Älä syytä säätä – Valmistaudu säänvaihteluihin matkoilla! Lue ilmaiset vinkit!

On se ilmoja pidellyt, tunnettu sanonta, koskee myös lomalaisia. Lennot, majoitus ja matkat. Nämä ovat matkaa ja loman valmistelun pyhä kolminaisuus, mutta näiden varausten tekeminen on vasta matkan suunnitteluprosessin alkua. Jos haluat saavuttaa sujuvan, päänsäryttömän matkan ja kukapa ei, säähän varautumiseen valmistautuminen on toinen tärkeä ennakkotehtävä lomalistallasi. Sen lisäksi, että varaat seuraavan lomasi, matkasi jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan, sään vaihtelut voivat aiheuttaa lomaviivästyksiä tai peruutuksia, useimmat matkailijat/turistit eivät ajattele, kuinka sää liittyy matkustamiseen ja matkailuun?

Sään eri vaihtelut saattavat yllättää satunnaisen matkailijan ulkomailla.

Sää on ainoa tekijä, joka todennäköisimmin vaikuttaa positiivisesti tai negatiivisesti matkaasi, vaikka se on myös yksi niistä asioista, joita useimmat
matkailijat pitävät itsestäänselvyytenä. Matkailijat joutuvat jäämään sään vuoksi mahdollisesti majoituskohteeseen loman aikana muutamaksi päiväksi tai jopa perua matkansa huono sään vuoksi. Varmista siis, että olet täysin valmistautunut säähän seuraavalla matkallasi. Jos et ole varma, miten ja mistä aloittaa, käytä seuraavia vinkkejämme.

Matkalle valmistatuminen matkalle kohdemaan sään mukaan on välttämätöntä. Matkalle kaikki matkatarvikkeet yhdestä verkkokaupasta Triptek.eu, nopeat toimitukset. Tutustu matkatarvikkeisiin täältä.

”Aurinko paistaa, vettä sataa, taitaa tulla kesä”

Matkakohteen sääennusteen tarkistaminen ennen lähtöä on välttämätöntä, jotta voit varmistaa, että pakkaat asianmukaiset vaatteet ja matkatavarat. Älä tee olettamuksia siitä, millaisen sään uskot tulevan, tarkoitan, että Australiassa tulee aina olemaan lämmintä kesällä, eikö niin? Tarkista aina ennen matkaasi sää kohdemaassa. Sääolosuhteissa on aina poikkeuksia, varsinkin jos matkustat siirtymäkausien aikana. Anna sääennusteen ohjata matkapakkausstrategiaasi. Sään tarkistamatta jättäminen voi johtaa huonolla tuurilla hyvin märkiin matkustajiin/turisteihin matkakohteessa.

LATAA SÄÄSOVELLUS PUHELIMEEN

Hyvää ja tarkempaa sää tietoa jakavia sääsovelluksia on tarjolla, joihin voi myös asettaa hälytyksen ilmaston/sään muuttuessa.

Sääsovelluksen lataaminen ennen lähtöä on loistava tapa pysyä ajan tasalla viimeisimmistä sääennusteista matkakohteestasi. Mitä tulee ilmaisiin sääsovelluksiin, tarkka ja jossa on eniten ominaisuuksia, kansainvälisiä mm WeatherBug, AccuWeather ovat yksi parhaista, on saatavilla Google Playssa ja iOS:ssä. Kotimaisista löytyy mm Forecan, Ilmatieteenlaitoksen sivuilta saa tietoa, jossa myös ulkomaan säätiedoituksia.

Hyvä sääsovellus varmistaa, että voit nähdä nykyisen ja tulevan säätutkan viikon sään missä tahansa kohteessa, ja siinä on muita ilmaisia ominaisuuksia, kuten salamavaroitukset, myrskyhälytykset, tornadot, tuulen nopeus ja paljon muuta. Useimmilla sääsovelluksilla, voit ohjelmoida puhelimesi vastaanottamaan hälytyksiä, kun tiettyjä asioita, kuten mm myrskyjä, tulvia, tornadoja tai sadetta, joita ilmaantuu kohdemaassasi. Jotta et joutuisi matkallasi huonoon säähän, harkitse muutaman kohdemaasi alueen lisäämistä sovellukseesi, jotta saat ilmoituksen, kun jollain näistä alueilla tapahtuu säämuutoksia, jotka voivat vaikuttaa päivittäiseen rutiinisi.


On ilmoja pidellyt, klassikko sanonta. Sää voi yllättää matkoilla useinkin, muista varautua.

Tilaa edulliset lentoreput ja matkalaukut matkallesi täältä!

PAKKAA AINA LÄMPIMIÄ VAATTEITA, KAIKEN VARALTA

Pakkaa aina yksi tai kaksi kpl lämpimiä vaatteet matkallesi, riippumatta siitä, kuinka kuuma määränpääsi on, äläkä koskaan matkusta ilman takkia. Saatat yllättyä siitä, kuinka usein käytät sitä matkakohteessasi. Kohteet, kuten Afrikan pohjoisosat, voivat olla raa’an lämpimiä päivällä, mutta erittäin kylmiä illalla ja yöllä. Australia on loistava esimerkki kohteista, joihin matkustajat saapuvat valmistautumattomina. Monet Australiaan saapuvat turistit eivät ole valmiita kylmään, koska he uskovat stereotypiaan, että Australiassa on lämmin ympäri vuoden. Takki on hyvä olla mukana, vaikka jokin jatkolennoistasi peruuntuu ja joudut jumiin sellaisen maan lentokentälle, johon et aikonutkaan jäädä, tai joudut odottamattomaan sääilmiöön kohdemaassasi, toivot, että olisit pakannut lämpimiä vaatteita. Pakattuasi matkalle reppusi, matkareppusi sadesuojan voit tilata täältä.

Varmista, että pakkaat myös kotiin sopivat vaatteet sään mukaan. Saatat viettää kolme viikkoa Floridassa, mutta aiot jäätyä poistuessasi koneesta paluumatkalla talviseen Suomeen, Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

KOMPAKTI SATEENVARJO MATKALLE, ON ”MUST”

”On se ilmoja pidellyt”, sää saattaa muuttua nopeastikin ulkomailla ollessa, sateenvarjo on hyvä pakata aina mukaan!

Matkustaminen pienen kompaktin matkasateenvarjon kanssa on aina hyvä idea. Tiedät sanonnan ”odota 5 minuuttia ja sää muuttuu”. Olen kuullut tämän sanovan melkein jokaisesta kohteesta. Suosituissa kohteissa, kuten esim Dublinissa ja New Yorkissa, säällä on taipumus vaihdella päivästä toiseen vuodenajasta riippumatta. Sadekuuroja tulee varoittamatta, ja hotelleista loppuu usein sateenvarjot, koska lainaavat niitä vieraille. Ota tavaksi tarkistaa sää joka aamu matkakohteessasi ja matkusta ennusteesta riippumatta oman kompaktin sateenvarjosi kanssa. Tilaa edulliset ja kompaktit matkasateenvarjot matkallesi täältä.

KYSY NEUVOA PAIKALLISILTA

Vesitiiviit tuoteet ovat aina pakkauslistalla, kun pakataan matkalaukkua matkalle. TILAA VESITIIVIT MATKATARVIKKEET MATKALLESI EDULLISESTI TÄÄLTÄ!

Kun teet omaa säätutkimusta matkakohteessasi, on myös hyvä saada esim monsuuni- ja/tai myrsky vinkkejä paikallisilta. Voit kysyä ympäriltäsi kohteen säätilanteesta ja tehdä tarvittavat valmistelut sitä kautta. Paikalliset ihmiset ovat toisinaan tietoisempia sään muuttumisesta, jota mediakaan ei pysty
havaitsemaan. Paikalliset osaavat myös kertoa kuinka valmistautua paikallisiin sään vaihteluihin. Joten paikalliset ovat yleensä paremmassa asemassa kertomaan sinulle, onko myrsky tulossa vai onko se hyvä vai paha. Kysy paikallisilta heidän kokemuksistaan, ja joskus he saattavat jopa auttaa sinua vaikeissa tilanteissa. Kommunikoimalla paikallisten kanssa voit myös tietää alueen paikallisista ruokapaikoista ja tutkimattomista vierailukohteista.

MUISTA IHON JA SILMIEN SUOJAUS

Kun matkustat kuumalla tai kylmällä säällä, varmista, että olet valmissuojaamaan ihoa ja silmiä auringolta. Muista, että matkustaessasi kansainvälisesti saatat saapua maahan, jossa UV-säteet ovat voimakkaampia kuin kotonasi. Toimi sen mukaisesti suojellaksesi itseäsi ja terveyttäsi. Mitä tulee UV-säteisiin, talvikausi on vaarallisempi kuin uskotkaan, ja voit helposti palaa myös lumisessa matkakohteessa. UV-säteily heijastuu maan kevyiltä pinnoilta, ja koska lumi heijastaa jopa 80 prosenttia auringon UV-valosta, se tarkoittaa, että samat auringonsäteet osuvat sinuun usein kahdesti.

OTA MUKAAN PIENI MATKA ENSIAPULAUKKU

Ensiapulaukku, ensiapupakkaus on hyvä olla mukana, koska ilmastonvaihtelut matkakohteissa voivat olla joskus nopeita ja rajuja.

Sään tai ilman muuttuessa vaaralliseksi esim tornadon, tulvan tai myrkyn vuoksi. Hätätilanteen varalle ensiapulaukku on erittäin suositeltavaa ottaa mukaan. Se voi pelastaa henkesi äkillisen sairauden tai vamman sattuessa, ja sellaisen pitäminen mukana matkalla voi auttaa paljon. Ensiapulaukussa tulee olla kaikki lääkärien, sairaanhoitajien suosittelemat olennaiset tarvikkeet. Sitä voidaan käyttää haavaojen hoitoon, viiltojen, lihaskipujen ja muiden hoitoon. Tilaa kompaktit ensiapulaukut matkallesi täältä.

Ennen matkaa on aina viisasta tutkia kohteessasi saatavilla olevat sairaalat ja terveysasemat. Tarkista myös, onko saatavilla matkavakuutus, joka kattaa sinut ja kaikki sairaalakulut matkasi aikana. Nämä tiedot auttavat sinua päättämään, ostatko myös jonkinlaisen matkavakuutuksen vai et.

Päävalikko