Syysloma Ranskan pääkaupunkiin Pariisin, romantiikkaa, kaakaota ja väriloistetta

Syksy Ranskan pääkaupungissa Pariisissa on monien matkailijoiden ja turistien suosima
vuodenaika. Sää on täydellinen, valo loistaa, kesäturistit ovat poistuneet ja hiljainen rentoututtava tunnelma laskeutuu Pariisiin, samalla kaupungin lukuisat puistot täyttyvät ruskan värjäämistä puiden lehdistä.

Mikään kirkas helakanpunainen tai karmiininpunainen sävy ei ennusta vuodenaikojen vaihtelua Pariisissa – kaikki on kultaista ja kuparista sekä hienovaraisia ruskean ja vihreän sävyjä, syksyn väriloistoa parhaimmillaan.

Eiffelin torni Pariisissa on kaupungin kuuluisin nähtävyys, mitä muuta Pariisi tarjoaa?

Päivittäisiä kävelyjä puistojen ja puutarhojen
halki, kuuluu hiljainen lehtien rypistys jalkojen alla ja oksat pehmeästi taipuvat tuskin havaittavissa olevassa tuulessa, tätä on syksyinen Pariisi parhaimmillaan. Suuntaa siis syyslomalla Pariisiin!

Kuuluisa näyttelijä Audrey Hepburn tiesi mistä puhui, kun hän sanoi “Pariisi on aina hyvä idea”. Eli ei todellakaan ole huonoa aikaa vuodesta vierailla Ranskan pääkaupungissa, syksy ja syysloma lokakuussa ehkä mielenkiintoisin ja romanttisin ajankohta.

Syksyinen Pariisi tarjoaa väriloistoa matkailijalle

Ei ihme, että syksyinen Pariisi ja Ranska on suosittu aika matkustaa, sillä monet historialliset monumentit kylpevät kimaltelevassa auringon valossa ja syksyn ruskan rauhaa, jota ei löydy mihinkään muuhun aikaan vuodesta. Tässä on joitain kuvailuja matkailijoiden syksyisestä suosikki kaupunkilomakohteesta Pariisista, tuosta Ranskan historiallisesta pääkaupungista.

Lukuisten katukahviloiden höyryävä kuppi kuumaa kaakaota, uusia näyttelyitä, viinifestivaaleja ja kaikki makoisat Ranskalaiset juustot syötäväksi viinilasin kera. Mikä voisi olla parempaa?

Eiffelin torni on se kuuluisin Pariisin nähtävyys, mutta mitä muuta syksyinen Pariisi tarjoaa syyslomalleen matkustaville turisteille. Tässä blogissa koostamme syksyisen Pariisin mielenkiintoiset matkakohteet ja nähtävyydet.

Medicin suihkulähde on monumentaalinen suihkulähde Jardin du Luxembourgissa Pariisin 6. kaupunginosassa.


Medicin suihkulähde on monumentaalinen suihkulähde Jardin du Luxembourgissa Pariisin 6. kaupunginosassa. Sen rakensi noin vuonna 1630 Marie de ‘Medici, Ranskan kuningas Henrik IV: nleski ja Ranskan kuningas Louis XIII: n valtionhoitaja.

Syksyisen ihana Tuileries´n puisto nousee Pariisin ykköseksi matkakohteeksi


Keskeinen Jardin des Tuileries puisto on postikorttiisi tai selfie valokuvaasi täydellinen, Pariisin syksyinen puutarha. Se sijaitsee erinomaisella sijainnilla Louvren taidemuseon ja Place de la Concorden välissä 1. kaupunginosassa. Täällä voit nähdä upeita syksyn lehtiä Pariisissa tyylikkäiden rakennusten, koristelammikoiden, historiallisten suihkulähteiden, patsaiden kera, katse suorastaan lepää.

Se on kuningatar Catherine de Medicin vuonna 1564 perustama, se sai nimensä tätä paikkaa aikoinaan hallinneiden laattatehtaiden mukaan. Pariisin vanhin puisto on tunnetusti koristeellinen, ja se on koristeltu muodolliseen ranskalaiseen tyyliin. Jopa vihreät metalliset puistotuolit ovat miellyttävät silmälle, joten lepää ja nauti syksyisistä kohtauksista.

Montmartre on Pariisin syksyn vierailluimpia kohteita

Anna syksyisen Montmartren charmin ja kuvankauniiden maisemien viedä sinut mukanaan.


Maalaistyylinen syksyinen Montmartre 18. luvulla oli aikoinaan täynnä tuulimyllyjä ja viinitarhoja, ja siellä on edelleen upeita puita ja murattiverhoiltua arkkitehtuuria. Tämä mäkinen pohjoinen kortteli on kuuluisa valkokupolisesta Sacré-Coeur-kirkosta, tarkoittaa pyhää sydäntä. Sydämesi lyö nopeammin, kun katselet ja tutkit naapuruston upeita vanhoja rakennuksia, aukioita, kapeita katuja ja puistoja.

Aloita vuonna 1927 perustetusta Square Louise Michel -puistosta, joka ulottuu Montmartren kukkulalle. Sacré-Coeuriin on 222 jyrkkiä portaita tai nouse loiville, kalteville poluille ylös puutarhojen vierestä. Puulajit täällä ovat hevoskastanjat, viikunat, magnoliat, siipipähkinät, heinäsirkat ja appelsiinipuut, joita meillä Suomessa ei yleensä tavata, niiden lehtien väriloisto on kerrassan upea. Montmartren köysirata lähtee myös täältä.

Pariisin Père-Lachaise on maailman kuuluisimpia hautausmaita.


Vieraile Pariisin syksyisillä hautausmailla. Hautausmaa ei ole paikka, jossa turistit tavallisesti viettää aikaansa – missään muualla kuin Pariisissa. Syksyllä Pariisin hautausmailla on koristeellisia hautoja, veistoksia ja lasimaalauksia verhoiltu värikkäillä syksyn puiden lehdillä. Père-Lachaise on pariisilaisten hautausmaiden grande-dame ja kuuluisien nimien, kuten Oscar Wilden ja Jim Morrisonin, lepopaikka. Mutta se on vain yksi Pariisiin useista 1800-luvun hautausmaista.

Lomalle edulliset, halvat lennot – mikä paras lentojen hakukone? Lue blogi ilmaiseksi täältä.

Lue amatööri matkailijamme Merin matkablogi – Chili Con Carnea ja lintubongausta Benalmadenassa, täältä.

Lennolle pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa? Tilaa Cabin Max carry-on käsimatkatavarareput ja matkalaukut täältä.

Päävalikko