Matkalle lähdössä? Ilmaiset vinkit ylipakkaamisen välttämiseksi.

On enään muutama päivä ennen matkaasi ja olet jo vauhdissa päästäksesi reissuun. Nyt on siis aika pakata! Pakkaaminen riippuu niin paljon kohteesta ja siitä, millaiselle matkalle olet lähdössä.

Olemme kaikki pakkanneet vähän liikaa matkalaukkuihin matkaan lähdettäessä. Olipa kyseessä sitten varakengät, talvitakit tai ylimääräinen matka-elektroniikka, puhelintarvikkeet, iPad tms. Ylipakkaaminen voi vaikeuttaa matkatavaroiden kuljettamista sekä aiheuttaa mahdollisesti ylimääräisiä kuluja matkatavaroiden punnituksessa lentokentällä.

Yleisesti ottaen on olemassa muutamia vinkkejä ylipakkaamisen välttämiseksi, lue alta ilmaiset pakkausvinkit!

Matkalaukun pakkaamiseksi on hyvä luoda tai ladata matkailijan muistilista.

Tee tarkistuslista, muistilista tai pakkauslista.

Tarkistuslista, muistilista on paras tehdä ensiksi pakkaamisen avuksi. Se auttaa muistamaan, mitä ottaa mukaan, ja myös suunnittelemaan asuja ja retkiä. Aloita asioiden kirjoittaminen muistilistallesi muutama päivä ennen pakkaamista – niin sinulla on aikaa muistaa pienet asiat.

Verkkokaupastamme voit ladata ILMAISEN matkailijan muistilistan, pakkauslistan täältä. Triptek.eu verkkokaupan valmis pakkauslista, muistilista perustuu matkailija asiakkaittemme kokemuksiin.

Tutustu ennen matkaasi kohdemaahasi, matkakohteeseesi huolella.

Tunne ja tutki matkakohteesi ennen matkaa, niin pakkaamista ei tarvitse arpoa.

Onko pesulapalvelu saatavilla kohteessasi? Matkakohteessa tai majoituspaikassasi, sijaitsee yleensä hotellissa tai sen lähiympäristössä. Vaikka pyykinpesu matkalla ei kuulostakaan niin hauskalta, palvelusta maksaminen matkan puolivälissä tarkoittaa, että voit kuljettaa paljon vähemmän vaatteita – pesulapalvelua kannattaa suosia.

Tarkista matkakohteesi sää. Kun tiedät määränpääsi ilmaston ennen lähtöä, voit säästää pakkaustilaa, sekä estää kuljettamasta mukanasi alueelle sopimattomia vaatteita ja jalkineita. Miksi pakata sateenvarjo, kun sen voi ostaa, jos sataa?

Älä lisää hetken mielijohteesta lisää matkatavaroita viime tipassa.

Älä lisää viime hetken matkatavaroita tai matkatarvikkeita.

Viimeisinä hetkinä ennen loma- tai työmatkaa monilla matkustajilla on taipumus pakata laukkuihinsa pieniä, viime hetken matkatavaroita. Jos ei muuta, ihmiset lisäävät tuotteita vain oman mielenrauhan vuoksi.

Kun olet käynyt läpi toisen tai kolmannen tarkistuksen pakkaamisen yhteydessä, sulje ja säilytä matkatavarasi eteisessä lähtöön asti. Tämä auttaa sinua välttämään kiusauksen lisätä lisää matkatavaroita edeltävinä tunteina, minuutteina.

Muistathan myös huolella tarkkailla lasten pakkaamista, ettei tule turhia matkatavaroita mukaan lomalle.

Valitse pienikokoinen matkalaukku, lentolaukku tai reppu.

Jos annat itsellesi paljon pakkaustilaa matkatavaroille, käytät pakkaustilan todennäköisesti sataprosenttisesti! Pienemmän repun tai matkalaukun valinta matkalle alusta alkaen pakottaa sinut tietoisesti pakkaamaan huolellisemmin ja tehokkaammin.

Riippumatta siitä, kuinka pienen lentorepun tai lentolaukun valitset, sinun ei silti kannata pakata sitä täyteen kapasiteettiin, koska ylipaino lisää kustannuksia lentokentillä mahdollisesti. Katso reppu ja lentolaukku valikoimaamme täältä.

Vinkki: Vettähylkivä reppu, lentoreppu on loistava tapa suojata kirjoja ja elektroniikkaa sadekuuroilta. Valitse lentolaukku, joka on vettähylkivä tai jossa on erillinen sadesuoja. Repun tai matkalaukun matkatavarat voidaan pakata isoon muovipussiin, jolloin eivät kastu.

Vaatteiden yhteensopivuus antaa lisää pakkaustilaa.

Pakkaa vaatteet ja asusteet, jotka sopivat yhteen.

Pyri pitämään kiinni yhdestä neutraalista väripaletista pakkatessasi, jotta voit sekoittaa ja yhdistellä mm toppeja, t-paitoja ja alaosia ja vaihdella asujasi pakkaamalla silti minimaalisesti. Hyvä nyrkkisääntö on pakata matkalaukussasi vain sellaisia matkatavaroita, joita voit käyttää vähintään kahden muun asusteen, vaatteen kanssa.

Kenkälaukut ehkäisevät vaatteiden likaantumista matkan aikana matkalaukussa. Huom! hinnat saattavat muuttua.

Pakkaa ja ota mukaan matkalle monikäyttöiset kengät.

Jos treenaat, urheilet matkoilla, pakkaa mukaan kengät, jotka kestävät juoksun/salitreenin, mutta sopivat myös rentoon nähtävyyksien katseluun. Ota mukaan kävelykengät, jotka sopivat myös illan rientoihin, juhliin sekä käyvät kävelyretkille matkakohteessasi. Eli monikäyttöisyys lisää pakkaustilaa! Kenkäpussit ovat oiva apuväline pakkaamiseen, estää vaatteiden likaantumista. Katso kenkälaukut ja kenkäpussit täältä.

Pakkauskuutiot luovat tehokkaasti lisää pakkaustilaa.

Käytä pakkausjärjestelijöitä, kompressiopusseja sekä pakkauskuutioita.

Käytä pakkauspussien, kompressiopussien rullausmenetelmää yhdessä pakkausjärjestäjien / organisaattorien kanssa. Kuten pakkauskuutio + pakkausetin kanssa maksimoidaksesi tilan laukussasi. Saatat huomata, että et tarvitse jumbo-matkalaukkua ja voit sen sijaan mahduttaa kaiken lentolaukkuun tai lentoreppuun. Pakkauspussit, järjestelijät ja organisaattorit löydät täältä. Kompressio ja matkatyhjiöpussit tilaa täältä.

Erilliset matkapullot hygienianesteille ovat lennoilla pakollisia. Tarkista lentoyhtiöstäsi.

Vältä täyskokoisten hygienia ja terveystuotteiden pakkaamista.

Jos et todellakaan voi elää ilman tiettyä merkkiä matkoilla, käytä näille tavaroille matkakokoisia pulloja, jotka IATA mitoissa. Katso täältä lisää matka- ja lentopulloista. Useimmat hotellit tarjoavat perussaippuaa ja shampoota, hyödynnä ne. Jos olet reppumatkailija, voit täydentää matkalla kylpytuotteita matkan aikana erillisiin matkapulloihin. Yllätyt kuinka pitkälle voit venyttää hygieniatuotteiden pakkaustilan, käyttämällä kompaktin kokoisia pulloja, rasioita.

Matkatavarasäännöt poikkeavat eri lentoyhtiöittäin, ole tarkkana ja tarkista säännöt ennen matkaasi.

Tarkista aina ennen matkalle lähtöä matkatavaroiden paino ja kokorajoitukset.

Vaatteiden rullaamisen kaltaisten menetelmien avulla voit mahtua enemmän matkalaukkuun tai reppuun, mutta se ei tarkoita, että sinun on käytettävä jokaista saatavilla olevaa senttiä, varsinkin jos matkatavarasi ovat painavampia. Tämä pätee erityisesti, jos matkustat lentokoneella. Matkailijat, jotka lentävät säännöllisesti saattavat olla tottuneet punnitsemaan matkatavaransa, mutta tiesitkö sinä, että myös käsimatkatavarat voidaan punnita ja mitata?

Tätä tapahtuu useimmiten kansainvälisillä lennoille lähdettäessä, joissa sinun on tehtävä lähtöselvitys lentokentällä, ja halpalentoyhtiöillä, jotka hyötyvät matkatavaroiden lisämaksuista. Joten ole tarkkana koon ja painon suhteen.

Ylimääräisten maksujen ja muiden ongelmien välttämiseksi on hyvä tarkistaa lentoyhtiön verkkosivustolta laukkukokovaatimukset ja käyttämään matkatavaravaakaa ennen lentokentälle lähtöä. Matkatavaroiden, käsimatkatavaroiden paino- ja koko mitoista voit lukea täältä lisää.

Pakkaa vain mitä tarvitset – todellakin!

Tämä säästää aikaa ja stressiä lähtöselvityksessä lentokentällä. Jos matkustat lentolaukun kanssa, varmista, että voit itse nostaa matkalaukun matkustamon ylälokeroon. Et ehkä aina voi luottaa siihen, että toinen kanssamatkustaja auttaisi sinua, eli älä ylipakkaa!

Rokotepassi, rokotustodistus on tärkeä ottaa mukaan matkalle, joko paperilla tai mobiiliversiona.

Rokotustodistuksen, matkadokumenttien pakkaaminen.

Nykyään on olemassa Korona todistus, joka sinun on otettava mukaan matkoillesi eli todistus rokotuksesta. Kansainvälinen rokotustodistus on paperisena ärsyttävän suuri kokoinen, joten sitä ei voi helposti sujauttaa ajokortin viereen tai passin väliin. Tämän seurauksena matkustajien on kiinnitettävä enemmän huomiota siihen, mihin he pakkaavat rokotetodistuksen, koronatodistuksen, jos ottavat mukaan paperisen version.

Älä säilytä rokotekorttiasi passin välissä, rokotetodistus voi lipsahtaa huommattasi lattialle, koska passia joutuu näyttämään nykyään useassa eri tarkistuspisteellä tulli, turvatarkistus jne. Pakkaa paperinen versio vettähylkivään suojapussiin tai kaulalaukkuun. Parempi on jos lataat puhelimeesi kansainvälisen rokotetodistuksen sekä otat vielä mukaan paperisen version, täten vältyt hidastuksilta matkasi aikana.

On hyvä myös muut matkadokumentit, matkaliput, lääkereseptit jne pakata vettähylkivään suojapussiin, ja pakata repun tai matkalaukun kyljessä olevaan matkadokumenttitaskuun, josta ne olisi aina helposti saatavilla matkan aikana.

Suojapussit matkallesi löydät täältä, tilaa heti!

Lue myös blogistamme, miten mistä varaan edullisimmat lentoliput, lue lisää.

Millaiset meikit ja hygieniatuotteet matkalle? Lue ilmainen artikkelimme täältä.

Parhaat carry-on reput ja matkalaukut lennolle, lue lisää.

Päävalikko