Pehmeät matkalaukut vai kovat matkalaukut, vaikea valinta?

Etkö osaa päättää ostaisitko pehmeän matkalaukun vai kova kuorisen matkalaukun välillä?

Vaihtoehtoja on paljon, ja oikean matkalaukku valinnan tekeminen voi tuntua hankalalta. Sekä pehmeän että kovan kuoren matkalaukun hinnat voivat vaihdella suuresti, joten on tärkeää tunnistaa matka- ja pakkaustarpeesi ennen ostamista.

Tässä on muutamia asioita, jotka on otettava huomioon ennen pehmeän tai kovan matkalaukun ostamista.

Cabin Max Velocity sarjan lentolaukut ovat kovakuorisia ABS.

Matkustaminen ja lentäminen on hauskaa.

Valitettavasti se voi myös olla jonkin sortin painajainen, kun joudut kuljettamaan, vetämään ja kantamaan matkalaukkuja. Matkalaukkuja on kahta eri päätyyppiä: kova kuoriset (hardshell-luggage) ja pehmeä kuoriset (softshell luggage).

Ero näiden kahden välillä on huomattava. Pehmeäkuorinen matkalaukku on valmistettu joustavasta materiaalista, kuten nailonista, canvasista, polyesteristä ja se joustaa ja taittuu usein pienempään kokoon säästääkseen tilaa.

Kova kuori on valmistettu muovista, yleensä ABS muovista tai metallista/alumiinista tai niiden sekoite materiaalista, ja se on yhtä tukeva kuin miltä niiden materiaalien nimetkin kuulostaa.

Mikä on kovakuorinen, kova matkalaukku?

Kova kuori on kestävä ja valmistettu kovista materiaaleista, ABS muovi, metalli, alumiini tms. Vaikka pehmeäkuorinen matkatavara on ehdottomasti helpompi säilyttää, se on paljon alttiimpi vahingoittumaan, jos se pudotetaan.

Ovatko molemmat matkalaukut hyviä? Soft-shell eli pehmeät matkalaukut ovat kooltaan pienempiä ja kevyempiä kuin kovat eli hard-shell matkalaukut, mutta ne eivät ole yhtä kestäviä kuin kovat matkalaukut.

Lue ja katso kovien matkalaukkujen ominaisuuksista täältä lisää.

Jos matkustat alle viikon, sinun kannattaa pakata matkatavarat kovakuoriseen matkalaukkuun. Toisaalta, jos olet pitkällä lomalla tai haluat säästää rahaa, sinun pitäisi ostaa pehmeäkuorinen matkalaukku, koska ne ovat yleensä hinnaltaan
edullisempia.

Suosittelemme, että käytät aina kovakuorisia ja kuvioituja matkalaukkuja, koska kuviollinen ulkopinta kestää paremmin iskuja, kolhuja ja painoa. Ajattele matkalaukkua pitkäaikaisena investointina. Kovat matkalaukut voivat olla hieman kalliimpia, mutta sinun ei tarvitse vaihtaa niitä niin usein, ekologista!

Hybridi vetolaukut ja repun yhdistelmät ovat matkailijoiden suosituimpia malleja.

Mikä on pehmeäkuorinen matkalaukku?

Se on pohjimmiltaan vain matkalaukku, jotka ovat vain hieman pehmeämpiä materiaaliltaan. Ne ovat yleensä vettähylkivää nylonia, ripstop tai canvasta, ne joustavat/taipuvat joustavan pintamateriaalin ansiosta.

Pehmeiden matkalaukkujen plussat ja miinukset:

Painoltaan kevyt. On paljon helpompaa löytää pehmeä matkalaukku painoltaan alle 5 kg. Vähemmän painoa tarkoittaa ylimääräisiä kenkiä tai takkeja jne, mikä on aina iso plussa matkoilla. Tutustu pehmeän matkalaukun ominaisuuksiin, täällä.

Laajennettava. Pehmeäkuorisella matkalaukulla on aina joustava ja pehmeä muoto, materiaalinsa ansiosta, antaa aina vähän enemmän pakkaustilaa. On paljon helpompaa pakata matkatavarat pehmeään matkalaukkuun, kuin kovaan matkalaukkuun. Osassa pehmeitä matkalaukkuja on tilavuuden laajennus mahdollisuus, eli en koko ja tilavuus on mahdollista kasvattaa avaamalla vetoketjusta.

Paljon ulkoisia säilytysvaihtoehtoja: runsaasti taskuja matkalipuille ja matkadokumenteille, sekä mahdollisesti pienasusteille, hanskoille, pipoille, sukille jne! Pehmeissä matkalaukuissa on paljon todennäköisemmin useita taskuja
ulkopuolella, mikä antaa sinulle enemmän tilaa kaikelle pakattavalle pien matkatavaroille.

Pehmeiden matkalaukkujen haitat

Helposti rikkoontuva. Tunnetusti lentokenttien matkalaukkujen käsittelevät matkalaukkuja usein kovakouraisesti, heitellen niitä linjastoille, sekä pakkaavat niitä matkalaukkukärryihin rahdin lastausta varten. Pehmeä matkalaukku
ei välttämättä kestä olla alimmaisena rahtikärryissä tai lentokoneen ruumassa alimmaisena. (Vaikka urbaani legenda on, että voit istua pehmeän matkalaukun päällä, kun yrität sulkea sen, ne eivät sitä kestä välttämättä).

Vähemmän turvaa matkatavaroille. Varkaiden on helpompi päästä läpi pehmeäkuorisen matkalaukkuun. Pehmeä kuorisiin matkalaukkuihin on helpompi tehdä esim teräesineellä viilto, ja anastaa matkailijan matkatavarat, vaikkakin se
olisi lukittu vetkoketjuista.

Vaikeampi puhdistaa. Pehmään matkalaukkuun tarttuu helpommin muta, lika, roiskeet ja sekä yleistä kulumista on vaikeampi puhdistaa.

Tyylikkäät Cabin Max lentolaukut, reput ja matkalaukut tunnetaan matkailijoiden parissa.

Hardsided eli kovien matkalaukkujen plussat ja miinukset:

Suojaus. Ne estävät paremmin kaikkia pakattuja matkatavaroita vahingoittumasta. Ne ovat kestäviä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että muut matkalaukut kasaantuvat sen päälle lentokentän rahdinlastauksissa ja rikkovat helposti
särkyvät matkatavarat. Mitä tulee lentokoneen matkustamon käsimatkatavara lokeroihin, sinun ei tarvitse murehtia siitä, että se heiluu/liikkuu ympäriinsä ja mahdollisesti puristuu muiden esineiden alle, kovakuorinen matkalaukku kestää paremmin iskuja ja kolhuja.

Turvallisuus. Varkaiden on paljon vaikeampaa päästä kovakuoriseen matkalaukkuun. Lisäksi usein kovissa matkalaukuissa integroidut TSA lukot, täten helpottaa mm USA:n matkustamista. Katso ja lue lisää kovien matkalaukkujen ominaisuuksista tuotekohtaisesti täältä.

Vettähylkivät. Ne kestävät sateet kuljettaessa jalan matkakohteissa. Jos lennät ja laskeudut esim monsuuni sateiden aikaan Aasiaan ja kävelet 10 minuuttia ulkona, kovakuoriset kestävät paremmin sadetta, eivätkä vaattesi ole märkiä
saavuttaessa majoitukseen.

Helppo puhdistaa. Matkoilla ei tarvitse huolehtia siitä, että joku kaataa kahvia matkalaukkusi päälle tai vetää sitä mutaisen lätäkön läpi. Mutatahrat, likatahrat helppo poistaa, kevyt ripaisu puhdistusainetta puhdistusliinaan,
pyyhi ja matkalaukkusi on taas kuin uusi ja edustava.

Lue myös muita tarpeellisia matkustukseen liittyviä blogejamme. Onko matkalaukun koolla väliä? Lue lisää.

Huomio ennen matkaa koronasta johtuvia matkustusrajoituksia, lue lisää.

Muista siivota ja desinfioida matkalaukutkin, lue lisää.

Päävalikko