Parhaat vinkit karavaani-, retkeily-, tai camping astiastojen sekä ruokailuvälineiden hankintaan.

Kun olet matkoilla asuntovaunu-, asuntoauto- tai telttaretkellä, tai jopa ihan vaan päiväretkellä, johon kuuluu ruokailuhetki, on ruokailuvälineiden astiastojen mukaan ottaminen välttämätöntä.

Normaalisti tyypilliset kodin ruokalautaset eivät kestä matkalla olevia kuoppia ja töyssyjä tai muuta kovempaa käsittelyä, joten laadukkaat astiastot, ruokailuvälineet sekä lautaset ovat aina tarpeen. Ne ovatkin yksi suosituimmista karavaani, camping tarvikekaupoissa
myytävistä tuotteista.

Camping, Caravan ruokailuvälineet ja astiastot


Mitä tulee retkeily, veneily tai caravan /camping astioihin, tarjonta Suomessa on laajakirjoista. Valitettavasti useimmat markkinoilla olevat retkeilyastiat ovat erittäin haitallisia ympäristölle, uudelleenkäytettävät muovilautaset, joiden hajoaminen kestää uskomattoman kauan sekä niiden valmistusprosessi ei ole kovin ympäristöystävällistä myöskään.

Eurotrailin ruokailuväline ja astiasto mallistosta löydät ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, ei vain lautasille, vaan kaupassamme on koko valikoima kestävästi valmistettuja keittiövälineitä sekä ruokailuvälineitä, jotka auttavat sinua valmistautumaan seuraavaan kestävänkehityksen camping- ja karavaanimatkalle.

Parhaiden retkeily- ja camping lautasten valitseminen itsellesi on melko helppoa. Kun olet löytänyt ympäristöystävällisiä lautasia, on päätettävä, haluatko ne vain lyhyeksi ajaksi vai aiotteko pitää ne vähän aikaa vaiko koko eliniän ajan ja siirtää ne vielä seuraavalle sukupolvelle.


Joten mitkä ovat parhaat astiat, lautaset, ruokailuvälineet camping ja karvaanimatkoille?


Parhaat retkeilylautaset ovat kestäviä, uudelleenkäytettäviä ja joilla on vähäisiä ympäristövaikutuksia. Jos olet päättänyt, että haluat hankkia kestäviä retkeilylautasia, jotka kestävät niin kauan kuin tarvitset, mutta et aio säilyttää niitä koko eliniän, niin paras vaihtoehto on valita joko 100%:sti kierrätettävä tai vielä paremmmat ovat täysin biohajoavia ja kompostoitavia.

Monet retkeily- ja caravan astiastot, ruokailuvälineet on suunniteltu kertakäyttöön, kun taas Eurotrailin astiastot sekä lautaset ja muut ruokailuvälineet ovat erittäin kestäviä ja suunniteltu käytettäviksi vuosiksi eteenpäin, ja mikä parasta ne ovat kierrätettäviä! Ne eivät vain hajoa kierrätettäessä kokonaan, vaan myös niiden valmistusprosessi on myös kestävä. 100%:sti Biohajoavat astiat ja ruokailuvälineet Eurotrail ECO -astiat on valmistettu PLA-materiaalista.

PLA on 100% luonnollinen tuote, joka on valmistettu maissista, sokeriruo’osta, ruohoista ja muusta kasvimateriaalista ja joka on erityisesti tuotettu teollisuudelle. Se on lähes 100% biohajoavaa. PLA:n tuotannosta vapautuu paljon vähemmän CO2: ta (-75%) kuin tavanomaisissa materiaaleissa, kuten melamiinissa tai PET: ssä. PLA kestää äärimmäisiä lämpötiloja (-20 ° C / 120 ° C) ja on turvallinen käyttää mikroaaltouunissa tai astianpesukoneessa. Eurotrail ECO -astiastot koostuvat täydellisestä valikoimasta kirkkaita kesäisenvärisiä lautasia, kuppeja, kulhoja ja ruokailuvälineitä.

Tutki lisää biohajoavia astioita, mukeja, juomalaseja, lautasia, ruokailuvälineitä täältä.

Eurotrail ECO -astiat on valmistettu PLA-materiaalista. PLA on 100% luonnollinen tuote, joka on valmistettu maissista, sokeriruo’osta, ruohoista ja muusta kasvimateriaalista ja joka on erityisesti tuotettu teollisuudelle. Lisäämättä öljypohjaisiin kemikaaleihin. Se on 100% biohajoava


Polykarbonaatti astiat ja astiastot sekä ruokailuvälineet


Polykarbonaatti on korkealaatuinen muovimateriaali, jolla on suuri iskunkestävyys, sitkeys, lämmönkestävyys ja erinomainen värin pysyvyys. Polykarbonaatti on turvallista, kevyttä, kestävää ja täyttää EU-direktiivin elintarvikekosketukseen hyväksyttyjen muovien osalta. Polykarbonaattiastiat ovat turvallisia lapsille matkoilla, koska ne eivät hajoa tai halkeile.

Eurtotrail polycarboante-astiasto on likaa hylkiviä, särkymätön, astianpesukoneen kestävä, 100 % kierrätettävä, saatavana laajassa väri- ja kuviovalikoimassa. Eurotrail polykarbonaattiastiat auttavat pienentämään hiilijalanjälkeäsi ja säästämään rahaa edullisen hintansa vuoksi, sekä ne ovat 100%:sti kierrätettäviä.

Katso polykarbonaatti mukit ja astiastot täältä.


Melamiini astiat ja ruokailuvälineet


Melamiini on orgaaninen, typpeä sisältävä yhdiste, jota käytetään ruoanlaittovälineiden, lautasten, muovituotteiden ja muiden valmistukseen. Toisin kuin lasitetut astiat, melamiiniastiat ovat 100% konepestäviä.

Itse asiassa monet melamiiniastiat kestävät korkeampaa lämpötilaa, joka ylittää astianpesukoneen suositellut lämpötilat. Ja melamiinin korkean lämpöä säilyttävien ominaisuuksien ansiosta se kuivuu nopeammin kuin tavalliset astiat.

Melamiiniiastiat kestävät esimerkiksi pudottamista paljon posliinia/lasia paremmin ja on kaiken kaikkiaan paljon kestävämpi käytössä, kuin perinteiset astiat.

Lisäksi melamiini kestää suhteellisen hyvin haarukoiden, veitsien ja muiden astioiden naarmuuntumisjälkiä. Täten melamiini astiat ja ruokailuvälineet sopivat erinomaisesti karavaanarin astiastoksi sekä telttailuun ja retkilyyn.

Plussat; Erittäin kevyt materiaaali. Saatavilla valtava valikoima värejä ja kuvioita. Saatavana pyöreänä ja neliömäisenä eri muotoisina. Käytännössä rikkoutumaton. Edullinen hinta. Haitat; Ei voida käyttää mikroaaltouunissa.

Katso Eurotrail melamiini astiastot, mukit, ruokailuvälineet täältä.

Lue myös parhaat vinkit camping, karavaani, retkeily keittiökaapeista ja hyllyistä, keittiön järjestelyyn täältä.

Lue myös ilmaiseksi Suomen parhaista leirintäalaueista täältä.

Päävalikko