Kesäsesonkina ruuhkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, lue vinkit sujuvaan liikkumiseen lentokentällä

Kesälomakauden alkaessa muistaa saapua ajoissa lentokentälle. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tiedossa paljon lomalle lähteviä ja saapuvia matkustajia. On hyvä varata riittävästi aikaa lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä varautumaan pitkiin jonoihin. Ruuhkaa on erityisesti Kesäkuun ja Heinäkuun viikonloppuisin. Helpottaaksesi siirtymisiä ja matkustusta lentoasemilla, olemme koonneet muutamia vinkkejä jolla sujuvoitat liikkumisia ja siirtymisiä lentoasema alueella.

Kesäsesongin aikaan, kannattaa valmistautua ennakkoon lentoasemalle saapumiseen.

Pakkaa matkatavarat oikein

Sujuvoitat matkustamista, kun pakkaat matkatavarat oikein jo kotona. Lentoyhtiösi ta lentoaseman verkkosivuilta mitä voit ottaa mukaan käsimatkatavaraan ja mitä ruumalaukkuun. On erittäin tärkeää että pakkaat oikein kotonasi ennen matkaa, se sujuvoittaa ja nopeuttaa kulkua lentoasemilla, siirtymissä. Selvitä jo ennen lentoasemalle tuloa, mitä tavaroita, aineita ja esineitä
kuljetetaan käsimatkatavaroissa ja ruumamatkavarassa sekä mitä ei lainkaan saa ottaa lennolle mukaan. Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa käytetään uutta teknologiaa, minkä vuoksi Finavian muilla lentoasemilla toimitaan turvatarkastuksessa eri tavalla kuin Helsinki-Vantaalla. Lataa ilmaiseksi matkailijan pakkauslista, muistilista täältä.

Oikein pakkaaminen säästää aikaa ja vähentää jonoja lento-asemilla.

Ennakkoon tehty Check-in nopeuttaa liikkumista lento-asemilla.

Suorita check-in jo kotona ennakkoon, omalta tietokoneeltasi, älypuhelimesi kautta. Suosittelemme, että teet lähtöselvityksen ennakkoon säästääksesi aikaa ja välttääksesi jonottamista lentoasemalla. Palvelu aukeaa 36 tuntia ennen lennon lähtöä (24 tuntia Yhdysvaltojen-lennoille) ja on käytettävissäsi ympäri vuorokauden, missä tahansa oletkin. Mikäli teit lähtöselvityksen ennakkoon ja sait tarkastuskortin lennollesi, voit Helsinki-Vantaan lentoasemalla mennä suoraan bag drop -pisteeseen tai turvatarkastuksen kautta lentosi lähtöportille. Kohdemaasi koronarajoituksista riippuen sinua saatetaan vielä pyytää näyttämään koronavirukseen
liittyviä asiakirjoja lähtöportillasi.

Uudet digitaaliset laitteet Helsinki-Vantaa lentoasemalla nopeuttaa check-in toimintoja.

Näin toimit Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa.

– Siirry turvatarkastukseen esittämällä paperinen tai mobiililaitteessa oleva koneeseen nousukortti (boarding pass) digiportin lukijaan.

– Kun tulet turvatarkastuslinjastolle, aseta kaikki käsimatkatavarat ja irralliset esineet tavarakaukaloon läpivalaisua varten. Varavaimet ja kolikot: Pane avaimet ja kolikot laukkuun tai takintaskuun. Housuntaskuissa ja muualla vaatteissa ne aiheuttavat turhia hälytyksiä.

-Vaatteet ja asusteet: Riisu päällystakkisi ja/tai jakkusi sekä runsaasti metallia sisältävät vyöt ja kellot sekä isot metallikorut. Usein myös koroissa on metallia, joten kengätkin voi halutessaan panna läpivalaistavaksi.

-Elektroniikan voit jättää laukkuun.

-Pakkaa alle sadan millilitran nestepakkaukset yhteen litranvetoiseen uudelleensuljettavaan läpinäkyvään pussiin. Turvatarkastaja pyytää sinua tarvittaessa ottamaan nestepussin pois laukusta ennen läpivalaisua. Voit kuljettaa matkan aikana tarvitsemasi lastenruoat ja lääkkeet käsimatkatavaroissa.

-Kävele metallinilmaisinportin läpi. Jos metallinilmaisin hälyttää, sinut pyydetään tarkastettavaksi turvaskanneriin.

Uusia liikennejärjestelyjä ja pysäköintimahdollisuuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Varaa pysäköinti ennakkoon

Varaa pysäköintisi ennakkoon, jolloin säästät pysäköintikuluissa ja varmistat paikan haluamallesi
pysäköintialueelle. Huomio myös sähköautojen pysäköinti ja lataus. Finavialla on Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähes 350 sähköauton latausasemaa. Latausasemat sopivat sekä keskinopeaan että hitaaseen lataukseen. Sähköautojen latauspisteet sijaitsevat pysäköintitalossa P1 Premium, P2, P3 ja P5 -alueella. P2 -pysäköintialueen 3. kerros on varattu kokonaan sähköautoille. Latauspisteisiin sopii Type 2:n latauskaapeli.

Voit varata ja maksaa pysäköinnin ennakkoon valitsemalla pysäköintiajan ja -alueen Helsinki-Vantaan pysäköinnin sivuilta. Seuraa maksuohjeita ja saat lopuksi vahvistusviestin sähköpostiisi ja tekstiviestitse. Varaamalla ennakkoon varmistat pysäköintipaikan haluamaltasi alueelta. Yksittäistä pysäköintipaikkaa tai sähköauton latauspaikkaa ei voi varata ennakkoon.

Lue kuinka matkustaa tehokkaasti vain käsimatkatavara hyväksytyn lentorepun kanssa täältä.
Lue kuinka pakkaat lentolaukkusi tehokkaasti. Lue lisää täältä.

Päävalikko