Tiesitkö, että voit saada nämä asiat ilmaiseksi lennoilla ?

Olet maksanut paljon lentolipusta, matkalaukkusi check-innistä ja muista lisämaksuista. Tunnemme lentomatkustajan tuskan, matkustaminen/lentäminen ei ole nykyään halpaa. Mutta kaikesta ei tarvitse maksaa extraa. Tässä on muutamia asioita, jotka eivät lennolla maksa mitään, ja on mahdollista saada ne ilmaiseksi, käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin.

Tölkillisen limsaa saa yleensä ilmaíseksi, sekä lisää lennoilla pyydettäessä.

Juomat lennolla.

Seuraavan kerran, kun lentoemäntäsi kaataa sinulle tölkistä Coca-colaa tai Fantaa, pyydä antamaan tölkin loppu myös, usein antavat vain lasillisen. Useimmat lentoemännät luovuttavat tölkin lopun mielellään. Tai jos lentokoneessa/lennolla on vähän juomia, he tulevat pyynnöstä paikalle täyttämään juomalasisi uudelleen. Joka tapauksessa on mahdollista saada juotavaa on se sitten limsaa, kahvia, teetä, vettä tai kaakaota kunhan vain tiedustelet, käytäntö vaihtelee lentoyhtiöittäin.

Antiseptiset käsipyyhkeet ovat usein ilmaisia lennoilla, riippuen lentoyhtiön käytännöstä, muista pyyhkiä myös istuimen käsinojat ja tarjoilupöytäsi kaiken varalta.

Desinfioiva pyyhe, kosteuspyyhe.

Matkustajien kesken leviävät flunssat jne eivät ole vitsi. Ihmisillä on syynsä sairastua matkan jälkeen. Mutta jos et halua olla esim nuhaisena matkakohteessa tai palatessasi kotimaahan, tiedustele lentoemännältä onko heillä desinfioivaa pyyhettä, antavat yleensä ilmaiseksi, käytännöt toki vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Pyyhkeellä voit desifioida käsinojasi, tarjotinpöytäsi, ennen kuin koskettelet niitä. Voit ostaa myös matkallesi 100ml käsidesi matkapulloja, tilaa täältä.

Lapsenvahti jaloitteluun.

Myös vanhempien on joskus käytettävä kylpyhuonetta, wc:tä lennon aikana. Joten jos lennät yksin pienen lapsesi kanssa ja joudut käyttämään wc:tä, useimmat lentoemännät ovat enemmän kuin valmiita vahtimaan lastasi, wc käyntisi ajan.

Vierailu lentokoneen ohjaamossa on yleensä lapsille kohokohta ja se mielenkiintoisin vierailu, tiedustele mahdollisuutta heti lennon alkaessa.

Lentokoneen ohjaamokierros.

Ajoitus ratkaisee tämän edun: On parasta kysyä, tiedustella lennon ja laskeutumisen jälkeen (kun lentäjät eivät ole enään ns ”töissä”). Silloin heillä on ehkä enemmän aikaa ja he antavat sinun tai lapsesi todennäköisemmin tutustua lentokoneen ohjaamoon.

Minkälaisella repulla lennolle? Lue vinkit oikean repun valintaan oikealle lennolle, täältä.

Kuumaa kaakaota.

Mitä tulee lämpimiin ja miellyttäviin juomiin lennoilla, vaihtoehtosi eivät aina rajoitu vain kahviin ja teehen. Jotkut lentoyhtiöt tarjoavat kuumaa kaakaota myös ilmaiseksi. Se voi toimia palkintona vaikka lapsillesi hiljaisesta leikkimisestä tai suklaisena herkkuna itsellesi, jos kaipaat jotain lämmintä ja makeaa pitkän lentomatkan aikana.

Ensiaputarvikkeet ovat aina mukana lennoilla, jos tarvitset laastaria tai särkylääkettä, kysy lentoemännältä.

Ensiaputarvikkeet.

Onko sinulla rakkula kantapäässä tai haava sormessa? Pyydä lentoemännältä laastari. Heillä on kaikki perushoitotarvikkeet mukana lennolla, ja jotkut lentoyhtiöt voivat jopa antaa kipulääkkeitä, jos sinulla on päänsärkyä ja unohdat ibuprofeenit kotiin. Nämä yleensä aina ilmaisia. Mini ensiaputarvikesetti matkallesi, täältä.

Lapsille tarkoitettu lentoyhtiön leikkikalu, mainostuote.

Yksi tapa lisätä lapsellesi tekemistä pitkällä lennolla. Tiedustele lentoemännältä, antavatko he nämä lentoyhtiön logolla varustettuja leikkikaluja tms lapsille? ”Lentoyhtiön lahja, promotuote, mainostuote” saa lapsesi varmasti tuntemaan olonsa erityiseksi – ja toivottavasti onnelliseksi sekä rauhallisemmaksi koko lennon ajan. Mainotuote käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin, kannattaa aina tiedustella.

Lentoyhtiöt mielellään muistavat lapsia lennoilla promootio- ja mainoslahjoilla, useat jopa ilmaiseksi.

Vesi ja vesipullot.

Lennon aikana sinun ei tarvitse kiirehtiä juomalla lasillista vettä. Joka tapauksessa useimmilla lentoyhtiöillä on pieniä vesipulloja takana, joita ne voivat antaa pyydettäessä. Osta matkallesi oma vesipullo, juomapullo, kokoontaittuva tai juomapullo lääke-annostelijalla. Katso juomapullo mallit matkalle täältä.

Juomapullo on aina hyvä olla matkalla mukana. UUTUUS! Juomapullo irroitettavalla lääke-annostelijalla. Katso lisää täältä.

Ylimääräisiä välipaloja.

Jos vatsasi kurisee edelleen ensimmäisen maapähkinäpussin tai kevyen lentoaterian jälkeen, voit kysyä lentoemännältä tai stuertilta välipaloja. Jos kaikki matkustajat ovat ruokailleet, yleensä jää ylimääräisiä välipaloja tms aterioita. Antavat ne mielellään, jos vain tohdit kysyä lentoemännältä, käytäntö vaihtelee riippuen lentoyhtiöstä.

Lentosi Pirkkalan lentoasemalta? Katso mihin Pirkkalasta lennetään. Lue lisää täältä.

Mitää ulkomaan ystävälle tai ulkosuomalaiselle tuliaiseksi? Lue lahjavinkit täältä.

Mustalla lentolaukulla lennolle? Lue värin tuomat edut matkailijalle täältä.

Huomioi, että palvelut ja käytännöt ovat vaihtelevat lentoyhtiöittäin, kysy mahdollisuutta em mainituista palveluista.

Päävalikko