Kuinka suojella matkalaukku, lentolaukku sekä matkatavarat virustartunnoilta

Korona viruksen levitessä, matkustajat ovat hyvin tietoisia siitä, kuinka suojella itseään lentokoneissa, hotellihuoneissa ja väkijoukkojen keskuudessa turistikohteissa, kaupunkilomalla.

Entä riski palata kotiin matkalta matkalaukun kanssa, matkavaroiden kanssa, joissa mahdollisesti korona virus? Voitko tartuttaa tai levittää virusta matkalaukkujen, matkatavaroiden tai vaatteiden kautta?

Lääketieteellisten asiantuntijoiden mukaan uhka on pieni, mutta ehdottaa useita varotoimenpiteitä, joita voit toteuttaa vähentääksesi huolta entisestään.

Maailmanlaajuiset terveysjärjestöt ja ammattilaiset eivät vielä tiedä kuinka kauan koronavirus voi elää tietyillä materiaaleilla, joten he perustavat tietonsa samankaltaisille viruksille, kuten sellaiselle, joka aiheuttaa Lähi-idän hengitysoireyhtymän (MERS).

Maailman terveysjärjestö (WHO) arvioi koronaviruksen eloonjäämisajan muutamasta tunnista useisiin päiviin eri tekijöiden, kuten materiaalin tyypin, ilman lämpötilan ja kosteuden, mukaan. Kovat, huokoiset materiaalit, kuten metalli, muovi ja lasi, ovat virusten kannalta suotuisampia elinympäristöjä kuin pehmeät tavarat, kuten kankaat.

Matkailutermein tämä tarkoittaa sitä, että virus saattaa pysyä pidempään kannettavan vetolaukun,lentolaukun alumiinikahvassa kuin kankaassa olevassa kankaassa. Vertailun vuoksi, norovirus, risteilyalusten ja lentomatkailun edellinen virusharmi, sillä on pidempi säilyvyys. Koronavirus voi todennäköisesti selviytyä kahdesta neljään päivää kovilla pinnoilla, yleensä vähemmän kuin päivä kankaissa ja muissa huokoisissa materiaaleissa ja 30 minuutista tuntiin käsissä.

Huolenaiheiden lievittämiseksi matkalla, matkustajat voivat pyyhkiä desinfiointi aineella matkatavaroidensa osat, joita muut ihmiset ovat voineet käsitellä, kuten lentokentän matkatavarankäsittelijät, check-inn virkailijat lentokentillä ja lentokenttä bussien kuljettajat.

Suositellaan tehtäväksi huolellinen desinfiointi puhdistus matkalaukulle, lentolaukulle ja matkatavaroille ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen kotona. Suositus on että puhdistetaan huolellisesti desinfiointi aineella kaikki matkalla olleet matkatavarat, matkatarvikkeet, jos desinfiointi aineita ei ole käytössä, suositellaan pyyhkeiden käyttöä sekä lämmintä vettä ja saippuaa. Muista, että jos käytät voimakkaita pesuaineita tai desinfiointi aineita, ne voivat vahingoittaa matkalaukkusi, lentolaukkusi materiaalipintoja, pinnoitteita.

Päävalikko