Nahkatuotteiden hoito-opas. Kuinka käsittelet nahkalaukkua.

Me kaikki tiedämme, että nahka on erittäin tyylikäs ja kestävä materiaali. Nahkalaukut, nahkareput, nahkalompakot voivat kestää elinikäsi, jos osoitat nahkatuotteellesi huolenpitoa ja rakkautta. Mitä paremmin hoidat nahkalaukkuasi tai nahkalompakkoasi, sitä pidempään se kestää ja sitä paremmalta se näyttää.

Suojaa nahkalaukku, nahkareppu ja muut nahkatuotteet alusta alkaen
Ennaltaehkäisy on ensimmäinen askel, jonka voimme ottaa huomioon huolehtimalla nahkalaukustamme ja nahkalompakoistamme. Nahanhoito suoja-aineen käyttö heti kun viet tavarasi kotiin, se lisää nahalle suojaavan kalvon, joka hylkii tahrat ja ehkäisee kosteutta. Testaa nahan suoja-ainetta ensiksi huomaamattomalla alueella varmistaaksesi, josa aine vaikuttaa nahan värin muuttumiseen. Muista hankkia oikean värinen nahan hoito aine.

Huolla nahkatavaroitasi säännöllisesti
Nahkalaukustasi, repustasi huolehtiminen auttaa sinuakin näyttämään tyylikkäämmältä. Pyyhi vain pinta hieman kostealla valkoisella liinalla. Käytä tarvittaessa erittäin mietoa saippuavettä. Jos tuote tarvitsee perusteellisemman puhdistuksen, harkitse sen viemistä ammattimaisen nahkasuutarin luokse.

Käytä vain erityisiä nahanpuhdistusaineita tai erittäin mietoa saippuaa
Varmista ensin, että puhdistustuotteesi sekä menetelmä vastaavat nahkasi laatua ja
väriä, kokeilemalla sitä ensin piilotetulla tai huomaamattomassa kohdassa, esimerkiksi
nahkalaukun sisäosassa. Älä koskaan käytä nahkalaukun, nahkalompakon puhdistukseen alkoholin, vauvojen pyyhkeiden, etikan tai vastaavia puhdistusaineita. Monissa näistä tuotteista on kemikaaleja ja aineita, jotka voivat aiheuttaa värimuutoksia ja kuivata nahan, pilata nahan ulkonäön kokonaan.

Poista tahrat heti, kun ne näkyvät
Aina kun tulee tahroja, pyri poistamaan en heti, jotta nahkalaukkusi, nahkatuotteesi pysyvät hyvän näköisinä. Muista testata puhdistusaine ensin huomaamattomassa kohdassa tai erillisessä nahanpalasessa, varmistaaksesi, että se sopii nahkaasi. Pistetestauksen jälkeen hiero tuotteeseen varovasti mietoa saippuaa tai nahanpuhdistusainetta kostealla paperipyyhkeellä tai valkoisella liinalla. Anna kohteen rauhoittua muutaman sekunnin ajan ja pyyhi se sitten puhtaaksi. Anna sen nahkalaukun, nahkatuotteesi kuivua huolellisesti puhdistuksen jälkeen. Käytä lisäksi myös nahkahoitoaineita antamaan lisä kosteutta pintanahalle tarvittaessa.

Älä anna nahan kastua liikaa
Älä koskaan anna veden imeytyä nahkaan, pintanahkaan. Jos nahka kastuu, kuivaa hitaasti huoneenlämmössä.

Imeytä ja puhdista kostealla mikrokuitupyyhkeellä ja anna nahkalaukun kuivua rauhassa. Nahan liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia siihen.

Pidä nahkatavarat poissa auringosta
Vältä suoraa auringonvaloa pintanahan värien haalistumisen ja nahan vahingoittumisen estämiseksi. Aurinko kuivaa nahan ja saa sen hauraaksi. Tämä voi aiheuttaa nahan halkeilua, pilaantumista ja muuttaa nahan tyyllikkään ulkonäön.

Säilytä nahkalaukkuasi hyvin, kun et käytä sitä
Pidä nahkainen käsilaukkusi, olkalaukkusi, reppusi viileässä ja kuivassa paikassa, kun et käytä sitä. Täytä se kuplamuovilla tai joillakin vanhoilla vaatteilla ja pyyhkeillä, jotka pitävät sen muodon. On myös hyvä laittaa sen päälle pölyltä suojaava pussi tai tyynyliina tahattomien naarmujen estämiseksi sekä pölyn kerääntymiseksi.

Ole tietoinen värjäytymisestä
Vältä vaalean nahkalaukun, nahkarepun, vyön tai lompakon käyttämistä uusien farkkujen kanssa. Vaalea nahkainen laukku tai reppu värjäytyy yhtä helposti kuin tuoli tai sohva, jolla saatat istua uuden farkkuparin kanssa. Värin irtoaminen farkuista on yksi vaikeimmin poistettavista tahroista. Pese farkut ennen käyttöä, jotta tämä ei värjäytyminen toteudu.

Pidä kosmetiikka ja kynät suojapusseissa
Meillä kaikilla on käsilaukkujemme, olkalaukkujemme, reppujemme sisällä kynän piirto jälkiä, meikkilaikkoja tai vuotaneita vesipulloja, meikkipulloja. Nämä voivat pilata laukun kokonaan. Käytä aikaa meikkiesi tms pakkaamiseen käsilaukkuun, olkalaukkuun. Tarkista pullojen, meikkien korkit ja suojaa kaikki kynät, ennen kuin pakkaat ne nahkalaukkusi sisälle!

Katso ja huomioi mihin lasket nahkalaukkusi, nahkakäsilaukkusi
Mieti ensin, ennen kuin laitat laukkusi ravintolan, bussipysäkin, auton lattialle. Sama koskee mm lompakoita, käsilaukkuja pöydällä. Varmista, että pinta ei ole liian karkea tai että siinä on mm kahvitahroja, jotka voivat pilata nahkalaukun, nahkalompakon. Muista myös välttää lämmittimiä, puhaltimia ja suoraa auringonvaloa.

Ole erityisen huolellinen nahkalaukusta, nahkarepusta ja nahkalompakoista sekä muista nahkatuotteista ja nauti niistä tulevina vuosina!

Tilaa nahkalaukut https://triptek.eu/kategoria/matkalaukut-ja-reput-kasimatkatavarat/nahkalaukut-nahkareput/

Päävalikko