Millaiset meikit voin ottaa mukaan lennolle?

On paljon sääntöjä siitä, mitä voit tuoda ja mitä et voi tuoda lentokoneeseen matkallasi, ei ole ihme, että matkustajat usein menee hiukan hämilleen sääntöjen määrästä. Matkustajana saatat ihmetellä lentoyhtiöiden, tullin meikkisääntöjä ja sitä, miten he sääntelevät esim meikki tyyppiä ja meikkien määrää lentolaukuissa, lentorepuissa käsimatkatavaroissa kuljetettaessa.

Se ei ole niin suoraviivaista ja yksinkertaista kuin toivomme, koska säännöt vaihtelevat meikkityypin ja määrän mukaan. Lue lisää selvittääksesi, voitko tuoda meikkiä lentokoneeseen, mitä meikkiä tyyppiä ja kuinka paljon.

Voinko ottaa meikit lentokoneeseen?

Jos ja kun matkustat, ja kannat aina meikkiä käsilaukussasi/lentolaukussasi, tämä on erittäin hyvä kysymys sinulle. Ensinnäkin on parasta tarkastella meikkivalikoimaasi ja määrittää, mitkä tuotteet ovat nestemäisiä ja mitkä eivät. Kaikkien nestemäisten kylpytuotteiden tai meikkien on noudatettava TSA -nestesääntöä.

Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen meikkisäiliön on oltava 100 ml tai pienempi ja kaikkien meikkien ja hygieniatuotteiden on mahduttava yhden
litran (1 litra) kirkkaaseen suljettavaan pussiin. (Katso täältä mallipussi).

Kynsilakat ja levittyvät sekä juoksevat meikit ovat nestettä, samoin kasvovoiteet ja hiusvaha. Nämä tuotteet, alle 100 millilitran pakkauksissa, tulee pakata litran vetoiseen suljettavaan pussiin. Pusseja saa olla yksi per matkustaja.

Voit myös ostaa irallisia pulloja, jotka sopivat nesteillesi täältä. Tavallinen huulipuna on sallittu. Silmänrajauskynät ovat sallittuja. Kaikki meikkisiveltimesi ovat sallittuja. Jauhe/puuterimeikki on sallittua, mutta voi muuttua hieman monimutkaisemmaksi tapauskohtaisesti.

Voitko tuoda puuteri- tai jauhemeikin lentokoneeseen?

Nopea vastaus on kyllä, voit ottaa puuterimeikin käsimatkatavaroihin. Mutta jopa ei-nestemäisellä meikilläsi on ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon uuden TSA-jauhesäännön kanssa. TSA-jauhesääntö tarkoittaa, että kaikki jauhemaiset aineet, jotka ylittävät yli 350ml, voi joutua lisäturvallisuus tarkastukseen, mikä taas tarkoittaa viivästyksiä lentokentillä.

Voitko tuoda puuterimeikin lentokoneeseen?

Jauheet ovat edelleen sallittuja, ja TSA:n mukaan sinun ei tarvitse edes ottaa niitä laukustasi erillistä tarkastusta varten lentokentällä, elleivät ne ole yli 350ml. Jauheen sääntöjen ymmärtäminen on helppoa, jos aiot ottaa jauhemeikkiä
mukaan, kesäkuussa 2018 käyttöön otetut uudet rajoitukset ilmoittavat, että voit ottaa vain 350ml jauhemaisia esineitä, kuten poskipunaa ja vauvajauhetta. Jos kuljetat tätä enemmän voi seurata lisätarkastuksia lentokentällä, mikä saattaa
aiheuttaa merkittäviä viivästyksiä matkaasi, tai jopa pahimmassa tapauksessa voit myöhästyä lennoltasi.

Jos jauhetta on vaikea tunnistaa tai luokitella vaaralliseksi, se voidaan takavarikoida. Joten on parasta tehdä selväksi lentokentällä, että jauhe on meikkiä!

On sattunut lentokentällä, kun matkustajalla oli suola- ja pippurisekoittajia matkassa, jotka olivat selvästi pienempiä kuin 350g, ja tullitarkastaja poisti ne jatkotarkastusta varten. Myöhemmin he antoivat takaisin ja antoivat pitää ne, mutta ilmeisesti tämä ylimääräinen tullitarkastus johtui siitä, että niitä pidettiin jauheina, eli kannattaa muistaa myös tietyt jauheruoat voivat johtaa lisätarkistuksiin tullissa/lentokentällä.

Muista siis, että lentokentän turvatarkastus voi päättää ja vetää matkustajan lentolaukkuineen syrjään lisäturvatarkastusta varten, jos matkustat jauheiden kanssa, mukaan lukien jauhemeikki, joka on selvästi suurempi määrä kuin 350g. Mutta niin kauan kuin et yritä pakata ja kuljettaa mitään laitonta, sinulla ei pitäisi olla muita ongelmia kuin muutama ylimääräinen minuutti turvatarkastuksessa.

Nesteet, joita voit kuljettaa käsimatkatavaroissa rajoitetusti.


• Kaikki juomat
• Nestemäiset tai lähes nestemäiset ruoat, kuten keitto, hillo tai hunaja
• Kosmetiikka ja hygieniatuotteet, esim. voiteet, hajuvedet, hammastahna,
suihkugeeli, ripsiväri tai huulikiilto
• Suihkeet, kuten partavaahto, hiuslakka ja suihkemaiset deodorantit
• Piilolinssineste

Huomioithan seuraavat asiat, kun kuljetat nesteitä.


• Voit kuljettaa käsimatkatavaroissa yllä listattuja nesteitä enintään 100
ml:n pakkauksissa.
• Sallittu nesteiden yhteismäärä on 1 litra.
• Nesteiden tulee olla yksittäisissä 100 ml:n pakkauksissa – isompia
pakkauksia ei voi tuoda turvatarkastuksen läpi, vaikka ne sisältäisivätkin
vain 100 ml:n verran nestettä.
• Kaikkien pakkausten tulee mahtua yhteen läpinäkyvään, uudelleen
suljettavaan muovipussiin, joka on kooltaan max 20 cm x 20 cm / 1 litra.
• Voit ottaa mukaasi yhden muovipussin. Pussi täytyy esittää lentokentän
turvatarkastuksessa.
Lääkkeet, vauvanruoka ja tax free -ostokset:
• Voit kuljettaa käsimatkatavaroissa tarpeeksi lääkkeitä koko lentomatkan
ajaksi. Otathan reseptin mukaasi, reseptit voidaan myös tarkistaa.
• Matkustamoon saa tuoda riittävästi vauvanruokaa tai äidinmaitoa koko
lentomatkan ajaksi.

HUOM!

Tarkista aina ennen lentomatkaasi lentoyhtiöstä, lentokenttäsi sivuilta sekä maan
tullimääräyksistä, mitä tuotteita, aineita saa tuoda ja viedä.

Lue myös hygienia vinkit matkoille täältä.

Lue myös blogimme, kuinka pitää matkatavarat, laukut hygienia suojattuina matkoilla ja matkan jälkeen. Lue lisää.

Päävalikko