Viking Line ja Tallink Silja alkavat periä polttoainelisä maksua – Risteilyjen hinnat nousevat


Viking Line ja Tallink Silja alkavat periä väliaikaista polttoainelisämaksua reittimatkoilla ja risteilyillä, kertoo varustamoiden tiedoittajat. Viking Line perii lisämaksun 10. maaliskuuta – 31. elokuuta välisenä aikana. Tallink Silja 14. maaliskuuta–31. elokuuta välisenä aikana.

Viking line Gabriella


Viking Line ottaa käyttöön 10.3.2022 alkaen polttoainelisämaksun kaikilla reittimatkoilla ja risteilyillä, jotka varataan ajalle 10.3-31.8.2022. Polttoainelisä veloitetaan 10.3.2022 alkaen tehdyistä varauksista. Ilman polttoainelisämaksua maksetut liput ovat voimassa vanhaan hintaan.


Kohonneiden polttoainekustannusten johdosta, Viking Line alkaa periä lisämaksua matkustajiltaan. Polttoainelisämaksua aletaan veloittaa 10. maaliskuuta alkaen tehdyistä varauksista. Ilman polttoainelisää varattujen ja maksettujen matkojen hintaan ei lisätä polttoainelisää, edellyttäen ettei varaukseen tehdä muutoksia. Jos varattu matka maksetaan vasta sataman lähtöselvityksessä, hintaan lisätään polttoainemaksu.

Ukrainan avustuslähetykset, pakolaiset ja heidän saattajansa ovat vapautettu lisämaksusta, kertoo Viking Line.

Tallink


Tallink Silja konserni ei peri lisämaksua ainakaan toistaiseksi Helsinki-Tallinna-reitillä. Maksua ei myöskään peritä 0-5-vuotiailta lapsilta. Lisämaksu ei myöskään koske ennen 14. maaliskuuta tehtyjä matkavarauksia, jos niihin ei tehdä enää muutoksia 14. maaliskuuta jälkeen. Helsinki–Maarianhamina-, Turku–Maarianhamina- ja Maarianhamina–Tukholma-reiteillä henkilökohtainen polttoainelisämaksu on 1,90 euroa yhdensuuntaiselta reitiltä. Helsinki–Tukholma-, Turku–Tukholma- ja Tukholma–Tallinna-reiteillä vastaava maksu on 2,90 euroa ja risteilyllä 5,80 euroa.


Tarkista tarkemmat polttoainelisäkorotukset kunkin laivayhtiön sivuilta.

Mistä koronapassi matkalle, risteilylle, lomalle? Lue blogistamme ilmaiseksi täältä.

Päävalikko