Milloin vietetään hiihtolomaa? Minne matkustaa hiihtolomalla?


Hyvä ja tarpeellinen kysymys, joka vuosi. Helmi-maaliskuussa on koululaisten vuoro lomailla, hiihtolomailla! Siinä mitä parhain ajankohta viedä perhe hakemaan piristystä joko lentäen etelän aurinkoon tai Lappiin aktiivilomalle. Loman jälkeen jaksaa taas painaa pitkää päivää niin koulussa kuin töissäkin ihan uudella energialla. Talvilomat vietetään Suomessa porrastetusti helmi-maaliskuussa.

Talvilomia pidetään porrastetusti kolmen viikon jaksolla helmi-maaliskuussa. Ensimmäisinä eli viikolla lomailevat pääkaupunkiseudun koululaisten lisäksi ainakin Porilaiset ja Turkulaiset. Keskimmäisellä hiihtolomaviikolla lomaillaan mm. Vaasan, Jyväskylän, Tampereen, Kotkan ja Lappeenrannan kouluissa.

Viimeisin lomavuoro viikolla osuu tänäkin vuonna Pohjois- ja Itä- Suomen kuntiin. Kaikille yhteisiä vapaapäiviä ovat pääsiäinen ja helatorstai. Itsenäisyyspäivä 6.12. Vappu 1.5. osuuu tänä lukuvuonna viikonloppuun. Lisätietoja Opetushallituksen sivuilta (oph.fi).

Hiihtoloma hiihtokeskuksissa on Suomalaisten kestosuosikkeja.

Milloin on Suomessa hiihtolomat ?


Koulujen hiihtolomia vietetään Suomessa keväällä 2022 viikoilla 8, 9 ja 10. Opetushallituksen verkkosivuilta löytyy tarkempia tietoja talvilomien ajankohdista. Kaupungit ja kunnat pystyvät itse vaikuttamaan talvi- eli hiihtolomien ajankohtiin. Hiihtolomalla on mukava lähteä koko perheen voimin reissuun ja viettää aikaa yhdessä. Moni katselee säätiedotuksia ja miettii, minne hiihtolomalla suuntaisi.

Talvilomakohteita on tarjolla Lapissa ja keski-Euroopassa useita! Tarkista oman paikkakuntasi talviloman ajankohta alta ja tutustu sen jälkeen tarpeellisiin matkalaukku, reppu, ja matkatarvike valikoimaamme. Auton kanssa hiihtolomalle menijöille verkkokaupastamme löytyy suksiboksit ja kattolaatikot edullisesti!

Twinnyload suksiboksit edullisesti Triptek.eu verkkokaupasta! Tilaa tästä!

Alla on listattuna osa hiihtolomaviikkojen ajankohdista keväällä 2022.


• Hiihtoloma Helsinki, Espoo, Vantaa: vko 8 (21.2.–25.2.2022)
• Hiihtoloma Joensuu: vko 10 (7.3.–11.3.2022)
• Hiihtoloma Jyväskylä: vko 9 (28.2.–4.3.2022)
• Hiihtoloma Kajaani: vko 10 (7.3.–11.3.2022)
• Hiihtoloma Kokkola: vko 9 (28.2.–4.3.2022)
• Hiihtoloma Kuopio: vko 10 (7.3.–11.3.2022)
• Hiihtoloma Lappeenranta: vko 9 (28.2.–4.3.2022)
• Hiihtoloma Mikkeli: vko 9 (28.2.–4.3.2022)
• Hiihtoloma Oulu: vko 10 (7.3.–11.3.2022)
• Hiihtoloma Pori: vko 8 (21.2.–25.2.2022)
• Hiihtoloma Rovaniemi: vko 10 (7.3.–11.3.2022)
• Hiihtoloma Tampere ja muu Pirkanmaa: vko 9 (28.2.–4.3.2022)
• Hiihtoloma Turku: vko 8 (21.2.–25.2.2022)
• Hiihtoloma Vaasa: vko 9 (28.2.–4.3.2022)

Hiihtoloman viettotapoja on monia sekä matkatyyppejä.


Triptek.eu verkkokauppa listasi suosituimmat matkatyypit hiihtolomalle;

Auronkoloma, se vasta oikeaa lomaa talvisin hiihtolomalla.

Äkkilähdöt ovat suosittuja hiihtomien aikana, syystä!

Äkkilähdöt aurinkolomalle ovat matkapaketteja, jotka myydään tarjoushintaan lähellä matkan lähtöpäivää. Äkkilähtöjen hintatarjoukset sisältävät aina vähintään lennon ja hotellin, halutessasi usein voi valita myös pelkän lennon. Sisältää usein myös kuljetuksen kohteessa lentokentältä hotellille ja takaisin.

Äkkilähtöjä myydään talviaikaan usein myös suosituimpiin hiihtokeskuksiin Lappiin ja Keski-Eurooppaan kuten Itävaltaan, Ranskaan ja Italian alpeille. Äkkilähtöja voit hakea suosituimpien matkatoimistojen, lentoyhtöiden sivustoilta. Äkkilähtöjä tarjotaan yleensä suosituimpiin kohteisiin. Keväällä suosittuja äkkilomakohteita ovat esimerkiksi Viro, Ruotsi, Itävalta Kreikka, Espanja, Kroatia ja Turkki. Talven suosikkikohteita ovat Kanariansaaret, Madeira, Vietnam, Florida ja Thaimaa.

Hiihtolomalla hiihtokeskukseen nauttimaan talvesta. Hiihtolomaviikot ovat hiihtokeskusten vilkkainta sesonkia sekä Lapissa että muualla Suomessa sekä Keski-Euroopan suosituimmissa hiihokeskuksissa. Jos matkaa ei vielä ole varattu, kannattaa suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin sopivan hotellin tai majoituksen varmistamiseksi. Äkkilähdöt kannattaa myös tarkistaa, koska silloin myydään talviaikaan suosituimpiin hiihtokeskuksiin: Lappiin (Levi, Ylläs, Saariselkä, Pyhä, Ruka, Luosto, Iso-Syöte, Tahko jne) ja Keski- Eurooppaan kuten Itävaltaan, Sveitsiin, Ranskaan ja Italian alpeille. Tässä suosituimmat Alppi kohteet: Chamonix, Cortina, Innsbruck , St Anton, Verbier, Zell am See, Badgastein, Sölden, Kitzbühel, Saalbach-Hinterglemm.

Kylpylälomalle hiihtolomalla. Kylpylät ovat loistavia paikkoja rentoutua hiihtoloman tai arjen keskellä. Kylpylässä voit rentoutua monella eri tavalla yhdessä tai yksin. Kylpylöistä löytyy yleensä erilaisia porealtaita, hierovia suihkuja, lämmin- ja kylmävesialtaita. Lisänä usein erilaisia saunoja takaamaan rentouttavan loman. Kylpylähotellit ovat loistavia paikkoja viettää kylpyläloma ja rentoutua Suomessa.

Suomesta löytyy yli 50 kylpylää ympäri maan etelästä pohjoiseen. Kylpylähotelleja Spa hotelleja löytyy myös yli Euroopan, mm Viro on Suomalaisten kestosuosikkeja kylpylälomissa, etenkin Pärnu, Baltian helmi. Kylpylöiden ympäristössä on usein hyviä ulkoilumaastoja, joissa liikkumisen jälkeen tekee jo mieli saunaan ja lämmitettyyn altaaseen.

Useimmissa kylpylöissä on mahdollista varata hierontoja ja kauneushoitoja. Kylpylät sopivat hyvin myös kolmen sukupolven hiihtolomalle. Kun isovanhemmat ovat mukana, vanhemmatkin saavat omaa aikaa, edes hetkeksi. Suosituimpia kylpyläkohteita Suomessa ovat: Flamingo Spa, Hangon Kylpylä, Långvik, Naantalin kylpylä, Holiday Club Saimaa, Ikaalisten Kylpylä, Hotelli Keurusselkä, Järvisydän, Peurunka, Bomban kylpylä, Koli Relax Spa, Hotel Ede, Runnin kylpylä.

Lähialuematkailu suosio kasvaa. Suomi ei ole ainoa maa, jossa kansalaiset ovat löytäneet lähialuematkailun suosituimpina loma-aikoina. Korona on rajoittanut rajusti ulkomaanmatkailua, ihmiset ovat löytäneet lähialuematkailun Suomessakin. Lähialuematkailua voi harrastaa ihan omassa läänissä tai vierailla lähialueiden naapurimaissamme, Ruotsi, Viro ovat aina suosittuja matkakohteita ja edullisia.

Lähialuematkailu tarkoittaa yleensä matkailua naapurimaihin tai muuten lähellä sijaitseviin maihin. Käsite sisältää myös risteilyt Suomen aluevesien ulkopuolelle (Itämeren alueella). Suomalaisten matkoissa lähialuematkailun kohteisiin kuuluvat Ruotsi, Viro, Venäjä, Norja, Tanska, Latvia ja Liettua.

Miten ja mistä edullisimmat lennot, lentoliput matkalle? Lue ilmainen blogi oppaamme täältä.

Minkälainen matkalaukku valita matkalle? Kova vai pehmeä? Lue ilmainen vertailumme täältä.

Päävalikko