TÄRKEÄT APUVÄLINEET MATKOILLE VANHUKSILLE, LIIKUNTARAJOITTEISILLE SEKÄ VAMMAISILLE

Liikkumisen apuvälineet mahdollistavat ja helpottavat matkustamista silloinkin, kun liikuntakyky on väliaikaisesti tai pysyvästi heikentynyt. Pienetkin apuvälineet on erittäin tärkeitä matkoilla ollessa. Apuvälineet tukevat arjen askareissa matkalla ja matkakohteessa perillä. Vanhusten ja liikuntarajoitteisten apuvälineet lisäävät turvallisuutta sekä vähentävät riskejä matkoilla. On tärkeää valita oikeat apuvälineet matkalle, käytettäväksi
matkan aikana kuin matkakohteessakin. Apuvälineet ja tarvikkeet ovat oiva tuki matkoille myös esim tapaturmassa tai urheillessa vammautuneille, joiden liikuntakyky on väliaikaisesti tai pysyvästi rajoittunut.

Liikkumisrajoitteisille, vanhuksille jne on tarjolla pieniä arkea helpottavia apuvälineitä matkoille.

Päivittäiset apuvälineet ovat mitä tahansa tuotteita tai muuttuvia välineitä, jota käytetään auttamaan liikuntarajoitteisia. Apuvälineet auttavat vammaisia tai iäkkäitä henkilöitä suorittamaan päivittäisiä tehtäviä ja toimintoja. Ne auttavat parantamaan heidän elämänlaatuaan mm matkustettaessa.Pienet ja tärkeät apuvälineet edesauttavat ja helpottavat matkustamista sekä perillä oloa matkakohteissa. Täten myös vanhukset, vammaiset sekä liikuntarjoitteiset voivat nauttia helpommin matkustamisesta sekä lomastaan.

Oikeat välineet ja apuvälineet voivat olla tärkeitä erittäin tärkeitä matkustettassa. Apuvälineet voivat liittyä tiettyyn terveystarpeeseen, toiset auttavat sinua tietyissä tehtävissä mm päivittäisissä ruokailuissa, wc käynneissä, pukeutumisissa jne.

APUVÄLINEET PÄIVITTÄISEEN ATERIOINTIIN

Varren paksunnokset, Kädensija – Kädenpidike paksunnokset. Helpottavat arki- ja päiväruokailua matkoillakin. Kätevät apuvälineet paksunnokset ruokailuvälineiden kädensijoihin matkalle. Matka apuvälinesetti, Travel aid products. Paksunnokset erilaisiin varsiin, esim. ruokailuvälineisiin, kynälle, hammasharjalle, partahöylälle tai lusikalle. Paksunnoksissa on eri kokoiset reiät, joten ne saa pujotettua monenlaisiin varsiin. Kaikkien paksunnosten pituus on 12 cm. Paksunnosten halkaisijat ovat 25, 28 ja 30 mm ja reikien halkaisijat 7, 10 ja 20 mm. Kussakin pakkauksessa on yhteensä 8 kpl
paksunnoksia kolmessa eri koossa.

Aterimien paksunnokset auttavat ja helpottavat ruokailua.

Nokkamuki kaksikahvainen, apuväline muki matkalle ruokailuun. Kaksikahvainen, tukeva Handycap nokkamuki juomamuki. Muki on kehitetty aikuisille ja lapsille, joilla on koordinointivaikeuksia, esiintyy käsien vapinaa tai alentunut toimintakyky liikumisvaikeuksineen. Erikoismuotoilun läpinäkyvän rungon ansioista nesteen pintanäkyvissä. Suuaukko on tilava ja kahvoista saa otteen heikoillakin käsivoimilla. Levennetyn alaosan ansiosta muki ei kaadu. Kaksinkertainen kahva, mukava ergonominen muotoilu, helppo tarttua. Sippy-muotoilu voi vähentää nesteen valumista ja estää tukehtumisen annostellen juomaa vähemmän kerrallaan.

Paksulla ja tiivillä kannella nesteen vuotamisenestämiseksi, sopii hyvin apuvälineeksi lapsille, vanhuksille, raskaana oleville naisille jne. Läpinäkyvä kuppirunko pystyy havaitsemaan selvästi jäljellä olevan nestekapasiteetin. Nokkamuki on helpompi juoda silloin esim kun käsien vapina tekee juoman nauttimisesta haastavan. Valmistettu laadukkaasta materiaalista, kestävä ja kevyt, helppo kuljettaa. Kylmille ja kuumille juomille. Mukana tukeva nokkamukikansi.

Nokkamuki helpottaa nesteiden nauttimista turvallisesti.

Purkinavaaja, korkinavaaja 3 in 1 monitoimi. Antaa lisää voimaa purkkien aukaisuun. Purkinavaaja, korkinavaaja, monitoimiavaaja 3 in 1 helpottaa pullonkorkkien,kierrekorkkien ja tölkkien avaamista matkalla ja kotona jne. Sopii kolmelle erikokoiselle korkille ja kannelle. Hyvä apuväline erityisesti henkilöille joilla on heikot ja liikuntarajoitteiset käsivoimat.

Tuubinpuristin 3 kpl, Setti, Tuubinpuristin, Tuubinpuristaja antaa lisäpuristusvoimaa. Matkalle apuvälineeksi tuubipuristimet. Tuubipuristimen avulla mm mauste- ja mätitahna tuubien käyttäminen onnistuu aiempaa helpommin. Tuubipuristin auttaa tuubiensisällön tyhjentämisessä ja säästää myös käden puristusvoimia. Tuubipuristin setissä 3 erileveyttä. Puristimen avulla tuubin sisällön saa ulos helposti ja mahdollisimman pienellä vaivalla. Egologista on käyttää kaikki sisältö mahdollisimman hyvin myös matkoilla. Tuubipuristin kiinnitetään liu’uttamalla puristin tuubin peräpään yli. Kun puristinta liikutetaan vähitellen eteenpäin, itse tuubia ei tarvitse enää puristaa käsin.

Tuubinpuristimet helpottavat mm ateriointia ja terveydenhoitoa matkoilla.

Aikuisten ruokalappu liikuntarajoitteisille, vanhuksille jne on miellyttävällä skottiruutukuosilla varustettu ja helppo pukea. Ruokalapussa on kaksi säätö mahdollisuutta painonapeilla kaulassa. Mukava pvc muovi pohjakangas sekä vedenpitävä, huomattavasti puuvillapäällistä helpommin pyyhittävä pvc pinta. Mitat ovat käytännölliset 78cm x 44cm,joka riittää myös jalkojen, sylin sekä reisien suojaksi istuessa. Konepestävä. Ei huuhteluaineena kanssa. Valitse ekologisen kestävä sekä luontoystävällinen ja käyttäjäystävällinen apuväline kertakäyttötuotteiden sijaan! Aikuisten ruokalappu kotiin, toimistoon, työpaikalle, matkalle jne apuväline päivittäisiin ateriointeihin sekä ruokailuihin.

Aikuisten ruokalappu etukerääjällä, etutaskulla päivittäiseen ateriointiin, ruokailuun.

APUVÄLINEET PUKEUTUMISEEN, VAATEHUOLTOON MATKOILLA


Nappikoukku, apuväline pukeutumiseen, matkalle paidan, housujen napituskoukku. Matkalle apuväline Vitility nappikoukku pukeutumisen ja riisumisen avuksi. Napitusavuksi henkilöille, joilla on heikentynyt käsien toimintakyky. Nappikoukun avulla esimerkiksi kauluspaita voidaan napittaa vain yhtä kättä apuna käyttäen. Nappikoukku viedään napinreiästä läpi, koukku viedään napin ympärille ja nappi vedetään tämän jälkeen napinreiän läpi. Nappikoukun toisessa päässä on koukku, jota voidaan käyttää vetoketjujen avaamiseen ja sulkemiseen. Nappikoukun avulla vaatteiden napit on helpompi sulkea vain yhtä kättä käyttäen. Miellyttävä, pehmeästä materiaalista valmistettu kahva on paksunnettu.

Nappikoukku helpottaa pukeutumista niin arjessa, kuin matkoillakin.


Sukanvetolaite, apuväline pukeutumiseen matkalle, Sock Stocking Aid Travel. Apuväline pukeutumiseen matkalle. Sukanvetolaite mahdollistaa sukan pukemisen jalkaan ilman kumartumista. Sukka asetetaan sukanvetolaitteen ympärille, jalkaterä ohjataan sukan suulle ja nailonvetimistä vetäen sukka vedetään jalkaan. Sukanvetolaitteessa on jalalle miellyttävä froteepinta ja sen pituus vetonauhoineen on n. 90 cm.

Sukanvetolaite on oiva apuväline matkoille, kotiin pukeutumisen avuksi.


Monitoimi pakkaus-, pesu- ja pyykkipussi XL koko, Travel. Kätevä yhdistelmä monitoimi pakkauspussi matkalle. Yksi pussi, kolme eri käyttötarkoitusta; pakkauspussi, pyykkipussi ja pesupussi. Pakkaa ja rullaa vaatteesi pakkauspussiimme, samaa pussia voit käyttää pakkauspussina, pyykkipussina sekä pesupussina. Pesupussi säästää vaatteitasi kulumiselta pesun aikana. Pyykkipussilla erotat likaiset vaatteesi puhtaista matkalaukussasi. Pyykkinaru,

Pyykkiteline, pyykkinaru, johon vaatteiden ripustamiseen ei tarvitse puritusvoimaa.

Pyykkiteline, Kokoontaittuva, Matka. Huom! Ei tarvitse pyykkipoikia. Kuivaa ja ripusta pyykkisi missä ja milloin vain matka pyykkinarun avulla. Kompakti ja innovatiivinen matkapyykkinaru. Pyykinkuivaus entistäkin helpompaa matkan aikana. Tämä pyykkinaru ei tarvitse pyykkipoikia erikseen, vaan saat kiinnitettyä pyykkisi ilman pyykkipoikia, kierreteknologian ansiosta. Innovatiivinen pyykkinaru. Elastinen kierteinen tuplanaru, johon voi kätevästi kiinnittää ilman pyykkipoikia! Kätevä ja kompakti pyykkinaru, jossa imukupitmolemmissa päissä, jolloin helppo kiinnittää. Isot imukupit varmistavat helpon kiinnityksen esim kylpyhuoneen seiniin.

LIIKKUMISEN APUVÄLINEET

Jalan nostoapuväline, nostotukihina, auttaa mm autosta nousemiseen, pyörätuoliin istumiseen, sänkyyn pääsyssä jne.

Jalan nostohihna. Jalan apunostoremmi. Liikuntarajoitteisille. Liikkuvuusapu ikääntyneille, loukkaantuineille toipumiseen, pukeutumisavuksi, urheilijoille, vammaisille jne apuväline liikkumisen helpottamiseen ja matkoille. Tukevasta nauhasta valmistettu apuväline jalan itsenäiseen nostamiseen autoon noustessa, sohvalle, pyörätuoliin tai sänkyyn ja takaisin. Tarpeellinen apuväline henkilöille, joilla on liikerajoitteita tai kipuja, kätevä matkoilla, kotona, toimistossa, autossa jne. Jalannostohihnan aukko / reikä on reilun kokoinen, jolloin jalka on helppo tähdätä nostohihnan aukkoon, reikään. Hihna vahva.

Kokoontaittuva kävelykeppi liikkumisen avuksi.

Kätevä kokoontaitettava kävelykeppi, matkakeppi matkoille, taittuu viiteen osaan. Täten se mahtuu helposti laukkuun, reppuun. Kävelykeppi on pituussäädettävä n. 85-95 cm. Ergonominen muotoiltu kahva. Turva rannehihna. Kävelykepin oikea korkeus mitataan seuraavasti. Kepin käyttäjän tulee seistä suorana normaalit kävelykengät jalassa. Kun kävelykeppi käännetään ylösalaisin, sen pään tulee olla käyttäjän ranteen korkeudella.

Ehkäise identiteettivarkauksia matkoilla. Lue kuinka välttää identiteettivarkaudet matkoilla täältä.

Päävalikko