Asuntovaunun, matkailuauton suojan /suojapeitteen valintaopas

Asuntovaunun syksy- ja talvisäilytykseen liittyen asuntovaunun suojien käytöstä on eriäviä mielipiteitä. Eräät karavaanarit sanovat, että asuntovaunut on tehty ulkotilaan, joten ne pitäisi vain puhdistaa ja kiillottaa, tämän jälkeen jättää ulkosäilytykseen.

Mutta sitten on niitä karavaanareita, jotka uskovat vakaasti, että asuntovaunujen peittäminen ja suojaaminen suojapeitteellä on ainoa turvallinen tapa suojella asuntovaunuja. Asuntovaunun suoja suojaa asuntovaunua auringon UV säteilyltä, pölyltä, rankoilta syksyn sateilta sekä talviolosuhteilta, lintujen ulosteilta, pieneläimiltä ja yleiseltä kulumiselta, joita alati muuttuvat sääolosuhteet luovat.

Asuntovaunun, retkeilyauton suojapeitteen valinnan vaikeus.

Asuntovaunun suojapeitteen, suojan valinnassa on oltava huolellinen, koska huonosti istuvat sekä huonolaatuisista materiaaleista valmistetut voivat naarmuttaa maalipintaa ja kondensoituvat kosteutta. Kondensoitunut kosteus ja vesi asuntoauton sisälle että ulkopuolelle johtaa home- ja hajuongelmiin. Tässä blogissamme tarkastelemme tällä hetkellä markkinoilla olevia laadukkaita asuntovaunun suojapeite, suojakangas vaihtoehtoja sekä niiden käyttöä.

Mikä suojapeite, suoja asuntovaunun suojaksi?

Eurotrailin laadukkaat ja hengittävät suojapeitteet suojaavat asuntovaunua tai matkailuautoa lialta, pölyltä, lehdiltä ja lyhyesti sanottuna kaikelta ylhäältä tulevalta. Eurotrailin koko suoja peittää myös asuntovaunun muodon, jolloin eivät mahdolliset varkaat erota kallista tai edullisempaa vaunua yhdellä silmäyksellä, eivät näe myöskään vaunun sisään, irrtoittamatta suojapeitettä.

Tiedätte, että asuntovaunu on puhdistettu kokonaan jättäessänne asuntovaunun kausisäilytykseen, mutta kun ajat asuntovaunun ulos säilytyksestä keväällä, ei ole enää mitään nähtävissä syksyisestä asuntovaunun pesusta. Pölyyntyminen on ikuinen ongelma kausisäilytyksessä sekä aiheuttaa myös lisätyötä, asuntovaunu on puhdistettavat uudelleen, suojapeite pitää ulkopinnat puhtaana myös kausisäilytyksessä. Eurotrail asuntovaunu- ja matkailuauto suojat varmistavat, että auto näyttää edelleen siistiltä ja ettei lika ja pöly pääse enää kerääntymään asuntoauton tai asuntovaunun pinnoille.

Eurotrail asuntovaunun suojat (vaunu suojat) on valmistettu 3-kerroksisesta SFS-3- materiaalista, joka on varustettu hengittävällä kalvolla, täten ehkäisee kosteuden muodostumista. SFS materiaali on optimaalisesti vettähylkivä, mutta paljon tärkeämpää on, että se on hengittävä, joten esimerkiksi kondensoitumisen aiheuttama kosteus voi haihtua eikä keräänny asuntovaunuun.

Kiinnitä huomio ikkunoiden peittämiseen kausisäilytyksessä.

Suosittelemme aina peittämään asuntovaunun tai asuntoauton ikkunat erikseen. Tällä estetään tuulen hankausvauriot (naarmut ikkunassa), säilytettäessä ulkona.

Asuntovaunun suojapeitteen asennus sekä suojan hoito on tärkeää. Puhdista asuntovaunun ulkopinta aina ennen suojapeiton asentamista. Asuntovaunun päälliset voidaan pestä lämpimällä vedellä ja/tai pehmeillä pesusienillä. Kovat ja vahvat pesuaineet voivat heikentää kankaan hengittävyyttä. Kiinntä suojapeite huolellisesti kiinnitysremmeillä, jotka ovat integoritu suojapeitteeseen. Jos asuntovaunu on varastossa pitkään (talven/kausisäilytyksen aikana), tarkista asuntovaunusi ja suojapeite säännöllisesti säilytyksen aikana. Poista lumet aina katolta.

Lue lisää Eurotrail suojapeitteistä asuntovaunuun, matkailuautoon täältä.

Lue myös eri telttatyypeistä blogi kirjoituksemme, ilmainen teltta valinta-opas.

Suomen parhaat leirintä-alueet, telttailijoille ja karavaanareille löydät täältä.

Päävalikko