Meri ja Metz reppu matkalla Espanjan Benalmadenaan. Lue matkailevan asiakkaamme matkakertomus

Ostin 9.3.2022 lennot Espanjaan. Päätettiin säästää matkakuluissa valitsemalla lentoyhtiö Finnairin Economy Light -lipputyyppi. Lippu sisälsi 55 x 40 x 23 cm kokoisen käsimatkatavaran ja 40 x 30 x 15 cm kokoisen henkilökohtaisen tavaran. Ruumaan menevä matkalaukku ei sisältynyt hintaan. Ajattelin ottaa matkalle omistamani urheilukassin. Osoittautuikin, että urheilukassi oli sallittaviin mittoihin nähden aivan liian suuri. Aloin etsiä netistä matkalaukkua tai urheilukassia. Löytämäni tuotteiden mitat olivat kuitenkin joko liian leveitä tai korkeita, tai useita senttejä liian pieniä siihen nähden, minkä kokoinen laukku olisi mitoiltaan sallittu. Tottakai halusin mahdollisimman suuren laukun, johon mahtuisi mahdollisimman paljon. Minut valtasi epätoivon tunne ja katumus valitusta lentoyhtiön lipputyypistä.

Oikean repun matkalle löytäminen voi olla haastavaa

Lauantaina 12.3.2022 keksin kirjoittaa verkon hakukoneeseen lentoyhtiön käsimatkatavaran standardimitat ”55 x 40 x 23”. Haku tuotti mm. linkin sivustolle triptek.eu. Bongasin ensin sivustolta tuotteen ”Cabin Max Lyon maailman kevein trolley reppu 44 L -1,8 kg”, joka on pyörällinen ja vedettävä monitoimireppu. Nimensä mukaisesti tuote vaikutti monitoimirepulta, mutta koin, että repun paino itsessään vähentäisi merkittävästi tavaroilleni jäävän kilomäärän osuutta. Jatkoin selaamista ja suorastaan ihastuin tähän keltaiseen kaunokaiseen: ”Reppu Vintage Metz Carry-on sallittu 44L 55x40x20cm”. Itselle merkittävimpiä tuotetietoja olivat ”Paino vain n 680 g !” ja ”Reppu on suunniteltu vastaamaan IATA´ n vaatimaa maksimikokoa 55 x 40 x 20cm”. Toiveitani vastaava tuote, tämän minä haluan! Reppu saapui minulle 14.3.2022.

Metz repun 44l tilavuus oli matkalleni juuri sopivan kokoinen, sekä kevyt paino, pakattunakin matkatavaroineen vain 6,9kg.

Lomalle pakkaaminen on helppoa

Aloitin pakkaamisen hyvissä ajoin. Pakkasin reppuun ensin tuulitakin, collegepaidan, leggingsit, caprit, villatakin, lenkkarit, pyyhkeen ja sateenvarjon. Ensimmäisen kerroksen päälle mahtui toinen ja osittain kolmas kerros: 2 pitkähihaista, 2 t-paitaa, 2 toppia, uikkarit, 6 alushousut, 6 sukat, pyjama, villasukat ja huivi. Repun etutaskuun pakkasin suljettavaan läpinäkyvään yhden litran pussiin nesteet (hammastahna, shampoo, hoitoaine, pesuneste, deodorantti, aurinkorasva, perusvoide, huulirasva ja käsidesi). Ajattelin, että etutaskusta saan lentokentän turvatarkastuksessa kätevästi nesteet esille.

Verkkotaskussa pidin kopioita asiakirjoista. Muissa taskuissa olivat maskit, ensiapupakkaus (lääkkeet ja laastarit), hygienia- ja kauneudenhoitotuotteet (hiusharja, hammasharja, shaver, kuukautissuojat, vanupuikot, pompulat ja hiuspannat), roskapusseja ja pelikortit. Repun sivuilla olevilla kompressiohihnoilla sain tiivistettyä reppua pienemmäksi tilavuudeltaan. Oli vaikea arvioida, paljonko pakattu reppu painaisi. Kävin punnitsemassa repun. Reppu painoi 6,9 kg. Sallittu käsimatkatavaroiden yhteispaino Finnairin Economy Light -lipputyypissä on 8 kg.

Lähtöpäivä koitti 3.4.2022. Ensimmäinen matka-etappi kuljettiin taajamajunalla. Taajamajunassa oli hyvin tilaa antaa myös repun olla istumapaikalla.

Uusi Metz repppuni ja minä junassa kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää.

Jyväskylän matkakeskuksella otin kuvan matkatavaroistani, mikä auttaa hahmottamaan Cabin Max:n kokoa. Seuraava matkaetappi kuljettiin InterCity -junalla. Reppu matkusti matkatavarahyllyllä. Tikkurilassa vaihdettiin lähijunaan, joka vei meidät suoraan Helsinki – Vantaan lentoasemalle. Lentokentän turvatarkastuksessa laitoin sellaisenaan Cabin Max -repun tavarakaukaloon.

Metz reppuni sopi myös VR:n Intercity junan hattuhyllyyn mainiosti.

Helsinki – Vantaa lentoaseman turvatarkastus

Reppu meni turvatarkastuksesta läpi. Jälkikäteen mietittiin punnittiinko ja mitattiinko reppua lainkaan sekä miksei nesteitä pyydetty laittaa esille erikseen. Lentokentällä kuulutettiin, että käsimatkatavaroina vietävät laukut saisi viedä veloituksetta ruumaan meneviin tavaroihin, koska lentokone tulisi olemaan täynnä matkustajia. Päätimme ottaa rennosti ja olla lähtemättä ikään kuin takaisinpäin kohti lähtöselvitys- ja ruumaan menevien tavaroiden -pisteitä. Lentokoneessa reppu tuli laittaa matkatavarahyllyn vapaalle paikalle, ja täten reppu jäi muutamien metrien päähän omasta istumapaikasta. Matkaseuralainen tiesi kertoa, että varkaiden suosiossa eivät ole keltaiset, huomiota herättävät laukut. Keltainen oli loistava värivalinta siis tältäkin osin.

Lentokone laskeutui Malagan lentokentälle turvallisesti. Loma alkoi tutustumisella nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Syötiin ja juotiin hyvin. Päätettiin kokeilla Cabin Max -repun soveltuvuutta päiväretkellä. Reppuun pakattiin kolme pyyhettä, kolmet uikkarit, kolme 1,5 litran juomapulloa, pähkinöitä, banaania ja mandariinia. Matkaseuralainen halusi kokeilla kantaa reppua. Hän yllättyi, kuinka hyvältä ja kevyeltä reppu tuntui selässä. Hän kehui erityisesti pehmusteita selkäosassa ja olkahihnoissa. Ei voi muuta todeta kuin, että loisto reppu: Sama reppu sopii niin matkustamiseen kuin retkirepuksikin.

Fuengirolan kauniit hiekkarannat olivat loman kohokohtia.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tuli kotiinpaluun aika 10.4.2022. Malagan lentokentän turvatarkastuksessa otin oma-aloitteisesti esille yhden litran vetoisen läpinäkyvän pussin, jossa oli kaikki nesteeni. Reppu laitettiin yhtälailla kuin Helsinginkin lentokentällä tavarakaukaloon, joka tosin oli kooltaan noin puolet pienempi. Minun tuli jonkun verran vaikeuksia asetella reppua mahtumaan tavarakaukaloon. Lisäjännitystä tilanteessa toi edellä olevan rokkikukko kuuluisuuden Andy McCoyn läsnäolo, aiheuttaen fanijonot. Paluulennolla lentokone ei ollut täynnä, joten sain reppuni lähelle istumapaikkaani matkatavarahyllylle.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin tämäkin loma, Malagan lentokentällä kohti kotimaata.

Helsingin lentokentälle saavuttua näytettiin koronatodistus ja hypättiin lähijunaan. Osa lennolla olleista matkustajista jäi vielä odottelemaan ruumassa olleita laukkujaan. Kaikin puolin kätevä reissu CabinMax:n kanssa. Kotona pesin repun pesukoneessa 20 asteen hienopesuohjelmalla, vaikka repun pesuohje kieltää konepesun. Ensimmäisen matkan ja pesun jälkeen en huomaa repussa mitään käytönjälkiä. Nyt se on mukavampi laittaa kaappiin odottamaan seuraavaa seikkailua. Ostakaa ihmeessä, suosittelen lämpimästi Metz reppua, toivoo asiakas Meri! Tilaa Metz reput täältä.

Seuraa jatkossakin Triptek.eu kanta-asiakkaamme Merin matkakokemuksia blogi kirjoituksissamme sekä sosiaalisen median kanavissa. Seuraa ja lue blogiamme täällä.

Päävalikko