Pääsiäinen on perinteisesti täydellinen aika matkustaa keväiseen Keski-Eurooppaan

Upeita kevätkukintoja, täydellisen leutoa säätä, edullista ja upeita festivaaleja ja tapahtumia… Tarvitsemmeko lisää hyviä syitä? Pääsiäinen on täydellistä aikaa matkustaa Eurooppaan, jos haaveilet kevään Eurooppa-matkasta, on pääsiäinen paras aika matkustaa. Auttaaksemme sinua saamaan hiukan lisää inspiraatiota, tässä on joitain syitä miksi pääsiäisen matka Eurooppaan on paras aika.

Aurinko lämmitää jo Espanjassakin mukavasti keväällä.

Koska pääsiäinen osuu Euroopassa perinteisesti kevääseen, pääsiäisen matka on loistava tilaisuus nähdä vehreät laaksot ja eloisat kukat kukkimassa talven jälkeen. Lumiset vuoret muuttuvat kukkapilviksi niityiksi ja voit käydä patikoimassa, ajelemassa ja kiertelemässä nähtävyyksiä sydämesi kyllyydestä. Katso Alankomaiden tulppaanit, Italian unikot, Englannin sinikellot tai Sveitsin
alppiviljakukat. Minne ikinä menetkin Euroopassa, pääsiäisen aika on takuu varmasti kaunista.

Kukkaloistoa Euroopan keväässä.

Pääsiäislomaa vietetään huippusesongin ulkopuolella

Vaikka pääsiäisloma voi olla kiireistä aikaa matkustamiselle, se ei kumminkaan ole kenties kalleimpia ajankohtia matkustaa Eurooppaan, verrattuna esim Lapin lomiin tai kesäsesonkiin. Keväisen viileä matkustus sää. Se tuo mukanaan muutamia etuja. Pääsiäisenä saat edelleen kunnollisen aurinkoisen sään ja pidemmät päivänvaloajat, mutta voit myös nauttia halvemmista hinnoista kaikesta. Lennoista hotelleihin löydät todennäköisesti tarjouksia, joita et vain löydä kesän sesonkiaikana. Sinun ei myöskään tarvitse rasittua matkalla kesän suurempien turistilaumojen kanssa, koska sinun ei tarvitse jonottaa nähtävyyksiä ja ravintoloita. Täten sinulla on paljon enemmän aikaa hyödyntää matka aikasi, mahtavaa!

Kevään väriloistoa Hollannista, kaunista.

Euroopan kevään lämpimät ilmat

Jos et kestä kesän paahtavaa lämpöä tai talven kylmää, pääsiäinen on täydellinen aika matkustaa Eurooppaan. Kevätilmat luovat täydellisen leudon sään matkustamiseen – ei liian kuumaa eikä liian kylmää. Vaikka saat mahdollisesti muutaman päivän sadetta, se on sen arvoista kevätauringon ja mukavien, miellyttävien lämpötilojen vuoksi.

Pääsiäisenä vältät vielä turistiruuhkat

Monet Keski-Euroopan paikalliset asukkaat, ovat kiireisiä työskennellessään palvelu yrityksissään kuten hotellissa, ravintolassa huippusesonkina. Pääsiäisenä tapaat todennäköisemmin rentoutuneempia paikallisia, koska ei ole sesonkia ja saat tietää, millaista on asua heidän kaupungissaan, maassaan ja kulttuurissaan. Kun kahviloita, ravintoloita ja puistoja on vähemmän auki, voit aloittaa keskustelun ja jopa oppia kaikenlaisia helmiä, kuten mistä saa kaupungin parhaan kahvin tai missä kylän parhaat nähtävyydet sijaitsevat.

Kun matkustat pääsiäisenä kevätkauden aikana, teet myös oman osasi välttääksesi kuormittamasta ns ylimatkailua, jolloin liikaa turisteja samaan aikaan, jotka kuormittavat ympäristöä ja yhteisöjä, ekologista.

Kreikassakin juhlitaan ja vietetään Pääsiäistä.

Pääsiäinen on tärkeä tapahtuma Euroopassa

Pääsiäinen on tärkeä tapahtuma suurimmassa osassa Eurooppaa. Hauskoja pääsiäisjuhlia löytyy kaikkialta mantereelta, joka sisältää yleensä runsaasti hyvää ruokaa, suklaamunia ja henkisiä tapahtumia. Pääsiäisen riemun lisäksi Euroopassa on paljon upeita kevättapahtumia. Katso perinteisen lumiukon polttaminen keväisin Zürichissä? Katsomaan kun ensimmäiset kevään kukinnot saapuvat Hollantiin? Todista värikästä veneparaatia Festa della Sensassa Venetsiassa? Ihaile upeita tulppaaneja Keukenhof Gardensissa Lissessä? Hemmottele Óbidoksen kansainvälisellä suklaafestivaalilla? Vaella Lontoon Chelsea Flower Shown kauniissa puutarhoissa tai juhli Pyhän Patrickin päivää Dublinissa.


Kaikki nämä tapahtumat ovat uskomattoman suosittuja, ja jos ajattelet pääsiäisen matkaasi, muista tehdä tapahtumien lippuvaraus ennakkoon varmistaaksesi, että saat lippuja ”Must list” Bucket list -tapahtumiisi.

Lue myös muut matka blogimme ilmaiseksi! Lue täällä.

Mistä varaan ja ostana halvat lentoliput? Milloin ostan edullisimmat lentoliput? Lue vinkit täältä.

Päävalikko