avulla voit tehdä hakusi täysin nimettömänä Maps- kartalla, ja sen käyttö on jopa yksinkertaista. Napauta profiilikuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa. Tämä avaa useita vaihtoehtoja, jolloin voit valita ”Ota incognito-tila käyttöön”. Silloin puhelimen Maps-sovellus käynnistyy uudelleen ja siirtyy yksityiseen selaustilaan.

Matkailuauto, karvaani tarvikkeet yli 6000 tuotteen valikoimasta. Katso täältä ja tilaa!

Tallenna koti- ja työosoitteet


Toinen Google Mapsin eniten käytetyistä ominaisuuksista on antaa käyttäjien tallentaa koti- ja työosoitteensa. Tämä johtuu siitä, että tämä saattaa näyttää turhalta ominaisuudelta, mutta sen tekeminen tuo esiin lisäominaisuuksia, kuten työmatka-ajan laskemisen ja joukkoliikenteen saatavuuden/aikataulut. Näin pysyt aina aikataulussa Google Mapsin reaaliaikaisen seurannan ansiosta, jopa siinä määrin, että tiedät saapumisaikasi säännöllisesti.

Asenna tietty osa kartasta saataville offline-tilassa


Paras Google Mapsin tarjoama ominaisuus perustoimintojensa lisäksi on mahdollisuus ladata karttoja ja asettaa ne offline-käyttötilaan. Tällä tavalla, vaikka sinulla ei olisi Internet- yhteyttä valmiina tiettyyn aikaan, kartat toimivat normaalisti, jos olet ladannut tietyn osan alueesi kartasta offline-käyttöä varten etukäteen.

tARPEELLISET PEINET APUVÄLINEET MATKALLE AVUKSI. sATOJA APUVÄLINEITÄ LIIKUNTARAJOITTEISILLE, VANHUKSILLE. KATSO JA TILAA TÄÄLTÄ!

MATKAILIJALLE TARPEELLISET ILMAISET OPPAAT TRIPTEK.EU VERKKOKAUPASTA, LATAA JA LUE!

MATKAILIJAN ILMAINEN SÄHKÖ-OPAS, LUE TÄÄLTÄ!

MATKAILIJAN ILMAINEN PAKKAUSLISTA, MUISTILISTA, LUE TÄÄLTÄ!

Päävalikko