Tukisukkien, lentosukkien käyttö istumatyössä, auto- ja lentomatkoilla

Monenlaisia kompressiosukkia myydään nykyään useissa liikkeissä ja verkkokaupoissa. Kevyet tukisukat, kompressiosukat eli lentosukat on tarkoitettu käytettäväksi vain terveissä jaloissa. Ne hoitavat lievää turvotustaipumusta ja vähentävät jalkojen väsymistä.

Staattinen rasitus sekä pitkäaikainen seisominen tai istuminen, matkustaminen, ylipaino, tupakointi, ehkäisypillerit, vähäinen liikunta, liikkumisvaikeudet ja erinäiset sairaudet vaikuttavat laskimovaivojen syntyyn. Lentosukat ja tukisukat virkistävät jalkoja seisomatyössä, istumatyössä sekä pitkillä junamatkoilla tai automatkoilla, lentomatkoilla. Jotkut kutsuvat niitä matkasukiksi.

Lentosukat tekevät pitkään kestävästä istumatyöstä sekä pitkistä lento- ja automatkoista mukavampia, ne parantavat jalkojen verenkiertoa. Lentosukkien ansiosta jalat eivät turpoa ja puudu paikallaan istumisesta yhtä herkästi, sekä myös veritulppien riski alenee.

Kuinka lentosukkia käytetetään?

Lentosukat, tukisukat kannattaa pukea jalkaan matkapäivän aamuna, koska nukutun yön jälkeen jaloissa ei ole turvotusta. Jos tiedät että istumatyösi kestää pitkään, pue sukat ennen työn aloittamista aamulla.

Sukkia kannattaa pitää jalassa koko työpäivän tai matkustusajan, pitkän automatkan. Lisäksi kanttaa jatkaa tukisukkien käyttöä automatkan,
junamatkan ja lennon jälkeenkin, mikäli tiedossa on vielä jatkomatkustamista ja istuminen jatkuu. Pitkäkestoinen istuminen lisää nesteen kertymistä alaraajoihin, jolloin jalat turpoavat. Liikkuessa lihasten pumppaava liike estää nesteen kertymistä, muista liikkua matkasi, työpäiväsi aikana.


Mikäli pitkän automatkan tai lentomatkan jälkeen pääsee suoraan majoittumaan ja lisäksi vaikka kävelylenkille, voi sukkien käytöstä heti luopua. Matkakohteessa nukkumaan mennessä sukkia enään ei tarvitse pukea.


Lentosukkien käytön lisäksi erityisesti pitkillä bussimatkoilla tai lennoilla kannattaa välillä nousta tuolista ja kävellä koneen käytävillä. Vessaankin lennoilla tai bussimatkoilla voi päinvastaisesti lähteä silloin, kun vessajono on pisimmillään, tällöin jonossa saa hyvää seisoma- ja jumppausaikaa vastapainoksi istumiselle. Muista nauttia vettä riittävästi matkasi aikana.


Laskimotukoksen riskiryhmiä ei suositella käyttämään unilääkettä lennon aikana, koska tällöin tulee nukuttua asennossa, joka edelleen heikentää jalkojen verenkiertoa ja pahentaa turvotusta.

Tilaa lentosukat verkkokaupastamme: https://triptek.eu/tuote/lentosukat-tukisukat-kompressiosukatmatkalle

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Päävalikko