Lemmikin kanssa lomamatkalle, ohjeita ja neuvoja.

Lomalle tai matkalle koiran tai kissan kanssa?
Tässä on käytännön opas mitä pakata, minne mennä ja kuinka lemmikkisi suojaus sekä turvallisuus. Kaikki tarvitsevat tauon, loman, mukaan lukien lemmikit, koirat ja kissat. Nämä vinkit auttavat sinua ja perhettäsi nauttimaan turvallisesta, onnellisesta ja
rentouttavasta lomasta lemmikkisi kanssa yhdessä jakamaan hauskaa. Valmistaudu hyvin ennen lomalle lähtöä. Valmistelu on avain lomien onnistumisen varmistamiseen, joten varmista, että lemmikkisi on ajan tasalla kaikista rokotuksista, matoista ja loisten torjunnasta ennen lähtöä.


Jos matkustat pohjoiseen tai lämpimään ja kosteaan paikkaan, trimmaa lemmikkisi turkki pitämään lemmikkisi viileänä ja helpottamaan punkkien löytämistä. Jos suunnittelet camping, erä, vaelluslomaa, varautukaa punkkeihin, käärmeisiin tms. Lemmikin, kissan, koiran katoaminen lomalla. Tunnisteet ja mikrosirut auttavat tunnistamaan lemmikkisi, jos koirasi tai kissa katoaa. Varmista, että lemmikkisi mikrosirulle rekisteröidyt yhteystietosi ovat oikeat, jotta sinuun voidaan ottaa helposti yhteyttä, jos lemmikkisi katoaa.

Lemmikin matkatarvikkeet lomalle ovat tarpeellisia, tarvitset ainakin seuraavat lemmikkitarvikkeet matkallesi:
*Ruoka (https://triptek.eu/kategoria/matkatuotteet-lemmikeille/1st-choice/)
*Kannettavat tai taitettavat ruoka- ja vesikulhot
(https://triptek.eu/tuote/kokoontaitettava-ruoka-ja-vesikuppi-lemmikinmatkalle/)
*Lelut (https://triptek.eu/kategoria/matkatuotteet-lemmikeille/kumilelut/)
*Tyhjennyspussit, jos matkustat koiran/kissan kanssa. (https://triptek.eu/tuote/
koirankakkapussit-luontoystavallinen-biohajoava-bioska/
)
*Kuljetuslaatikot
(https://triptek.eu/kategoria/matkatuotteet-lemmikeille/muoviboksit/)
*Taluttimet, Kaulukset, hihnat (https://triptek.eu/kategoria/matkatuotteetlemmikeille/
taluttimet/
)
*Lois- ja punkki suojaus (harkitse määränpäässäsi olevia loisia, jotka saattavat
poiketa kotimaasi pieneläimistä) ja muut säännölliset lääkkeet, joita lemmikkisi käyttää
Tilaa tarpeeksi lääkkeitä etukäteen ja muista pakata lemmikkieläinten
ensiapupakkaus, joka sisältää laimennetun antiseptisen aineen (betadiini) ja
puhtaat siteet. Selvitä paikallisen eläinlääkärin yhteystiedot paikasta, johon
matkustat, jolloin voit ottaa heti yhteyttä hätätilanteessa.

Varmista, että määränpää ja aktiviteetit ovat lemmikkieläinystävällisiä. Moniin lomakohteisiin mahtuu kissoja ja koiria – mutta kaikki eivät mahdu. Muista yrittää etsiä lemmikkieläinystävällinen majoitus ja tarkistaa lemmikkieläinrajoitukset majoituskohteissa, rannoilla, puistoissa ja suosituissa nähtävyyksissä.

Jos olet matkustat koiran tai kissasi kanssa, mieti ensin, millaisia aktiviteetteja aiot tehdä kohteessa ja pystyykö lemmikkisi osallistumaan
lainkaan. Jos matkasuunnitelmasi on täynnä ostoksia, ruokailua, vierailua museoissa tai näyttelyiden tai muiden nähtävyyksien katsomista, koirallesi tai kissallesi ei ehkä ole hyötyä mukanasi. Jos matkaasi liittyy kuitenkin paljon ulkona olevaa aikaa rannalla tai puistossa tai jos sinä ja perheesi suunnittelet olevan koko ajan lähellä hotellia tai camping aluetta suurimman osan lomasta, lemmikkisi nauttii todennäköisesti matkasta enemmän.

Huomioi erityiset näkökohdat kesäiseen tai lämpimään kohteeseesn lomalle, matkalle. Lämpö ja kosteus aiheuttavat suuremman lois- ja punkkiriskin lemmikkieläimille. Punkit, madot, kirput, hyttyset ja hiekkat ovat yleisempiä uhkia lemmikillesi. Vaikka lemmikkisi eivät ole koskaan kärsineet loisista tai punkeista kotona, mutta niitä voi löytyä lomakohteessasi. Uusi ympäristö voi asettaa uusia terveyshaasteita koirille, kissoille. Suosittelemme seuraavia vaiheita lemmikkisi suojelemiseksi ehkäisemiseski taudittomasta lomasta:

Ole erityisen varovainen kävellessäsi, ulkoilessasi ja käydessäsi rannalla koiran kanssa. Suorita päivittäiset punkkitarkistukset (samoin kuin punkkientorjuntatuotteen avulla) – paina sormet lemmikkisi turkin läpi iholle tunnistaaksesi epänormaaleja kyhmyjä. Kiinnitä erityistä huomiota pään ja niskaan, rintaan, varpaiden väliin sekä suun ja ikenten ympärille. Jos huomaat punkin tms pieneliön, poista se välittömästi ja jatka etsimistä –laita eliö rasiaan ja pidä se eläinlääkärin tunnistamista varten. Lue ohjeet, jotka koskevat punkin poistamista koirasta tai kissasta. Jos löydät lemmikkisi turkista, iholta punkin, loisen, ota heti yhteyttä paikalliseen eläinlääkäriin, varsinkin jos lemmikkisi osoittaa merkkejä punkki tartunnasta, kuten muutokset turkin, ihon tai äänessä, jalkojen heikkous, liiallinen hieronta tai oksentelu.

Matkustaminen määränpäähän. Kohteestasi riippumatta sinun on selvitettävä parhaimmat kuljetusvaihtoehdot
sinulle, perheellesi ja kissallesi tai koirallesi. Jokaisessa kuljetusmuodossa on omat näkökohdat ja varotoimenpiteet.

Matkusta turvallisesti lemmikkisi kanssa autolla. Paras tapa kuljettaa lemmikkieläimiä autolla on erityisesti suunniteltu
kantolaukku tai häkki, jossa on oltava hyvä ilmanvaihto, runsaasti liikkumatilaa ja turvallinen ovi. Koiria voidaan myös hillitä ja suojata turvavyöllä, joka kiinnittää ne turvavyöhön. Ennen kaikkea älä koskaan jätä koiria tai kissoja vapaasti liikkumaan ajoneuvon sisälle. Vapaana lemmikit voivat aiheuttaa onnettomuuden ja loukkaantua vakavasti.

Pidemmille matkoille tässä on joitain vinkkejä miellyttävän, stressitöntä matkan varmistamiseksi: Älä ruoki lemmikkiä juuri ennen kuin lähdette automatkalle. Pysäytä joka toinen kolmen tunnin välein, jotta koirasi voi rentoutua, liikkua ja saada raitista ilmaa. Auringonpistos voi olla vaara, joten levitä lemmikkiystävälliseen UV-suojavoidetta päivittäin ja suojaa lemmikkisi auringolta ikkuna varjolla tai pyyhekeellä autossa ollessa. Jos jätät koiran tai kissasi alle kuudeksi minuutiksi tuulettamattomaan autoon, kuumuus voi tappaa lemmikkisi. Jopa ikkunoiden ollessa auki, lämpötila auton sisällä nousee nopeasti, ja auton kuumenemisesta ja kuolemasta tulee todellisia vaaroja. Älä koskaan jätä lemmikkiäsi vartioimatta kuumaan autoon, ja ota aina mukaan vettä sammuttaaksesi lemmikkisi jano ja estääksesi lemmikkisi nestehukka.

Matkusta turvallisesti lemmikkisi kanssa lentokoneella. Tarkista lentoyhtiöltäsi mahdolliset lemmikkieläinten matkustus ohjeet ja
rajoitukset. Sinun on tutkituttava lemmikkisi eläinlääkärillä huolellisesti sekä antamaan tarvittavat rokottukset ennen kuin lemmikisi hyväksytään lentomatkoille. Lentoyhtiösi voi antaa sinulle ohjeita eläinkuljetusten koko- ja painorajoituksista. Ilmassa koirat ja kissat yleensä menevät lasti- ja ruumatilaan. Apukoirat ovat kuitenkin sallittuja matkustamossa. Muista vain, että lentoyhtiöt voivat rajoittaa lemmikkieläinten määrää, jonka ne sallivat lennolla tai kieltäytyä käsittelemästä tai ottamasta vastaan lemmikkejä, jotka käyttäytyvät liian aggressiivisesti.

Lemmikkieläimet yleensä saavat lentomatkoilla erittäin hyvin. Jos kissasi tai koirasi kuitenkin osoittaa ahdistuksen/stressin merkkejä lennon jälkeen, käytä lemmikkiäsi tarvittaesssaeläinlääkärillä matkakohteessa. Parasta vielä, jos sinulla on huolta siitä, kuinka lemmikkisi suvaitsee lentomatkoja, keskustele etukäteen eläinlääkärisi kanssa. Hän osaa suositella preflight, rauhoittavia
valmisteita tai ahdistuneisuutta vähentäviä lääkkeitä, jos luulet lemmikkisi tarvitsevan sitä. Pienellä etukäteisvalmistelulla voit varmistaa turvallisen, viihdyttävän ja rentouttavan loman perheesi ja lemmikkisi kanssa riippumatta siitä, minne päätät
mennä tai miten saat

Päävalikko