Miten ja milloin ostan edullisimmat lentoliput, halvat lennot ? Opas lentolippujen varaamiseen.

Onko matkabudjettisi tiukka, mutta matkaunelmasi suuri? On turhauttavaa, kun unelma matkalle lähdöstä on keskeytettävä, kun säästämme rahaa seuraavaa lomaamme varten. Jokaisella tulee olla mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa. Kuinka voimme tehdä sen, kun lentoliput ovat usein niin hirvittävän kalliita? Etsi itsellesi ja matkakumppaneillesi edullismmat, halvimmat lentoliput käyttäen netistä löytyviä lentojen hakukoneita. Älä edes aloita
vielä miettimään mukaan otettavien matkatavaroiden hintoja lentokoneen ruumaan… tai saatikka hintaa valita oma unelma paikka lentokoneessa, nämä nostavat aina lentolippusi hintaa.

Halvat lennot, edulliset lentoliput opas!


Miksi lentoliput ovat joskus niin kalliita? Syy, miksi liput voivat olla niin kalliita, on se, että vaikka lentoyhtiöiden etujen mukaista on varmistaa, että ihmisillä on varaa lentää niillä, heidän on myös löydettävä oikea tasapaino a) sen välillä, että he täyttävät lennon matkustajilla b) ansaita tarpeeksi rahaa kattaakseen kaikki lentomatkan suorittamiseen liittyvät käyttökustannukset.

Välillä todella tuntuu siltä, että ainoa vaihtoehto on jäädä kotiin ja laittaa matkaunelmamme tauolle. Näin ei kuitenkaan pidä olla – halpoja lentolippuja on olemassa ja ne ovat lähempänä sinua kuin uskotkaan. Tätä varten loimme oppaan sinulle halpojen, edullisten lentolippujen löytämiseen.

Lentoliput edullisesti netistä, ilmainen opas, lue!

Älä anna matkabudjettisi pysäyttää lomaunelmaasi. Useimmilla matkoilla lentoliput ovat matkan kallein osa. Vaikka Atlantin ylittävien lentojen hinnat sekä Aasian lentohinnat ovat laskeneet viime vuosina, ne voivat silti tehdä huomattavan kolhun kenen tahansa matkabudjettiin. Olitpa edullinen yksinmatkustaja tai perhe, joka haluaa lomailla ulkomailla, halvan lentotarjouksen löytäminen voi olla haastavaa.

Pidä lentohakusi salassa, piilossa

Et ole hullu, jos ajattelet, että lennon hinta on muuttunut, kun olet etsinyt sitä muutaman kerran toistamiseen verkkoselaimessasi. Selaimesi evästeiden perusteella lentojen hinnat nousevat, kun tiettyä reittiä haetaan toistuvasti, koska sivusto haluaa uskotella sinut varaamaan lennon nopeasti ennen kuin hinnat nousevat vieläkin korkeammalle. Etsi lentoja aina incognito- tai yksityisessä selaustilassa nähdäksesi halvimmat hinnat!

Piiloita lentolippujesi hakutiedot tietokoneeltasi.

Käytä tunnetuimpia lentolippujen hakukoneita


Kaikki hakukoneet ovat nostaneet lentokustannuksia osana lentoyhtiöiden leikkauksia. Jotkut suurimmat lentolippujen hakukoneet nousevat jatkuvasti paljon korkeammalle kuin toiset. Kannattaa tutustua sivustoihin, jotka tarjoavat parhaat hinnat. Mikään lentojen hintahakukone ei ole täydellinen (vaikka löydämme yleensä halvimman hinnan esim Vertaa, Halvatlennot, Skyscannerista tai Momondosta jne). Sellaisenaan saatat joutua kokeilemaan hakukoneiden yhdistelmää varmistaaksesi, että et menetä tuloksia. Ei näytä olevan sellaista hakukonetta vielä keksitty, joka antaisi suoraan halvimman lennon sataprosenttisesti.

Tunnista ja valitse halvin päivä lentää


Vaikka on olemassa monia teorioita varauksen tekemisestä nimenomaan tiistaiksi säästääkseen rahaa, todellisuudessa ei ole olemassa johdonmukaista totuutta siitä, mitkä päivät ovat halvinta lentää. Useimmiten on halvempaa lähteä arkisin, vaikka näin ei aina ole. Paras hakustrategiasi on saada kokonaiskuva hinnoista koko kuukauden ajalta, jotta näet, mitkä päivät ovat halvimpia tietyllä reitilläsi, eli hae aluksi koko kuukauden matkakohteesi lentohinnat.

Etsi halvin matkakohde lentää

Yksi syistä, miksi rakastamme Googlen lentojen hakukonetta niin paljon, on se, että sen avulla on todella helppo nähdä monia vaihtoehtoja samanaikaisesti. Ensinnäkin voit syöttää jopa seitsemän lentoasemaa lähtö- ja saapumiskenttiin, joten jos voit lentää esim mistä tahansa Usa:n itärannikon lentokentältä esim Helsinki-Vantaan lentokentälle, syötä vain vastaavat lentokenttäkoodit ja näet reitin, jonka tulee olemaan halvin. Jos olet vieläkin joustavampi, voit käyttää Google Flights Explore -karttaa.

Syötä vain lähtölentokenttäsi ja jätä määränpää auki (tai valitse alue, kuten Eurooppa, Afrikka tai Aasia), niin kartta täyttää kaikki kohde vaihtoehdot. Voit etsiä valittuja päivämääriä tai selata viikonlopun, viikon tai kahden viikon matkoja seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Varaa lentosi hyvissä ajoin sekä tiettynä kellonaikana

Olen hieman skeptinen tämän suhteen, samoin kuin muut online lentovaraus asiantuntijat. Sinun tulee aina yrittää varata lentosi ajoissa. Vaikka luvut vaihtelevat, paras aika varata lento on kello kolmesta kuuteen etukäteen. Paras aika varata lentosi on noin 2-3 kuukautta ennen lähtöä tai noin 5-5 kuukautta ennen lähtöä, jos olet lentämässä määränpäähäsi sesonkiaikana.

Aseta lentoyhtiön, hakukoneiden hintaseuranta

Jos et vielä käytä lentohintojen seurantahälytyksiä, aloita heti. Jos sinulla on mielessäsi tietty kohde, voit asettaa hintaseurannan, jotka ilmoittavat sinulle, kun lentolippujen hinnat saavuttavat tietyn alennustason, tai hintojen muuttuessa edullisemmaksi.

Käytä halpalentoyhtiöitä

Vuosia sitten, jos halusit lentää maanosien välillä, olit enimmäkseen jumissa perinteisissä kalliissa lentoyhtiöissä. Se ei pidä enään ihan paikkaansa. Halpalentoyhtiöt palvelevat nyt lyhyiden ja keskipitkien lentojen reittejä ympäri maailmaa. Vaikka useimmat pitkän matkan halpalentoyhtiöt romutivat reittinsä Koronan vuoksi, mutta suurin osa alkaa lentää heti kun matkailu palautuu.

Tarkista halpalentoyhtiöiden tarjoukset ja hyödynnä myös niiden reittilentoja.

Älä aina lennä suorilla lennoilla

Suorat lennot ovat yleensä arvokkaampia. Joustavuus ei vain auta päivämäärien ja lennon määränpään suhteen, vaan myös joustava reitti valintaon toinen tapa saada halpa lento. Joskus on esimerkiksi halvempaa lentää Helsingistä Lontooseen ja halpalentoyhtiöllä Amsterdamiin kuin lentää suoraan Amsterdamiin lähtökaupungistasi.

Pidä silmällä lentojen erikoistarjouksia

Ennen kuin alat etsiä tiettyjä lentoja, varmista, että olet tilannut uutiskirjeitä eri lentohakukoneilta, matkatoimistoilta, lentoyhtiöiltä jne. Liittymällä lentoyhtiöiden ja viime hetken tarjoussivustojen postituslistalle saat käyttöösi ehdottomasti parhaat lentotarjoukset. Toki 99 % niistä ei välttämättä sovi matkasuunnitelmaasi, mutta tarjouksia silmällä pitäen varmistaa, ettet menetä parasta hintatarjousta. Useimmiten halvat erikoistarjous lennot ovat saatavilla vain rajoitetun ajan (yleensä 24 tai 12 tuntia).

Muista katsoa lentoyhtiöiden erikoistarjoukset!

Hyödynnä opiskelija-alennuksia sekä käytä muita alennuskortteja

Jos olet opiskelija (tai alle 26-vuotias), sinulle on tarjolla monia, monia alennuksia. Löydät yleensä hinnat 20-30% normaalihinnasta. Muista käyttää myös muiden jäsenyyskorttien tarjoamat edut, Setukortti, Pankkikortit jne. Käytä myös ansaitsemiasi lentoyhtiöiden lentopisteitä.

Etsi lentolippuja muissa valuutoissa

Jos maasi valuutta on tällä hetkellä vahva verrattuna muihin eri puolilla maailmaa oleviin valuuttoihin, etsi lentolippuja toista valuuttaa käyttäen, esim joissa valuutta on heikompi. Tämä hakuvinkki ei aina toimi, se on kokeilemisen arvoinen asia, jos sillä saa alennusta. Usein toimii jos oman maasi valuutallasi menee tällä hetkellä hyvin, sen arvon ollessa korkea.

AirBaltic avaa uusia reittejä Tampereelta, lue lisää.

Mistä saan koronapassin matkalle? Lue lisää.

Pehmeä vastaan kova matkalaukku, kumman valitset? Lue lisää vertailusta, täältä.

Tukisukkien, lentosukkien ilmainen käyttö- ja osto-opas, lue lisää.

Päävalikko