Tiesitkö mikä on Black Friday? Mitä, missä ja milloin Black Friday?

Black Friday on kotoisin Yhdysvalloista. Black Friday on kiitospäivän jälkeinen päivä. Jälleenmyyjät tarjoavat yleensä isoja alennuksia Black Fridayna aloittaakseen Joulusesongin.

Mikä on Black Friday?

Black Friday on epävirallinen nimi, jota käytetään kuvaamaan USA:ssa vietettävän kiitospäivän jälkeistä päivää. Se on usein vuoden vilkkain ostospäivä, koska se aloittaa Joulukauden. Tämä Joulun sesonki kaupankäynti on elintärkeä taloudelle sekä erityisesti jälleenmyyjille, vähittäiskaupoille sekä verkkokaupoille.

Vaikka kiitospäivä edustaa kiittämistä, kiitospäivä-illallisen syömistä perheen ja ystävien ympäröimänä ja pohdiskelua siitä, mistä olemme kiitollisia, se merkitsee myös joulukauden / -sesongin alkua, jolloin miljoonat amerikkalaiset alkavat pohtia lahjoja, joita he mahdollisesti ostaisivat lähimmäisilleen, sukulaisilleen, lapsilleen, ystävilleen.

Black friday alennuspäivä on kotoisin Usa:sta.

Miksi kutsumanimi Black Friday?

Vaikka termi ”Black Friday” liittyy nykyään yksinomaan Jouluostoksiin, se ei aina ollut niin. Ilmaus kuultiin ensimmäisen kerran vuonna 1869 kuvaamaan finanssikriisiä Yhdysvaltojen kultamarkkinoiden romahtamisen jälkeen. Siitä tuli yhteys vähittäiskauppaan, kun kaupat olivat ”tappiolla” koko vuoden ja myynti heikkoa. Kiitospäivän jälkeisenä päivänä vähittäiskauppiaat olivat ”tappiolla”, kun ostajat käyttivät rahojaan alennettuihin tuotteisiin. Ensimmäinen Black Friday juontaa juurensa 1950-luvun Philadelphiaan, Usa:n.

Edellämainittu kaupunki käytti termiä kuvaamaan kaikkia lähiöistä tulleita ostajia, jotka tulvivat Philadelphiaan kiitospäivän jälkeisinä päivinä ostoksille. Tuolloin kaupungin poliisit käyttivät Black Friday- termiä viitaten suuriin kaupunkiin saapuviin autoileviin kuluttaja määriin, jotka ruuhkauttivat Philadelphian ostosalueen vuosittain sinä päivänä. Ihmisten ja autojen suuri määrä johti usein liikenneonnettomuuksiin, mikä vaati jokaisen liikennepoliisin päivystämään järjestystä ja hallitsemaan saapuvaa liikennekaaosta vuosittain.

Parhaat joululahja vinkit naisille löydät täältä, lue vinkit ilmaiseksi!

KATSO BLACK FRIDAY TARJOUKSET TÄÄLTÄ!

Verkkokaupat ja Black Friday -tarjoukset käsi kädessä?

Suosituimmat Black Friday -tarjoukset keskittyvät usein kulutuselektroniikkaan, muotiin ja vaatetukseen. Jotkut ostajat ovat valmiita odottamaan tuntikausia kivijalkakaupan jonossa vain saadakseen suuren alennustuotteen, mutta monet
ostajat päättävät välttää väkijoukkoja ja tehdä ostoksia pelkästään verkossa.

Lisäksi verkkokaupat, jotka tarjoavat rajoitettuja eriä tarjoustuotteita, voivat tarjota Black friday- tarjouksen vain verkkokauppa-asiakkaille.

Mitä tulee Black Fridayn kaltaiseen megaostospäivään, verkkokauppa on luultavasti kätevin tapa saada kaikki ostokset tehtyä ilman stressiä.

Joitakin verkkokaupan etuja kuluttajalle

Sinun ei tarvitse seistä pitkissä kassajonoissa tai eikä tarvitse ajaa liikenneruuhkassa ostoskeskukseen vain saadaksesi lahjatoive lelun tai repun, matkalaukun tai elektroniikan.

Esimerkiksi Triptek.eu verkkokauppa on erikoistunut matkatarvikkeisiin, matkatavaroihin, kuten laukut, reput, matkalaukut, camping- ja caravan tarvikkeisiin, automatkailu tuotteisiin.

Triptek.eu verkkokauppa tarjoaa rajoitetut ale erät verkkokauppa asiakkailleen Black friday päivänäkin.

Katso hulppeat ja alati vaihtuvat ALE tarjoukset täältä!

Lue myös ilmaiset lahjavinkit matkailijalle, ilmainen blogimme täältä.

Päävalikko